Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Now

Medlem
 • Antal inlägg

  133
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om Now

 • Medlemstitel
  Bra

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2000
 • Appleprylar
  iPad Mini (retina), iPhone 6S, MBP
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tja, möjligheten finns för er att köra Low Power Mode. Jag föredrar att ha full prestanda på luren. Båda alternativen finns. Men, är ni inte nöjda med tingens tillstånd kan ni ju alltid anmäla till Apple att ni tycker att luren har för bra prestanda och att ni vill att man halverar processorhastigheten och gör de andra förändringarna i Low Power Mode till standard. Ingen hindrar er att köra så redan nu, i väntan på buggfixen.
 2. Jag gissar på att båda är synkade med Apples servrar, men om du inte finns på ett wifinät synkar klockan mot telefonen som synkar mot appleservern... Men det är bara en gissning...
 3. Jag har en svindyr iPhone och betalar i runda slängar sjuhundra bagis i månaden för abonnemanget, men ser ingen som helst nytta med att ha en svindyr fjärrkontroll till luren. Vad skall man med en sådan till? För att man vill slippa att ta upp luren för att kolla på klockan?
 4. Jag ringer sällan med iPhonen. Något SMS ibland, liksom någon MMS. Det som dominerar är normal användning som vilken mobil dator som helst. Ringer gör jag från den gammeldags sladdanslutna telefonen hemma.
 5. Nä, jag kollar börssidor och läser Privata Affärer. Släktforskar gör jag hemma Det finns få saker som stressar mig mer än att vara sysslolös.
 6. Hur tänker du nu? Jag arbetar inte på min privata telefon, däremot sysslar jag en del med aktier. Det tar inte evigheter, utan är en helt okej syssla när man får en stund över, och är väl närmast att jämföra med de som är travintresserade. Edit: Jobbet får jag nog av på jobbet, det bär jag inte med mig utanför dörren på jobbet... iPhonen är central för min fritid. Jag har en jobbtelefon. Samsung av någon modell. Jag vet hur man gör när man ringer med den, men har inget som inte fanns när den packades upp ur kartongen. Den ligger på skrivbordet och hade lika gärna kunnat sitta fast med en sladd...
 7. Det behöver inte vara den enda dator du har, men jämfört med att ta med en iMac till en konferens vinner iPhonen. Den vinner även jämfört med att balansera en MBP i knät i en trång konferenslokal. Du släktforskar troligen inte på fiket eller när du väntar på sällskapet på restaurangen. Och, jo, practise makes perfect. Inte på en 4S, som sagt, den är oanvändbar för att den är för liten, men det går bra att ordbehandla på en 6S. Det hade gått ännu bättre på en 6S+ (jag får köpa den större modellen i höst). Skärmens upplösning är 1920x1080 på den.
 8. Kanske, men är det den största klump till bärbar dator du haft under de senaste tio åren? Jo, vi är olika i vad vi ser när vi tiitar på en iPhone - där du ser en telefon ser jag en dator, och de perspektiven är nog svåra att förena.
 9. Det är väl så att luren tagit över som min primära dator numera. Hemma använder jag iPaden för det mesta, men utanför hemmet är det luren som gäller. MacBook Pron använde jag väl senast för en månad sedan eller så. Kanske mer. För mig är inte telefonfunktionen oundgänglig, jag är gammal nog för att ha varit med när telefonen satt fast med sladd i väggen och skulle inte ha några problem med det idag heller. Luren är en PDA, en Newton som fungerar, en dator med större kapacitet än den PC jag hade för sju år sedan, även med fler pixlars upplösning på skärmen. Sedan att det finns andra, med andra behov, är helt okej. Det finns de som helt väljer bort mobil, de som klarar sig med en Doro viklur, de som fortfarande kör en 3310 och så vidare. Det är helt okej. Jag vill inte ha en långsammare lur än nödvändigt och letar ibland efter turboknappen på min 6S. Jag förstår inte riktigt hur det inte är okej. Ja, jag tycker att en iPhone 4S är oanvändbar för mina behov. Det gäller även en 5S, men där är det mer den lilla skärmen som är hindrande. Jag kommer att köpa en sjua i höst för att få en ännu snabbare lur. Och det kommer aldrig att vara okej att sätta luren i strömsparläge för att sänka prestanda...
 10. Säkert en bugg. Prova att ändra till engelska som systemspråk, starta om, byt tillbaka till svenska och starta om igen och se om det löser problemet.
 11. Det beror väl helt på vad man använder luren till. Jag skulle nog utgå från att åtminstone jag förändrar min användning omedvetet när jag ser att laddningen droppar under runt 25%. Jag drar ner ljusstyrka, medvetet, och så vidare. Är jag i batterinöd kör jag inte så det ryker helt enkelt. Hur andra gör vet jag inte, ej heller hur de använder sina lurar. Jag är bara lite ångerfull över att jag inte köpte plusvarianten av 6S. Den hade varit mer användbar. Jag har 128 GB lagring, men hade gärna dubblat det för att slippa att hamna i utrymmesnöd.
 12. Batterilivslängden är inget problem. Trots att jag använder allt och lite till brukar batteriet räcka gott och väl tills jag kommer i närheten av en laddmöjlighet. Jag kan inte se att det är ett problem att luren går ner i funktionalitet när man har 10% kvar av laddningen. Allt jag säger är att det finns en anledning till att Apple inte har det aktiverat hela tiden. Tänk på förr i världen, med en "turbo-knapp" på datorerna som man kunde trycka in när man ville att processorn skulle snurra på den fabriksinställda frekvensen. Apple hade säkert gjort likadant om det var ett i stort sett förlustfritt läge. Det finns inget egenvärde i att köra på två GHz om det går lika bra på en GHz med dubbel batterilivlsängd.
 13. Om nätverksfunktioner avaktiveras, processorprestanda halveras, grafikfunktioner avaktiveras, mailen avaktiveras med mera så kallarjag det nog som "i stort sett oanvändbar". Röstsamtal är en oerhört begränsad del av det man använder en modern smartphone till. Om jag inte kan köra bankärenden, hantera börsen, maila, surfa och göra alla de andra tusen och en sakerna jag använder luren till så är den "i stort sett oanvändbar". Att jag kan ringa ett röstsamtal en gång varannan dag räknas liksom inte till "användbar".
 14. Nej, minskningen av strömförbrukning innebär att processorhastigheten går ner på sparlåga och grafiken går ner i minimiläge bland annat. De är bara inte särskilt tydliga med vad som händer. http://appleinsider.com/articles/15/06/25/benchmarks-detail-processor-throttling-in-ios-9-beta-low-power-mode
 15. Ja, det har jag ingen förklaring till. På min iPad har jag aldrig sett den frågan. Däremot tjatar den om att jag skall ansluta en laddare.
×
×
 • Skapa nytt...