Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Elisa

Medlem
 • Antal inlägg

  33
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

2 Neutralt

Om Elisa

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Female

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  MBP, MBA, Iphone 5, Ipad
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Fick ordning på säkerhetskoden och bestämde mig för att radera ett antal hundra kort själv. Stängde av iCloud-biblioteket men fick ändå meddelandet att bilderna jag ville radera då också skulle tas bort från iCloudbiblioteket. Så nu är jag fast med en full telefon!
 2. Nu dök en ruta upp på mobilens skrivbord: Godkännandebegäran skickad - Om du vill fortsätta använda iCloud på denna iPhone måste du godkänna den från en av dina andra enheter med iCloud eller ange din iCloud-säkerhetskod. Sen kan jag välja att trycka på Ok eller Använd säkerhetskod, men oberoende av vad jag trycker på försvinner rutan bara i ngn sekund innan den dyker upp igen, så jag kan inte göra ngt annat med telefonen. Jag har inte sett att min dator fått ngn sådan godkännandebegäran skickad till sig.
 3. Det är telefonen som inte har ngn plats kvar utan har använt upp 11,85 GB, på iCloud står det att jag har 200 GB totalt och 187,04 GB tillgängligt.
 4. När jag går in på Allmänt -->lagring och iCloud-användning och tittar under Lagring. Det står: använt 11,85 GB, Tillgängligt 0K. Och jag märker förstås av det på olika sätt, varför jag ju verkligen vill få ordning på lagringen. Jag har fört precis fört över bilderna till en extern HD så jag kan ju bara plocka bort dem, men vill se att lagringen till iCloud fungerar som den ska.
 5. Fast det finns inget utrymme på min telefon alls Det står att jag har 0K tillgängligt. Med optimerad ska ju då originalbilderna tankas upp till iCloud och ersättas av mindre kopior. Eller har jag missuppfattat?
 6. Jag har precis börjat använda iCloud och har tänkt att spara kopior på alla foton där. Ett av syftena med det var att få tömma mobilen som har sorgligt ont om utrymme och har haft ett längre tag. Jag har köpt 200 GB utrymme på iCloud och börjat ladda upp till iCloud-biblioteket från min MBA. Satte också på funktionen iCloud-bibliotek med optimerad iPhone-lagring på mobilen. Nu sitter jag på ett tåg med mobilen och dator kopplad till Wifi och mobilen laddar dessutom. Datorn verkar i det här läget tanka upp bilder, men inte mobilen. Jag har fortfarande inget utrymme och kan inte heller ngnstans se om iCloud jobbar. Kan det vara så att mobilen tankar upp annat än fotografierna från Bilder? Eller har jag missat något? /Förkyld och förvirrad
 7. Bilder på den stationära macen verkar inte vilja hantera mina två bibliotek (Bilder och iPhoto) utan att växla mellan biblioteken. Hur ska jag göra för att integrera allt i samma bibliotek?
 8. Nu har jag kommit in i iPhoto igen och tack vare Raphael fick jag koll på vilket fel jag gjorde! Tusen tack för det! Nu håller iPhoto Library på att kopieras över till min externa hårddisk. Så förhoppningsvis kommer jag sen att sitta med två olika bibliotek (Iphotos med äldre bilder och Bilders med nyare). Vad är nästa steg? Tänkte låta dem gå över stationär hårddisk så att alla bilder hamnar i ett Bilder-bibliotek som också kan tankas upp i molnet (iCloud) men Bilder i den stationära macen har inte velat importera Bilderbiblioteket.
 9. Tack Raphael, nu är jag på banan igen, som jag lyckades krångla till det! Skyller på att jag är hemma sjuk och inte helt klar i hjärnan!
 10. Och så plötsligt, efter att jag hade matat ut den externa hårddisken och trycker på iPhoto kommer möjligheten att välja bibliotek upp, och jag kan välja iPhoto library och komma in som vanligt! Hehe... Så då är jag tillbaks på ruta ett och glad över det i alla fall!
