Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

kungen12321

Medlem
 • Antal inlägg

  49
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om kungen12321

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1
 • Appleprylar
  macbook, iphone
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej! Tusen tack för tipsen! Dessvärre hjälper inte felsäkert läge eller ominstallation av macOS för att komma åt epostinställningarna. Fortfarande en grå ruta.
 2. Hej! Jag har en macbook där jag inte kommer åt inställningarna för mina epost konton. Där inställningarna brukar vara syns bara en grå ruta. Tacksam för all tips och förslag på vad som kan vara fel.
 3. Ibland installerar man ett program på macbooken men programmet lägger sig inte i launchpaden. Nu har programmet även försvunnit ifrån docken och kommer inte ihåg vad programmet hette. Letar nu efter alla installationsmappar gällande program. Vart hitta?
 4. Får tacka för den hjälp som ni alla har gett men nu ger jag upp!!! Blir att köpa Parallel desktop 11. Hur lagras datan när man väljer denna typ av virtuellt program för att köra windows 10 på mac. På min macdisk eller "molndisk"?
 5. Ja, men någon mac användare måste väl ha löst detta problem innan mig? Räcker gott och väl för mig att Windows kan köras från USB hårddisken på macen. Inte på en PC:n. Ansluter hårddisken till PC:n vid partion och formatering.
 6. Ansluter hårddisken och startar upp windows. Följer guiden och uppmannas där att högerklicka på disken och välja konvent to GPT. Det alternativet finns inte och krympa disken går heller inte att trycka på (alternativet är gråmarkerat). Så därför kan jag inte heller skapa en fat32 partion på 100mb och en NTFS partion som guiden uppmanar mig att göra.
 7. Blev en Sandisk Extreme 120gb. Som sagt jag nöjer mig att jag kan köra windows 10 på en extern hårddisk på min macbook pro. Har som sagt formaterat en partion på hårddisken till filformat NTFS som är ett krav för att windows ska kunna installeras. Som jag förstått ska macen änåd kunna läsa NTFS men när jag bootar på macen för att starta windows installationen på den externa hårddisken så hittar macen inte startskivan. Installerade Paragon NTFS men hittade ändå inte startskivan. Däremot hittar macen disken vid uppstartat läge. Har några frågor: Ska inte macen kunna starta upp en disk med filformat NTFS? Om inte vilka filformat ska gå? När det gäller windows är det bara NTFS filformat som gäller för att kunna installera och köra windows på en disk.? Känns som det är där det krockar. Windows kräver NTFS medan macen inte stöder detta filformat vid "bootning" Har lagt ner så mycket kraft och energi på olika guider m.m utan framgång så nu står hoppet till er. Tack på förhand!!!
 8. Denna verkar lovande: https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sandisk-extreme-500-portabel-ssd-120-gb-1284724.html "traditionell" https://www.mediamarkt.se/sv/product/_sandisk-cruzer-blade-16-gb-1108692.html USB 3.0 ska kunna föra över i upp till 625mb/s
 9. Går i valet och kvalet ifall jag ska köpa traditionell USB sticka eller USB ssd disk som ska vara typ 4 gånger snabbare. Frågan är hur mycket begränsar USB 3.0 i hastighet?
 10. Hittade precis denna guide. Tänkte testa alt. 2 i guiden. http://www.makeuseof.com/tag/4-ways-get-windows-mac/ Vad tror ni om detta?
 11. Precis, har läst en massa men blir inte klok på det hela. Verkar vara riktigt invecklat. Grejen var den att jag ville ha windows 10 på en extern disk då jag jag en 128gb disk som typ alltid är full på macbooken. Har testat virtualbox men gillar inte upplägget. För att göra det lite smidigare så är mina grundkrav enligt följande: Windows ligger och körs från en usb disk. Behöver egentligen inte fungera att boota på en pc utan på enbart på en mac. Så frågan är hur stor usb disk jag behöver? Samt vilket filformat jag ska partionera disken med. Kan jag ha två partioner med olika filformat? Typ exfat och sedan lämpligt format för macen. Men sedan kommer ju nästa svårighet att om det är rätt mac format så måste man tydligen ha NTFS format för att kunna installera windows 10 ifrån disken.
 12. Hej! Köpte mig nyligen en extern USB 3.0 sdd disk. Tanken var att använda den dels som extern disk och dels som windows 10 disk. Har testat program som wintousb, rufus m.m och ladda upp isofilen på den externa disken. I rufus valde jag filformat fat32 (läsa/skriva pc och mac) och macen hittade startskivan men när windows 10 sedan skulle installeras så fick jag meddelande om att endast filformat NTFS fungerar till windows 10. Ändrade sedan filformatet till NTFS med rufus men då hittar inte macen skivan när jag bootar (håll nere alt knappen vid uppstart). Testade även exfat format utan framgång. Har suttit och testat olika program hela eftermiddagen men nu ger jag upp!!! Visst man kanske inte kan ha 2 partioner på en disk med olika filsystem?. Det kan jag köpa om så är fallet. Men vilket filsystem ska isåfall hela disken ha för att kunna installera windows och dessutom kunna bootas på både mac och pc:n. Finns det någon bra program som jag missat eller guide eller vad gör jag för fel!!!! Tack på förhand!
 13. Så bra, det är huvudsaken att alla program, filer och dokument återskapas som de var vid denna tidpunkt då säkerketskopian togs.
 14. Hej! Är i behov att återskapa min macbook pro med en tidigare säkerhetskopia. Startar om datorn och trycker in alt + R och följer instruktionerna. Till sist väljer jag tidigare säkerhetskopia och ett meddelande kommer upp att allt på disken kommer att försvinna och ersättas med den tidigare säkerhetskopian. Nu är min fundering vad exakt som finns med i säkerhetskopian. Är det en ren 100 procentig kopia av hela disken vid den specifika tidpunkten eller är det bara vissa specifika mappar som säkerhetskopieras och som nu återskapas?
 15. Hej! Har en iphone 6 där inspelningsljudet är för lågt. Har nu köpt en extern mikrofon utan förbättring. Finns det någon inställning som jag missat eller finns det något verktyg som kan höja inspelningsljudet? Har rengjort standard mikrofonen.
×
×
 • Skapa nytt...