Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Chiroptera

Medlem
 • Antal inlägg

  50
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Chiroptera

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  Imac 21.5 2013 och MacBook Pro 2011
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag vill tacka Ollie för länken till MalWarebytes. För första gången på tre år drabbades jag, inte för att jag gått på reklamen. Har haft problem med enskilda pop-ups som jag inte kommit åt genom att rensa webläsaren, men nu verkade den hitta samtliga. Hur fungerar datorn? När jag skriver att datorn "spinner" är detta givetvis en lite ironisk kommentar där jag driver med mig själv, men det framgår säkert Datorn är ljudlös, men VÄLDIGT snabb och svarar direkt på minsta kommando. I efterhand är jag irriterad över vilken junk som apple sätter i sina datorer 2017, fattar inte att jag betalade 12-13000:- för mig 21" Imac 2014. Vad jag nu fick installerat i datorn kostar i handeln sannolikt under 3000:- totalt (500GB SSD + 16GB RAM). Snälla, sväng förbi en butik som säljer vanliga 27" Imacs med traditionella mekansika HDD, 8GB RAM och försök att starta enkla program, man får gråa hår innan dessa kommer igång. MIn Imac är idag vad den borde varit i nyskick. Nästa Imac jag köper kommer bara begagnad, just för att få bort det skyhöga nypriset. Man letar sedan rätt på en duktig tekniker som även tar sig an Apple och lämnar in den där till ett bättre pris. Jag föredrar fortfarande Apple för operativsystemet + designen, men jeeesus vilka överpriser de tar för burkarna i butik i relation till vad man får. Har kollat på Windows 10, och det ser åtminstone bättre ut än Windows 8 som kom i samband med att jag lämnade PC.
 2. Datorn är tillbaka efter service Kostnad: 5500:- Installation av 500GB SSD + 16 GB RAM + Rengöring + En felande strömknapp som höll på att lossna inuti masinen (hårdvara ingick). Resultat: Datorn bootar och är klar att arbeta med efter 30 sekunder, och innan installation tog det ca: 4 min. Jag tror att detta är en kombo av mer RAM, men framförallt en bra SSD. Beträffande virus kan många av er mycket väl ha rätt, jag har sannolikt förväxlat mina problem med malware som lagt sig i Google Chrome, men läskigt ändå. Nu har jag den prestanda som jag tycker att jag borde betalt för från början. Även mindre program som Spotify öppnar på direkten, liksom att surfa går snabbare. Spinner den som en katt, svar ja!
 3. Jag lämnar in min Imac 21" i dagarna och går från 8GB till 16GB och det torde räcka ett tag. Jag kommer dock inte att sätta i Apple-certifierade RAM-minnen, har inte gjort det på min MacBook Pro heller och den fungerar suveränt.
 4. Just det enskilda tillägget var jag klar över, men sedan har jag haft problem med gmail osv. Har nu kört min MacBook Pro 2011 1TB SSHD bredvid min Imac 21" och den lilla datorn kör 8:or runt min större dator, och programmen som finns på båda är likvärdiga. Har även på er inrådan stängt av Kaspersky på min större Imac men saker är oförändrade. Tror att den mekaniska HDD:n börjar bli lite hes också I månadsskiftet när jag hämtar min uppgraderade Imac så vet vi definitivt, jag tror att den kommer vara lite snabbare Min lilla MacBook Pro går som ett spjut. Används primärt för att köra musik via en Hegel DAC.
 5. Ok, vad flertalet användare fyller sina datorer med är upp till var och en. Jag fick en skadlig programvara via Chrome för några månader sedan. Det gick emellertid inte att få bort den manuellt, genom att gå igenom webläsaren. Jag blev emellertid kvitt den sedan Kaspesky installerades. Vad datorns hastighet beträffar har den sedan 2013 haft genomgående seg start, har sett samma problem hos 27" Imacs i butik, mig veterligen har dessa inte Kaspersky installerat. Prövade i butik att öppna Imovie från, tog ca: 40 sekunder. Detta var en Imac av samma prestanda som jag har idag, lite modernare i5 + mekanisk HDD och utan flash.
 6. Noop - måste desvärre meddela att du har fel där. Redan innan jag installerade Kaspersky hade jag samma problem, vidare har jag samma anti-virus även på min mindre MacBook Pro, och den är fortfarande mycket snabbare. Detta beroende på att jag installerade en SSHD för drygt två år sedan. Ur säkerhetssynpunkt så håller jag på med ekonomi nästan varje dag, och Kaspersky meddelar regelbundet attacker och främst ser man när någon annan part försöker ta kontroll över kameran, och via Google är detta väldigt förekommande. Jag lämnar in datorn i dagarna, och vi får se när jag får tillbaka den vad som är annorlunda Att en Mac inte kan drabbas av virus eller attacker 2017 är tyvärr bara en myt idag.
