MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Benbjo

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Benbjo

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1989
 • Appleprylar
  MacBookPro, iMac
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Jag använder Adobe Elements för bildredigering. Hade El Capitan tidigare men har nu bytt till Mojave. Då började jag få problem med Elements. Badbollen kan snurra hur länge som helst och det händer ingenting. Till slut måste jag tvångsavsluta och börja om från början. Och då kanske det fungerar. Någon som känner igen problemet? Kanske jag måste installera om Elements?
 2. Tack för svar. Båda mina Sony A 77 och RX 100 3 stöds av Bilder enligt den bifogade länken.
 3. Tack för svar. Båda mina Sony, A 77 och RX100 3 stöds av Bilder vad jag kan se. Om jag bara använder RAW är det inget problem. Der är bara när jag fotat i RAW+jpg.
 4. När jag har fotat i RAW+jpg och sparar in bilderna i programmet Bilder så visas bilderna i enbart jpg-format. Men när jag kopierar över till skrivbordet så finns samma bild i RAW och jpg. Vart tar RAW-bilden vägen i Bilder när man fotar RAW+jpg?
 5. Benbjo

  Kopior i Alla Mail.

  Har en MacBook Pro och använder Mail för e-posten. Undrar varför det blir en massa kopior av skrivna och skickade mail i "Alla Mail". Gör programmet en ny kopia vid varje ändring i texten? Ju fler ändringar ju fler kopior?
 6. Har nu El Capitan 10.11.6 i min MacBookPro mitten 2012. Läge att uppgradera till High Sierra? Fördelar, nackdelar? Någon idé överhuvudtaget?
 7. Benbjo

  Olika info

  Har en MacBook Pro mitten 2012. HD 500 (498,88) GB och minne 16 GB. Funderar över skillnaden som jag får när jag kollar lagringen. När jag markerar hårddisken och kollar Arkiv/info så får jag att det finns ledigt 120,02 GB. Men när jag kollar Om den här datorn/lagring så så får jag uppgiften 115,7 GB. Varför denna skillnad?
 8. Benbjo

  Radera film

  Har nyss laddat hem iMovie så jag är nybörjare på programmet. Undrar hur man raderar de filmer man inte vill ha kvar.
 9. Finns "Händelser" i Bilder? Jag har bara det i iPhoto.
 10. Benbjo

  Tömma papperskorgen

  Fixat! Tack för tipset Pocahontas!
 11. Benbjo

  Tömma papperskorgen

  Insåg misstaget för sent. Flyttat vart?
 12. Benbjo

  Tömma papperskorgen

  Hej! Ibland när jag skall tömma papperskorgen på bild/bilder så kan det vid vissa tillfällen komma upp följande meddelande: Åtgärden kan inte slutföras eftersom objektet ”DSC03739.jpg” används. Alltså en bildfil som inte går att slänga. Vad betyder det? Jag måste i det läget starta om datorn (MacBookPro) och då kan jag tömma hela papperskorgen. Tacksam för tips. Filnumret är ett exempel.
 13. Benbjo

  Foton i mapp

  Tack för svar Mattias! Det bästa är kanske att alltid lägga bilderna direkt i mailet utan mapp. Då bör det funka för alla.
 14. Benbjo

  Foton i mapp

  Hej Mattias! Jag mailade också en mapp med bilder till mig själv. Det var inga problem att öppna den och bilderna. Det blev inga zipar, allt fungerade ok.
 15. Benbjo

  Foton i mapp

  1. Väljer bifoga filer i arkiv-Mail. 2. Markerar mappen (inte filerna i mappen) som ligger på skrivbordet. 3. Välj fil, då "landar" mappen i mailet.
×