Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Morahl

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Morahl

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Plats
  Göteborg

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2015
 • Appleprylar
  Ipad mini 2, Iphone 7+, MacBook Pro, AppleTV 4k, Apple Watch 4 Niké
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

518 profilvisningar
 1. Hej, Jag är väldigt grön på allt vad inställningar heter, köpte JBL Flip 4 i veckan och är väldigt nöjd. Kopplat upp dem till iPhone och Apple TV 4k. Det fungerar klockrent, men så tänkte jag slänga till med att låta även datorn koppla upp sig till dess (MacBook Pro). Dem är blåtand så jag försöker ansluta på samma sätt som med övriga tillbehör men får enbart felmeddelandet "Kunde inte ansluta till en" utan vidare förklaring. Har googlat och sökt av forumet men hittar inga svar. Jag har inga andra enheter som är uppkopplade till datorn utöver mobil så det kan väl inte vara för många bluetooth-enheter? Totalt har jag tre sparade enheter för uppkoppling till datorn så det känns inte som att det kan vara överflöd där heller. Någon som kan ha svar på vad jag gör för fel? Tack på förhand /Mogge
 2. I mitt fall är det dessvärre endast varianten på 400kr som är ett alternativ. Känner dock efter att ha hört er alla här nu att mitt enda alternativ för att int bli bitter och köpa saker jag aldrig kommer få nytta av är att behålla saker som de är idag. :-(
 3. Haha, inget mig emot om en granne skulle ställa upp men då kommer jag oroa mig för min integritet och liknande.
 4. Det vore helt klart ett alternativ men då får jag räkna om min budget. Tänker mig att såna enheter inte är helt gratis heller. Ska helt klart fundera på det, tack! :-) Blir också orolig om trafiken bryts när saker händer på luren. Jag sitter ju i regel på mobilen även när jag är hemma (redigt mobilberoende) så inget får störa ut den heller känner jag.
 5. Ska jag testa denna lösning är det obegränsad surf på mobilen som gäller så då bör jag sitta säkert tänker jag. :-)
 6. Det var ett första alternativ men 90% av det jag surfar på varje månad är mobilen och oftast på resande fot där wi-fi inte är ett alternativ. Har 15gb idag som räcker mer än väl men tänker på att streaming på Netflix tar mer än jag ser på bredbandet.
 7. Gör du något som kräver streaming av något slag? Jag blir så osäker på hur det fungerar i långa loppet. Har du problem med att din iPhone blir varm efter en stund när den delar uppkopplingen?
 8. Glömde nämna att jag har en gammal AppleTV utan wi-fi och medan ovanstående lösning tänkte jag investera i en ny modell så detta blir genomförbart. Netflix fungerar finemang på telefonen idag men tänker på eventuell förlust i uppkopplingen när mobilen ska dela upp denna.
 9. Hej, Jag har det lite tufft ekonomiskt och försöker nu se över mina alternativ för att få det att gå ihop varje månad och starta ett sparkonto. I dagsläget betalar jag 369 Kr för mitt bredband hos Comhem (100mbit). Min idé är att uppgradera mitt abonnemang hos Tele2 till Tele2 Unlimited vilket kostar 499 Kr månaden och därmed säga upp bredbandet hos Comhem. Det jag undrar över är hur effektivt det är att nyttja iPhone som router för diverse enheter. Jag har inga andra enheter som har simkort men vill naturligtvis kunna koppla upp mig på min dator, appletv, ipad etc. Jag vet att batteriet sjunker kraftigt med detta alternativ men bör fungera så länge den konstant ligger på laddning. Tror ni detta är en bra idé? Att ständigt ha Iphone som router när jag är i hemmet (bor relativt litet) och därmed kunna gå in på Netflix via Appletv eller spela Overwatch på min dator? Jag upplever att min mobila uppkoppling är stadig och bra men detta alternativ går bort direkt om jag inte kan se på Netflix utan att den ska buffra varannan minut eller konstant tappa ping när jag spelar på datorn. Värt att nämna är väl att Netflix körs flitigt hemma hos mig, därmed Unlimited. Finns det för övrigt några risker med att konstant ha igång denna funktion på en iPhone? Kan det slita på batteriet att konstant nyttjas så mycket? (upplever att mobilen går på högvarv när man delar uppkoppling). Vad tror ni? Är jag dum i huvudet eller är det värt att spara 200 kr i månaden på detta sätt? EDIT: Jag har en iPhone 7 om det spelar någon roll.
 10. Lustigt. Ser nu att jag är nästan ett år försent.
 11. Hej alla, Jag är en redig nybörjare på OSX. Har suttit på iPhone och iPad sedan en längre tid tillbaka men aldrig kunnat med att investera i en MacBook. Det blev i lördags jag slog till och känner redan nu att jag aldrig vill gå tillbaka till Windows. Har redan gått på frågor i forumet och blivit positivt överraskad över hur hjälpsamma människor är här. Ha det gott //
 12. Hej, Välkommen vill jag säga men jag är lika ny här så det gör oss två. Arbetar själv med E-handel i Agresso, dock inte något via Mac. Iom. att du arbetar i osx antar jag att du kör på i den privata sektorn?
 13. Jag använder mig utav skärmdubblering. Försöker bygga ut skärmen så jag kan spela film på tv medan jag surfar på dator. Men även när jag kopierar skrivbordet rakt av till tv så hackar det. Jag har tyvärr ingen adapter så denna lösning får vänta. Menar du att AirPlay går via nätverket? Jag har hela tiden fått för mig att det är just via BT? Nu när du säger det dock så tror jag att jag stängde av BT igår när jag testade, utan förbättring. Får bli till att testa igen. Tack för snabba svar! Återkommer efter jag testat.
 14. Hej, Jag är en riktig nybörjare på Mac då jag köpte min MacBook Pro igår. Jag har sedan tidigare använt AppleTV tillsammans med iPad och iPhone dock. Nu till min fråga; När jag streamar bild via AirPlay från telefon och surfplatta så går det felfritt utan det minsta fördröjning. När jag däremot streamar från datorn så hackar det något fruktansvärt. Man kan tro att jag är minst 10 - 15 m bort (Sitter 1,5m ifrån AppleTV). Är det någon annan som upplever att datorn har problem med streaming? Är det jag som missat något viktigt i mina inställningar? Jag är under uppfattning att man inte ska behöva vela med inställningar (hence, varför jag köpte en MacBook) Uppskattar all hjälp jag kan få och mer därtill.
×
×
 • Skapa nytt...