MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Aayden

Medlem
 • Antal inlägg

  55
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

22 Neutralt

Om Aayden

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Lidköping

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1998
 • Appleprylar
  Imac 21,5 tum, Iphone SE , Appeltv 4k
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

400 profilvisningar
 1. Något som borde väga tungt när man lämnar en rekommendation till någon som undrar så borde den kommande livslängden på telefonen spela roll inte vad som fungerar nu !!!! Om den som frågar har tänkt att ha den i 3-4 år så ska man väl inte rekommendera något som fungerar nu men förlorar funktioner i och med uppdateringar om 2 år !!! Om vi räknar 5 års support iphone 6 2019 iphone 6s 2020 iphone se 2021 ? delar hård m 6s Ipone 7 2021 iphone 8 2022 Så om man har tänkt att ha sin iPhone ett par år så är iPhone 7 eller iPhone 8 bra val. Jag personligen hade valt 8 om jag hade bytt idag ( har IPhone se idag )
 2. Skulle jag köpa en iPhone idag då väljer jag IPhone 8. Anledningen till det är att den har sjunkit i pris och det finns vettiga på begagnat marknaden. 8;an har även bättre hårdvara än iPhone 6 , 7 och se vilket gör den lite mer framtids säkrad
 3. Det går använda PC programmet Trans Mac https://download.cnet.com/TransMac/3000-2248_4-10017073.html Eric från superuser har bra instruktioner för hur du gör. ” Use TransMac, which has a 15-day trial period and works flawlessly. In the left pane, right click the USB Driveand select Format Disk for Mac In the left pane, right click the USB Driveand select Restore with Disk Image Point to your .dmg (or choose All Files to select an .iso) file and click Open. It will take a few minutes depending on size of .dmg and speed of USB drive, but once done you can pop it into your mac, hold down the option key when turning on the mac and choose the USB drive. --Eric B. ”
 4. Aayden

  Låsa USB-minne

  Om kunderna ska ha en chans att kunna titta på bilderna är det svårt att skydda sig mot skärmdumpar
 5. Aayden

  Låsa USB-minne

  Jag testade att kopiera en USB sticka han lämnade till mig för ett tag sedan och det blev tvärstopp fick upp att jag skulle fylla i lösenord. Han gör enligt guiden säger han
 6. Aayden

  Låsa USB-minne

  Så här får du usb hårddisk så att den endast går att läsa. Kompisen har gjort det med USBstickor han har lämnat ut. https://apple.stackexchange.com/questions/24115/how-can-i-write-protect-make-read-only-a-usb-drive-in-os-x
 7. Aayden

  Humortråden

  Undrar varför handikapps parkeringen utanför posten i Lidköping alltid är ledig ???
 8. Aayden

  Väderläget just nu

  En som kämpar mot vädrets makter hos min mor i Falköping kom fram när värmen var på besök
 9. Aayden

  Vad jag gör idag-tråden

  Då kan dom nog snart byta ut skidorna till vattenskidor. Kan inte vara lätt för dom i vallarboden att få till vallan
 10. Vlc fungerar fint för det jag har använt den till. Har inte haft större problem med undertexter och sedan version 3 har den stöd för chromecast men det har jag inte provat.
 11. Kan hålla med om att Appels produkter håller länge. Om man inte har något behov av det senaste så kan man bruka dom länge. Min iMac är från 2009, gummans MacBook Pro från 2013, Min iPhone se 2016. Och min IPhone se har redan överlevt en av gummans samsung lur som köptes samtidigt i samma prisklass.
 12. Prissättningen från från Appel har väl alltid varit högre än konkurrenterna både på dator och mobil sidan. Men det som sällan kommer upp i dom när detta diskuteras är att Appel har utvecklings kostnader för både hårdvara och mjukvara, det är väldigt få bolag som har det. Det enda som jämnförs är hårdvaran när Appels höga pris ska diskuteras vilket är lite missvisande. Sedan kan jag hålla med om att dom saltar priset i överkant men att tro att dom kan gå ner till nivån med konkurrenter som använder mjukvara som andra står för utvecklingskostnaderna är inte möjligt.
×