Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

OhSnap

Medlem
 • Antal inlägg

  6
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om OhSnap

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Appleprylar
  Macbook Air, Apple TV, Iphone 5S
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ah! Tack, jag förstår! Efter lite overlook-hjälp så nöjer jag mig nog med att rensa för hand det sista.
 2. Alltså det känns ju inte alls rätt.. så att säga. Varför kan jag inte radera som de står på deras hemsida, varför ska jag välja att partitionera den? Och den under Mac HD är ju inte valbar utan "grå" ?
 3. Oh, men jag försöker radera allt på hårddisken.. Eller rättare sagt jag vill radera allt, städa den helt liksom. Men jag hittar ju inte det alternativet.. "radera" alltså..
 4. Ja, det finns som alternativ.. Men jag vill inte dela den? Jag vill bara rensa, hur gör jag det?
 5. Men när jag trycker på den får jag inte upp alternativet radera alls?
 6. Hej! Innan jag förklarar mitt problem så vill jag påpeka att jag inte är van att vara inne och pilla på inställningar och enbart van vid en fungerande mac, så jag må ha använt mac i 8 år men förklara som att jag vore 8 år. Tack på förhand! Mål: Jag ville rensa min Macbook Air, då jag fick upprepade påminnelser om att skivavbilden var full. Eftersom jag inte är så haj på vad det innebär bestämde jag mig för att det var ju dags för att rensa hela datorn. När jag kopierat lite filer till den externa HD så startade jag upp datorn med kringa+R och installerade om OS, gick igenom hela processen för att sedan inse att det ju bara blev ominstallerat och all skit var därmed kvar på datorn. Problem: Läste mig till på apples hemsida att man skulle gå in på skivverktyg och välja startskiva och där välja "radera" " Från popupmenyn Formatera väljer du Mac OS Extended (journalförd), skriver ett namn för skivan och klickar på Radera. Nu är det så att när jag går in på startskivan, (som för övrigt inte heter "startskiva" på min dator utan "base system" Vet inte om detta spelar någon roll. ) Men vilket fall så kan jag inte välja någonting, det är nämligen inte klickbart att varken ändra namn eller Format. Så vad är det jag missar? Vad ska jag göra för att rensa min dator "ordentligt". Tack på förhand /Förvirrad tjej
×
×
 • Skapa nytt...