Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

looserskin

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om looserskin

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  imac 21"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för intressanta inlägg om jämförbara program, och jag ska självklart följa upp dessa tips. Jag vore dock mycket tacksam för slutlig bekräftelse från er mer erfarna användare på att det verkligen är så att för att Time Machine överhuvudtaget ska fungera (för mig är det alltså tillräckligt att lagra endast en - aktuell - backup av min hårddisk, inte en massa olika tidsversioner) så måste jag se till att ha dubbelt så mycket utrymme på backupdisken som den hårddisk som jag backar upp? Se min ursprungliga fråga.
 2. Tack för tipset om alternativt program. Jag ska kolla på det.
 3. Ja, jag trodde ju det, men uppenbarligen inte. Så för att kunna göra backup med Time Machine av en hårddisk på 500 gb så måste jag alltså ha en partition som är minst 1 tb? Även om jag inte behöver ha mer än en aktuell uppbackad version av hårddiskinnehållet?
 4. Hej. Jag gör backup av min iMac med 500 gb hårddisk med hjälp av Time Machine till en extern hårddisk som jag delat i två partioner. Den externa hårddisken är på 2 tb, partionen för Time Machine är 600 gb och den andra partitionen som jag använder för annan lagring, filmer mest, är alltså 1,4 tb. Jag trodde det räckte att partionen för Time Machine bara var något större än storleken på min dators hårddisk eftersom jag inte behöver ha olika tidsversioner sparade i backupen, utan det viktiga var att alltid ha en aktuell backup. Snålt, inser jag ju nu men som jag hade förstått det skulle Time Machine själv radera äldre kopior när det började bli för trångt. Och det fungerade också inledningsvis att använda Time Machine för backup på detta sätt, men nu på senare tid har jag fått problem. Nu får jag felmeddelande som säger följande: "Hårddisken för säkerhetskopiering behöver 304,82 GB för säkerhetskopian, men bara 243,68 GB finns tillgängligt. Välj en större hårddisk eller gör säkerhetskopian mindre genom att undanta filer.att diskutrymmet inte är tillräckligt." Men partitionen som jag skapat för Time Machine är ju på 600 gb och min dators hårddisk är 500 gb så varför klagar Time Machine egentligen på tillgängligt utrymme? Behöver den ett stort "manöverutrymme" förutom själva lagringsutrymmet eller nåt? Jag har endast basala Mac-kunskaper och förstår inte detta, har försökt googla problemet utan framgång. Någon här som kan hjälpa mig i rätt riktning för att åtgärda problemet? Eftersom jag fångat ett stort antal timmar med videofilmer (i realtid) på den andra partitionen så är jag inte så sugen på att formatera om hela hårddisken och skapa nya partitioner och en större partion för Time Machine. Då måste jag ju manuellt göra om allt arbete med att fånga mina gamla videofilmer... Jag tycker som sagt att det borde räcka med de 600 gb som jag i nuläget avsatt för Time Machine? Tacksam för ev. hjälp!
 5. Tack för svar. Jag begriper dock inte helt och hållet, för jag trodde inte att några filer skulle flyttas eller ändras när jag skapade mitt nya "bilder-bibliotek", utan jag trodde att mina bilder och filmer skulle ligga kvar oförändrade och på samma ställe som förut. Men Time Machine verkar ju mycket riktigt uppfatta alla bilder i det nya "Bilder-biblioteket som helt nya filer. Eftersom jag såklart inte behöver göra säkerhetskopia av både Iphoto-biblioteket och Bilder-biblioteket, om det innebär att samma bild- och filmfiler då kopieras dubbelt, så får jag väl undanta Iphoto-biblioteket från säkerhetskopieringen. Eller så får jag väl helt enkelt radera Iphoto-biblioteket på min Imac. Bilderna och filmerna ska ju inte försvinna då om jag förstått det rätt.
 6. Javisst kan jag köpa en större hårddisk, eller skapa en större partition på den befintliga disken. Det förstår jag ju. Men är min uppfattning av orsaken till problemet rätt? Och finns det i så fall någon enklare lösning på problemet än att skapa mer utrymme på disken, vilket jag alltså inte tycker ska behövas eftersom den totala mängd som ska kopiera aldrig ska behöva överstiga 500 GB.
 7. Jag har på en extern hårddisk en partion enbart för Time Machine, på 600 gb. Min hårddisk på den Imac som jag säkerhetskopierar är 500 gb, och jag vet att det då är snålt att bara ha 600 gb för Time Machine. Men jag är egentligen bara intresserad av att ha en färsk säkerhetskopia på bilder och filmer och behöver inte ha så många olika uppbackade versioner att välja på. Hittills har allt fungerat bra. Men efter att jag börjat använda Bilder i stället för Iphoto så har jag fått problem. Time Machine klagar nu på att det inte finns tillräckligt utrymme för att göra en backup. Jag funderar på om det hänger ihop med att Time Machine (miss)uppfattar det nya "bilder-biblioteket" som att det innehåller ytterligare filer som också ska kopieras? Finder visar ju både mitt gamla Iphoto-bibliotek ( 212 gb) och det nya Bilder-biblioteket (214 gb) men masterfilerna för bilderna ska ju ligga på samma ställe vad jag har förstått. Och min hårddisk på 500 gb skulle för den delen inte heller rymma både 212 gb och 214 gb + de övriga filer som jag har på disken. Jag får det här beskedet när jag försöker göra en backup: "Hårddisken för säkerhetskopiering behöver 244,25 GB för säkerhetskopian, men bara 243,69 GB finns tillgängligt. Välj en större hårddisk eller gör säkerhetskopian mindre genom att undanta filer." Den befintliga säkerhetskopian på den externa hårddisken (som alltså är den senast lyckade backkupen, innan jag började använda "Bilder") är alltså på ca 360 gb, vilket också är summan av filerna som finns på min Imacs hårddisk. Men Time Machine verkar alltså försöka skapa en ny säkerhetskopia "bredvid" den befintliga säkerhetskopian, i stället för att ändra i den befintliga. Hoppas jag lyckats förklara problemet. Jag misstänker som sagt att det hänger ihop med de dubbla bild-biblioteken och tar tacksamt emot tips på hur jag ska göra. Lösningar som jag själv kan komma på är: - radera allt på partionen för Time Machine och "börja om från början". Men kanske har jag ändå kvar problemet? - radera iphoto-biblioteket från min Imac, vilket jag helt inte vill göra förrän jag vet att jag fått en fungerande säkerhetskopia på mina filer - undanta iphoto-biblioteket från säkerhetskopiering i inställningarna i Time Machine Tacksam för tips. Om den här frågan redan diskuterats i något forum så ber jag om ursäkt. Jag har dock sökt utan att finna någon sådan diskussion.
×
×
 • Skapa nytt...