Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

frkFossil

Medlem
 • Antal inlägg

  44
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om frkFossil

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Female

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1506
 • Appleprylar
  Iphone5S
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Det löste sig ändå. Jo, jag håller fast vid skrivaren t.v. och klarar mig utmärkt med ett föråldrat system, det matchar så bra...
 2. På sistone inträffar detta på min Macbook Air 13 som köpte för fem år sedan. Måste starta om för att få igång Safari eller Chrome. Nån som råkat ut för detta? Tips tack. Har gjort "lättstäd" - hållit ner Shift när startar, och sedan omstart. Finns det grundligare städning att göra, eller ska jag försöka rensa cachefiler? Bör tillägga att kör gamla Yosemite 10.10.5, har ej velat uppgradera eftersom jag då troligen inte få igång skrivaranslutningen som jag fick på länk från Cannon 2015. Har ej cd-spelare och heller inte installationsskivan kvar.
 3. Tack alla, kan ju passa på när på Ikea nån gång
 4. Hej, Mac häromåret - härligt - nu Iphone. Jag valde 5S inte bara för att billigare utan också för formatet. Nu vill den uppgradera IOS vilket kräver wifi-anslutning. Jag med mina små o enkla behov använder mobilt bredband och kommer fortsätta med det. Klarar mig nog bra ändå - bara en sajt har påpekat att jag är gammal - men undrar delvis av ren nyfikenhet om det skulle gå att uppgradera IOS på annat sätt? Räcker väl inte med att ladda på extra många GB?
 5. Tack för tipsen! Jag spar dem för ev framtida behov. Känns onödigt gå igenom allt nu eftersom datorn funkar, kändes tråkigt bara att jag råkade försämra en funktion av misstag. Principen är väl att joxa så lite som möjligt när det funkar.
 6. Jadå, jag är med. Jag har gjort säker start några gånger, nu senast när datorn tog lång tid på sig att stänga ner - jag stänger alltid av datorn helt vid dagens slut. Då vet jag att det kan behöva rensas. Och därefter har jag alltid startat om, precis som man ska. Det som händer nu är att när datorn jobbat klart kan jag inte starta om via menyn som sig bör. Att stänga med knappen och sedan starta igen utan shift är ju naturligtvis också en omstart men det ska gå att göra via äppelmenyn. Och detta började alltså efter missödet då jag vilade mot tangentbordet och kom åt nåt.
 7. Hej! Nejdå, jag har stängt av datorn helt först och sen hållit ner Shift när jag trycker på startknappen.
 8. Hej, har nu ett par ggr varit med om att jag ej kan starta om sedan jag gjort säker start. Mus och styrplatta fungerar men inget händer när jag trycker på äpplet, eller nån annanstans. Jag har fått tvångsavstänga och starta datorn igen och sen har allt funkat som vanligt. Men det känns inte bra - några tips? Detta hände första gången efter att jag satt datorn i fullståndig gungning genom att komma åt något kommando eller en kombination - skärmen skakade och inget fungerade.
 9. Som jag skrev i mitt borttappade inlägg har jag blivit bättre på att söka info - vill inte ställa alltför onödiga frågor även om folk är väldigt hjälpsamma. En fördel dock, som i detta fall, är att det framkommer flera olika synsätt och konkreta erfarenheter, mycket värdefullt.
 10. Försökte ladda ner El Capitan, tog enormt lång tid, bröt för natten eftersom då ej visste att installation ej sker automatiskt efter nedladdning. Imorse kunde ej återuppta. Efter samråd med Mac Support struntar jag i EC t.v. Läste bl.a. att folk haft problem med sin scanner efter uppgradering. Jag berättade detta på annat håll under OSX men minns inte var...
 11. Tack igen för all input. Skaffade en USB 8GB och satte igång med att ladda ner El Capitan men eftersom bröt för natten kunde jag inte återuppta. Tar enormt lång tid med mitt mobila bredband som annars är tillfredsställande snabbt. Efter samråd med Mac Support struntar jag i "Kaptenen" tills vidare. Fick dock bekräftat den viktiga infon att installation inte startar automatiskt efter nedladdning för El Capitan eller några andra program, vilket ante mig. I så fall hade jag inte avbrutit som jag gjorde eftersom osäker och ville avvakta installation. Då tänkte jag använda min sticka till en backup. Time Machine ville ha så mycket som 15 GB? Kanske ifall jag formatterar stickan i Mac OS Extended? Jag har blivit bättre på att söka info men slänger ändå ur mig detta när nu avrundar.
 12. P.S. Kanske skulle jag helt enkelt installera EC? Och vad är Maverick? Stundtals känner jag mig dummare ju mer information jag försöker ta in... Vill ju inte ha strul.
 13. Tack. Men räcker det egentligen inte med att jag laddar ner El Capitan och har det i datorn? USB:t är väl avsett ifall resten kraschar?
 14. För att summera: Eftersom jag vill avvakta så laddar jag ner El Capitan och kopierar det till ett USB för senare installation. 4GB räcker kanske inte? så då måste skaffa mer kapacitet där.
×
×
 • Skapa nytt...