Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

EliasAphram

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om EliasAphram

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2014
 • Appleprylar
  Macbook Pro mid 2010
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jaha, vad roligt! Det ska nog pigga upp datorn ytterligare. Det blir nog nästa steg för mig, förmodligen nästa månad! Meddela gärna när du installerat den hur det gått och vilka förändringar man definitivt känner av det. Lycka till! Ja, jag har också läst lite om att det går att skaffa win8 till datorn, om man installerar det manuellt. Sen att den inte stödjer boot camp 4 kanske gäller med ordinarie utrustning i datorn. Ska försöka installera boot camp till senaste och installera win8 manuellt om det så behövs. Parallels eller någon annan virtuell maskin ska jag inte skaffa då det är tunga program som ska köras och då vill jag inte ha 2 operativsystem igång samtidigt. Tar väl onödigt på krafterna, eller?
 2. Övervägar att köpa en ssd disk också, vi får ser hur jag gör. Kanske dröjer till nästa månad innan jag gör det. Jag tycker ju att om man ska köpa en ssd disk så kan man väl lika gärna köpa en större disk som självklart kostar mer också
 3. Hoppas verkligen att det funkar nu Ja, den största anledningen till att jag vill ha ram minne är för att jag vill ha Yosemite och installera windows på datorn! Det behövs till utbildning jag ska gå, och enligt läraren ska vi ha rätt så stora program för robotar och sånt
 4. Beställde den här nyss: https://www.komplett.se/corsair-ddr3-so-dimm-1066mhz-8gb-kit-mac/638188 Borde funka med dessa
 5. Testade med det nya minnet själv, datorn startade fläkten men ingenting annat hände. Så jag skickar tillbaka den och beställer en 8gb 1066mhz istället så att det görs rätt
 6. Förlåt, menade att det funkade som det var utan att ta ut något kort. Men så fort jag kommit hem ska jag testa det! Sen blir det nog att uppdatera till Yosemite direkt Om allt då går som det ska. Undrar om man kommer märka av någon skillnad med det nya ram-minnet, som ju blir det dubbla än det gamla.
 7. Ja jag har nu kontaktat netonnet och meddelat om problemet, de sa att jag skulle försöka med att använda endast det nya minnet på 8gb och 1600mhz, då det kan strula om man har olika frekvenser tillsammans. Funkar inte det får jag returnera varan, inget snack om saken. Kollade även med Dustin och där sa supporten samma sak, att det inte borde vara några som helst problem med att högre frekvens, men att det brukar strula om man har 2 olika frekvenser tillsammans. Funkar det inte nu när jag ska prova med endast 8gb 1600mhz så lämnar jag tillbaka och köper från Dustin 2x4 GB men på 1066mhz, vilka inte var så dyra.
 8. Ja men som jag förstod andra svar så ser man om minnet fungerar ihop med macen genom att den startar och finns med i systeminfo. Men tydligen räcker inte det, ska efterforska lite, annars blir det väl att lämna tillbaka! Hade ju redan beställt den innan jag fick rådet att inte göra det.
 9. Ja, men igår sent på kvällen så frös den upp igen. Förstår inte riktigt varför när det står att allt är ok i systeminfo.
 10. Nja, det står att den gått in som 1067Mhz eller 1066.
 11. Det verkar funka, har inte hängt upp sig igen än! Hur laddar jag upp bild här för att kunna visa er?
 12. Nej nej ingen sådan text, allt går som det ska vid uppstart. Nu har jag haft datorn igång ett bra tag och kör programmet memtest som jag laddade ner. Den har kört ett bra tag som sagt och vi får se om den hittar några problem. Det ända problemet den hittade var: Memory lock failed - reason unknown...hittills iaf, resten av testerna har gått igenom utan några errors.
 13. Ja, jag lämnade datorn någon sekund och sen var skärmen beige aktig, hela skärmen. Men om jag startar om datorn så försvinner det. Har hänt 2 gånger nu att den stannat upp i någon aktivitet, den ena tror jag att skärmen blev mörkblå/svart och den andra gången beige.
 14. Får se först hur det går för mig med installation av minne, sen kommer jag nog att installera yosemite och få in alla nya drivrutiner och sådant till den. Därefter gör jag ett försök med boot camp, funkar det så funkar det. Annars får jag installera manuellt, och jag tyckte inte det var krångligt att komma dit iaf
 15. Jag fick hem minnet idag, la in det i datorn och startade den. Det funkade, loggade in och kollade "Om den här datorn", där står det 10GB. Klickade på "mer info" och där står det tydligt att den ena är på 2GB och den andra på 8GB. Men mitt problem nu är att den efter ett tag stannar upp, låser sig typ. Är det en bieffekt? Jag kör nu ett hårdvarutest på min mac för att kolla om den tycker att allt ser okej ut.
×
×
 • Skapa nytt...