 7. Jag har haft en attack på sistone, och vidare drabbades jag av ett mindre virus - men detta lade sig inuti Chrome. Tack för hjälpen med aktivitetskontrollen, har inte kollat på den förut. Men datorn går inte snabbare om jag avaktiverar Kaspersky. Jag har även testat att stänga av brandväggen och bara köra Kaspersky istället, men det verkar inte vara någon skillnad. Efter de senaste uppdateringarna till Microsoft Word så startar de programmet efter ca: 30-40 sekunder, väldigt segt anser jag. Startar på hälften av tiden med min SSHD i min MacBook Pro. Andra program som jag använder är Photoshop CS och Bridge, men även här så blir det lång programstart.
 8. Just nu känns processorn inte så märkvärdig när den driver Sierra. Eller så har jag för lite RAM? Datorn är på väg att få krupp när jag startar Word eller Photoshop (badbollen gör sig påmind) och det tar ibland runt 30 sekunder att öppna ett program, eller mer. Jag kör Kaspersky Anti-Virus, men det verkar mest som om Sierra tynger dator. Jag använder bara 150 GB av den interna HDD:n, all musik ligger på en extern HDD. Varför har den blivit så pass rekord-slö?
 9. Ha, ha, ha - Jag kommer att spinna som i en dröm när jag väl får arbeta med min nya Imac. Det känns som om jag får de specs som jag borde haft från början. Kanske vi kan räkna på vad en Imac 21" 500GB + 16 RAM + i5-processor hade kostat i butik? Nu är visserlingen min dator från 2013, men ändå
 10. Lämnar in min Imac för byte av HDD + RAM + Installation av Mac OS + Rengöring av datorn blir det: 2200:- Sedan tillkommer kostnader för SSD och RAM. Firman säljer Apple certifierade RAM-minnen (valde jag inte till min MacBook Pro, och den spinner fortfarande som en dröm). Totalkostnad inklusive SSD 500GB + 16GB RAM + Arbetskostnad ca: 5200:-
 11. Jag kommer att använda en SSHD 1TB med 32GB flash, och jag har redan en sådan i min PS4. Den är faktiskt inte dum och prestandamässigt är det ett klart lyft från en vanlig mekansik HDD. I min MacBook Pro har jag en SSHD och datorn bootar på 40 sek, och den har samma program i sig som min större Imac. Skillnaden är att min Imac är från 2013 och min MacBook Pro är från 2011, trots det är min mindre datorn redan mycket snabbare sedan byte av HDD. En kompromiss vore att köpa en begagnad 27" Imac, och sedan uppgradera till SSD - men det är inte alls samma sak som att uppgradera en 21" , det är mycket svårare. Visst kan jag lämna in den, få en SSD monterad och sedan byta RAM själv, men kostnaderna skenar lätt.
 12. Eftersom jag inte kan uppgradera min Imac 21" med mer än max 16 GB ram vill jag inte lägga alltför mycket pengar på den. Så jag tror att jag kommer sätta i en billig SSHD på 500GB själv, men som jag vet knäpper den medföljande HDD:n på näsan i boot.
 13. Jag håller med, det är ocker - allt annat är BS! Att Apple fortfarande säljer sina Imacs i grundutförande med mekaniska hårddiskar 2017, är ett skämt. Att de sedan tar ut nästan 20 000:- för en produkt som underpresterar i relation till konkurrenter för samma pengar är bara sorgligt. Om man verkligen älskar Apple kan jag respektera, men det går inte att rättfärdiga deras prissättning i relation till vad man får.
 14. Jag har ännu inte fått ett prisförslag. Jag har förklarat hur det är en Imac sent 2013, men på firman (inte apple-certifierad) menar de att vissa Imacs inte klarar SSD. Men jag menar att det torde gå, jag har inte specificerat modellnamn dock. Vad jag förstått är nya MacOS Sierra lite för tungt för en Imac med 8GB RAM. För att spara pengar vill jag inte lägga nästan 2000:- på en dator när jag inte själv kan uppgradera vad som verkligen behövs (RAM-Minnet). Idag var jag på MediaMarkt och tittade på deras 27" modeller. Priserna ligger mellan 18-19000 i grundutförande (8GB RAM UTAN SSD) detta är vansinnigt, förstår inte ens varför man skall köra mac längre. I relation till pris och prestanda så finns det så många andra märken som har mer klös idag, och för en mindre peng- Jag kommer förmodligen sätta in en vanligt enkelt 1 TB SSHD 32 GB flash i min Imac 21", om de fungerar bra köper jag sedan en begagnad Imac 27" och uppgraderar denna själv, går att köpa en begagnad för 6-8000 kr.
 15. Jag har bett en datorfirma om ett kostnadsförlag: byte till SSD + 16GB RAM. Priset för SSD 500GB bör ligga runt 1700:- plus RAM ca: 1200:- om priset överlag överstiger 5000:- med arbetskostnad + produkter så köper jag en SSD och byter själv.
×
×
 • Skapa nytt...