MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Tux

Medlem
 • Antal inlägg

  83
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om Tux

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1971-07-13

Kontakt

 • Skype
  reine.karlsson5

Profil

 • Plats
  Sundsvall

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2016
 • Appleprylar
  MacBook Pro 15" 2016, MacBook Pro 13" 2018, iPhone 7
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Problem löst genom att uppdatera Safari i AppStore.
 2. Hej, efter ominstallationen vill inte Safari på Mac:en (Sierra 10.12.6) synka in bokmärken från telefonen (iOS). Allt synkas (Anteckningar, Påminnelser, m.m.) förutom bokmärken. Åtgärderna på denna sida har utförts. https://support.apple.com/sv-se/HT203519#OSX
 3. Tux

  Kan ej installera MacOS Sierra

  När jag kom hem så gick det att installera. Det måste ha varit nätverket på jobbet som satt krokben. Tack för visat engagemang! 😃
 4. Tux

  Kan ej installera MacOS Sierra

  Jo, jag började med High Sierra, men fick felmeddelande (av annan karaktär) så jag övergick till att lägga in det OS som kom med datorn.
 5. Tux

  Kan ej installera MacOS Sierra

  Jag raderar och formaterar disken, mha Cmd R. Väljer sedan att ominstallera. Men i slutet av installationen får jag meddelande som på bild. Jag har försökt tre ggr med samma resultat. Starta om eller Försök igen slutar på samma ställe.
 6. Tux

  VPN Server programvara

  God kväll! Någon som kan rekommendera en VPN server för mcOS High Sierra?
 7. Tux

  Kan ej uppdatera OS

  Tack för alla svar! Eftersom jag är nedlusad med jobb så fick jag fick nyss ok för att ringa Fortner till denna dator (ej min). Men tack igen för ert engagemang.
 8. Tux

  Kan ej uppdatera OS

  På jobbet skulle jag lägga in Office på en Macbook Pro (2015), men Office sade att OS måste uppdateras. Men när jag försökte med det fick jag meddelandet att senaste OS redan ligger på (ej sant). Hur kommer jag förbi detta? Minns ej vilket OS som är installerat, men jag tror det operativsystem som kom med datorn när den var ny.
 9. Jag försöker lägga till en delad brevlåda genom: Inställningar -> Konton -> Väljer konto -> Avancerat, i Outlook 2016. Men under Avancerat saknas fliken Ombud. Jag har lagt till delade lådor under samma konto men på windows-maskiner, så det är inget fel på den delade brevlådan. Nån som har en teori om fenomenet?
 10. Ok, intressant att veta (det fetmarkerade) 🙂Fast on/off knappen reagerade inte alls. Hela 'touchbaren' var helt låst.
 11. Tack för svar. Tyvärr fungerade inte det då touch bar:en inte reagerade ö.h.t. Emellertid tog batteriet slut efter någon timme och då löstes knuten. Men tack för förslaget.
 12. Tack för svar, men trädet är fullständigt expanderat. Se bild.
 13. Hej, jag har arkiverat en del e-post i Mac Mail. Men jag ser ej katalogen Arkiv i sidofältet. Förslag?
 14. Satt och jobbade när Powerpoint plötsligt började bråka. Det gick ej att stänga av så jag tvångsavslutade det. Men Dock försvann samt menyraden längst upp på skärmen. Dessutom snurrar markören, Powerpoint ligger kvar i bakgrunden, och tangentbordet reagerar inte. Touchpaden funkar dock. Hur kan jag stänga av datorn? Macbook Pro 13" med senaste OS.
 15. Typiskt att finna lösning direkt efter man postar... Brave hade ändrat standardinställningen för mailklient. Ändrade tillbaka till Apple Mail och det blev som det ska vara igen.
×