 11. Eftersom frågan nu blivit en annan: hur kommer jag åt iPhoto igen, startade jag en ny tråd och avvaktar med den här tills det återigen handlar om att spara bilderna på bästa sätt. Hoppas att du Rafael kan tänka dig att skriva där istället. Uppskattar verkligen all hjälp jag har fått från dig både nu och tidigare!
 12. Jag lägger den här frågan här istället för i min ursprungliga tråd, som nu urartat lite. Hoppas att det är ok! Jag har en MBP med iPhoto ´09. Den används inte längre och för att tömma den innan den krashar har jag köpt en extern HD My passport for mac. Dit kopierade jag utan svårighet över Bilder-biblioteket från min MBA. När jag skulle göra detsamma med min MBP krånglade det bara och det ville inte kopieras över. Det fanns också två iPhoto Library - den vanliga Library.iPhoto och en som hette Library6.iPhoto. Är osäker på vad som hände exakt men minns att det stod ngt om att den externa hårddisken inte kunde ändras el liknande och att jag skrev in mitt lösenord för att tillåta vad jag trodde var kopieringen. Efter det har jag inte kunnat komma in på iPhoto vare sig via iPhoto-biblioteket på min externa HD, via iPhoto på min MBP eller via iPhoto-biblioteket på densamma. Jag får bara upp felmeddelandet "Det går inte att öppna det aktuella bildbiblioteket med den här versionen av iPhoto. Du har ändrat ditt bildbibliotek med en senare version av iPhoto. Avsluta och använd den senaste iPhoto-versionen." Jag har en backup via Tm som är några dagar gammal, och nu har jag försökt återskapa iPhoto med hjälp av den. Där finns dock inte library-filerna att hitta via Spotlight utan bara iPhoto. När jag väljer den och "återskapa" får jag fram att jag behöver skriva in lösenord för en administratör och valen "behåll original", "behåll båda" och "ersätt". Jag har skrivit lösenordet och valt "ersätt". Då står det att iPhoto kopierar till Program - här var jag nöjd en liten stund! - men sen står det bara samma sak som var fel från början: "Det inte går att öppna det aktuella bildbiblioteket med den här versionen". Jag har tyvärr ingen äldre backup, men tror inte att ngt med iPhoto ska ha ändrats innan jag gjorde min backup. Vad gör jag? Kommer jag inte längre åt iPhoto? Gör jag ngn miss med TM? Har lagt så mycket tid, men tycker bara att det krånglar... (Själva fotografierna finns som tur är kvar men bara som enskilda filer exporterade från iPhoto.) Tack på förhand!
 13. Tack för förtydligandet kring Bilder, då förstår jag lite mer. Nu har jag försökt återskapa Iphoto från Time machine men vet inte om jag gör rätt, för hur som helst kommer jag inte in i iPhoto efter att jag försökt återskapa den. Hur gör jag exakt för att återskapa? Har testat att återskapa iPhoto och fick då godkänna detta via lösenord, men inget mer hände. Om jag går in på time machine-back ups från idag hittar jag lätt iPhoto Library men inte på en tidigare backup. Aaaaahhhh - vad gör jag för fel? Tänkte att detta med att göra kopior av fotona på extern HD skulle vara enkelt, men det känns som att det bara krånglar till sig mer och mer...
 14. Finns det förresten någon risk med att återskapa från TM-kopia? Så att jag inte blir sittande med att inget fungerar på gamla macen...
 15. Tack Rafael! Ska testa att återskapa iPhoto från TM, och sen återkomma hit för att se så att det nya försöket att säkerhetskopiera biblioteket blir rätt. (Bilder kan se när fotot är taget men sorterar inte i första hand efter det utan efter när bildfilen skapats. Däremot såg jag när jag markerade en av bilderna i Bilder att jag kunde välja alternativet "Lägg till i Ögonblick", och då sorteras fotot rätt tidsmässigt, men inte uppdelat i album som i iPhoto. Men det spelar ju mindre roll om jag bara får kopierat över iPhoto-biblioteket som tänkt.)
×
×
 • Skapa nytt...