Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

NilsOstergren

Medlem
 • Antal inlägg

  9
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

6 Neutralt

Om NilsOstergren

 • Medlemstitel
  Nykomling

Profil

 • Intressen
  Ljudproduktion.

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2015
 • Appleprylar
  Mac Mini 2012, 2,5 GHz Intel Core i5, 16 GB minne och MacBook Pro 13” 2,5 GHZ i7, 16GB minne.
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack! Utmärkt att få alternativen samlade till nästa gång.
 2. Slutrapport (hoppas vi): Har bara trådlöst Mac-tangentbord. Använder därför Win-tangentbord med USB. Googlade fram förslaget att hålla ned Ctrl-tangenten från start tills återställningsmenyn visas. Det resulterade i datorns förslag att starta om för att fortsätta. Ingen återställningsmeny visades, alltså. Startade om och kom till normal inloggnings-sida. Allt ser ut att funka som det ska.
 3. Aha, även äppelsolen har fläckar (sade den gamle Windows-användaren). Tack, borde läst dina tidigare svar mer noggrant.
 4. Hm, nu hände det igen. Ledsen att behöva besvära, men den här gången går det inte att starta i säkert läge. Håller ner shift-tangenten vid start och håller den - som Apple-hjälpen skriver här https://support.apple.com/sv-se/HT201262 - nedtryckt i väntan på inloggningsfönstret. Men det kommer inte. Istället återkommer meddelandet "Installationen av macOS kunde inte slutföras." och installationsloggen visas. Vore mycket tacksam för snabb hjälp. Möjligen visar det sig att detta är ämne för en ny tråd, men om det är relaterat till original-problemet passar det kanske bäst att fortsätta här. Kan tillägga att fel-loggen klagar redan på rad tre: "IASGetCurrentInstallPhaseList: Unable to get phases"
 5. Ja, annars blir ju frågor och hjälpsamhet ganska meningslösa Ännu bättre vore om jag hittade knappen för att markera problemet som löst. Eller brukar man redigera rubrik/första inlägg i det här forumet? EDIT Hittade knappen nu!
 6. Ska "for the record" bara bekräfta att metoden ovan löste problemet, som uppstod även på en macbook och åtgärdades på samma sätt.
 7. Lysande! Stort tack för snabbt och utförligt svar. Väntade mig inte att få svar så snart, så just nu är jag långt från maskinen. Förstår jag dig rätt behöver jag återställa den saknade filen. Bör den finnas och vara möjlig att kopiera från Time Machine på en annan disk?
 8. Jag skulle vara tacksam för att om möjligt få en vink om vad som kan ha orsakat de fel som listas i den bifogade loggfilen från en Mac mini (konec roku 2012), 2,5 GHz Intel Core i5, 16 GB 1600 MHz DDR3, Intel HD Graphics 4000 1536 MB, 240 GB SSD-enhet av typ SATA med MacOS High Sierra 10.13.6. Loggfilen visades efter en ovanligt lång (några minuter) startprocess som resulterade i ett meddelande som jag inte minns den exakta ordalydelsen i men som var något i stil med "installationen av macOS misslyckades". Jag valde att spara loggen och starta om från en annan enhet varvid ett alternativ visades: Skivan Macintosh SSD. Valde den och datorn startade normalt igen. Senast datorn var igång hade jag avinstallerat Malwarebytes och syncprogrammet OneDrive samt raderat omkring 40 GB filer. Dessutom uppdaterades Safari till version 12.0.1. Nu väntar Säkerhetsuppdatering 2018-002 10.13.6. Till saken hör möjligen att när jag i "Om den här datorn" väljer fliken "Lagring" och sedan "Hantering" så visas ett konstant snurrande kugghjul vid "System" i vänsterspalten. Och vid två tillfällen de senaste månaderna har datorn startat om sig själv spontant under normal användning utan att några felmeddelanden visats. Frågan är t ex om loggfilen visar vilka eventuella mjuk- och/eller hårdvaruproblem som behöver åtgärdas och i så fall hur. Tack för att du läst så här långt Nils Östergren Installationslogg 4-Nov-2018.txt
×
×
 • Skapa nytt...