Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Kunigunda

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Kunigunda

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Kön
  Female
 • Plats
  Sthlm

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej
 1. Tack för era svar i denna tråd! Fick hårddisken urplockad och det gick jättebra! 😃🌟🥂
 2. Hej, Kan man få igång en dator trots en icke fungerande strömbrytare? Har en jättegammal Macbook, 2009, som har fungerat problemfritt med El Capitan. Spillde vatten på den och dagen efter fick jag igång den men det verkade som att mellanslagstangenten var konstant neddtyckt, annars såg allt ut som vanligt så jag stänge av den. Dagen efter det så fungerar inte strömbrytaren alls. Det är nu ett par veckor sedan, har testat att starta den då och då sedan dess med samma resultat - strömbrytaren verkar helt slut. Kan man få igång den här på något sätt utan fungerande strömbrytare? Skulle vilja komma åt lite saker jag hade på skrivbordet..
 3. Tack! Har nu ändrat i brandväggen igen.. och lagt till dolt läge. Men blockera popupfönster var dock redan valt. Lugnar mig lite med Little Snitch.. verkar lite överkurs, precis som du skriver
 4. Tack! Suveränt. Ska testa det där.
 5. Tack! Nu har jag att läsa.. igen.. puh! Och jag som trodde jag läst nog av sånt här för ett bra tag framöver i somras!
 6. Telly82, Pocahontas, Alix och Axelman,, tack för svar!! För vidare information, De program jag har installerade är säkra. Jag lämnar inte ut mina kontokort eller annan personlig information på nätet eller via mail. Jag klickar inte på hemsidor/sidor/länkar som säger att jag har virus. (Jag har inte sett såna på mkt länge, varför jag blev så förvånad av den här) Jag har inte blivit solochvårad av någon prins, eller annan man heller. Indiern har faktiskt ringt till mig, 2 ggr t o m. Men då vill han hjälpa mig med min Macdator. Jag tackar för att han hörde av sig, och avslutar samtalet. Jag kan min banks avsändaradress. Jag har inte vunnit någon iPhone, iPad, Appledator, gratis mat i ett år från Ica, Coop etc. Dvs ja, jag får några enstaka sådan mail till skräpkorgen. De slängs olästa. Det senaste jag hörde om lösen var i somras. Då sades något i stil med ”välj ett lösenord och håll dig till det”. Man rekommenderas alltså att inte byta ofta, tvärtemot vad de flesta trott hittills. Tror det var på någon av SVTs nyheteskanaler, så källan lär väl vara hyfsat tillförlitlig. Så, när detta händer nu igen, fortfarande,, så kunde jag inte låta bli att ställa frågan här. Om någon visste vad det var. Ja, jag blev också förvånad. Är det på riktigt eller ett skämt. - Det är naturligtvis phishing och kontokapningar jag är rädd för. Jag kan för lite om det för att veta hur det går till och hur det börjar. Det verkar ju riktas mot alla möjliga, fattiga pensionärer, och studenter. Men,, Telly82, Pocahontas, sevensleeper och Axelman,, behåller ni Malwarebytes på datorn också, eller kastar ni det när det tagit bort all malware? Jag har haft det tidigare och datorn blev, eller fortsatte att vara seg och konstig av det också. Fick inte heller bort all malware. Och jag fick sen inte bort hela programmet heller. Tycker det mest liknar det som Alix beskrev.
 7. Fick nyligen upp ett fönster som såg precis ut som ett ”Apple.com-fönster”. Det stod, med stora bokstäver någonting i stil med ”Varining - Denna mac har infekterats med virus” eller ”Din mac har virus - åtgärda felet snabbt”. Det är inte första gången jag får problem med datorn. Men jag har aldrig fått upp ett fönster på det här sättet. Är det någon som känner igen just den här grejen? Jag vet inte ens om jag ska ta det på allvar. Är det på riktigt eller en ploj? Tidigare har jag upptäckt konstiga filer efter att ha fått ”resultat att datorn är infekterad” efter genomsökningar med nedladdade virusprogram, av rekommendationer på nätet då jag undrat vad det är för fel på datorn och sökt på det. Någon skriver att det inte finns virus till Mac, och rekommenderar anti-malwareprogram. Men det finns ju virus till Mac, det har det ju stått mycket om att det ju visst gör det, numer. Det finns ju anti-virusprogram till Mac. Eller? Jag blir snurring.. Vidare, när det gäller anti-malwareprogram. Jag har fler gånger tagit hem anti-malwareprogram, och tycker mig fått problem med dem alla. Datorn blev så otroligt väldigt slö av dem alla efter att de tagit bort(?) malwaren. Så jag blir mycket osäker. Såg även någon som skrev något om hur bra Sophos är, här inne. När jag tog hem det i somras så satt jag och såg hur datorns utrymme fylldes med något(?), på bara några sekunder sjönk det till 1% ledigt utrymme. Jag blev lite skraj och vet inte alls vad som hände. Hmm, vad ska man tro och göra..?
×
×
 • Skapa nytt...