MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Benbjo

Medlem
 • Antal inlägg

  35
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Benbjo

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1989
 • Appleprylar
  MacBookPro, iMac
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Funderar på att skaffa en extern bildskärm till min Mac Book Pro mitt 2012. Har kollat på den här, BenQ 24" LED SW240. Någon som har erfarenhet av den?
 2. Uppdaterade min Macbook Pro mitten 2012 från El Capitan till Mojave för en tid sedan. Hårddisken är på 500 GB och RAM är sedan tidigare uppdaterat till 16 GB. Fick strul med Adobe Elements 2015, det fungerade inte alls. Tog bort 2015 och uppdaterade till 2019 vilket sades skulle fungera bra. Det gör det också för det mesta men ibland hänger det upp sig, badbollen slutar inte att snurra. Det går inte att tvångsavsluta utan jag måste starta om datorn och så fungerar det igen. Tycker också att datorn ibland jobbar långsammare är tidigare, med snurrande badboll. Har kört säker start flera gånger men det ser inte ut att göra någon nytta. Ångrar mig ibland att jag inte behöll El Capitan. Hade mindre problem då. Har 136 GB ledigt på hårddisken och 10-12 på RAM.
 3. Jag har 133 Gb (500 Gb) ledigt på hårddisken och 12 Gb ledigt på minnet (16Gb). Har gjort säker start. Köpt uppdatering av Elements till 2019. Ser ut att fungera ok nu. Tack för alla tips.
 4. Det fungerar ofta ok. Men ibland så snurrar badbollen länge och det går inte att göra något. Inte ens tvångsavsluta. Då är det bara att göra en omstart och då fungerar det.
 5. Tack för svaren. Jag har installerat Elements 2019 (Trial) och avinstallerat 2015. Fungerar dock inte bra. Behålla Mojave och återinstallera El Capitan?
 6. Jag använder Adobe Elements för bildredigering. Hade El Capitan tidigare men har nu bytt till Mojave. Då började jag få problem med Elements. Badbollen kan snurra hur länge som helst och det händer ingenting. Till slut måste jag tvångsavsluta och börja om från början. Och då kanske det fungerar. Någon som känner igen problemet? Kanske jag måste installera om Elements?
 7. Tack för svar. Båda mina Sony A 77 och RX 100 3 stöds av Bilder enligt den bifogade länken.
 8. Tack för svar. Båda mina Sony, A 77 och RX100 3 stöds av Bilder vad jag kan se. Om jag bara använder RAW är det inget problem. Der är bara när jag fotat i RAW+jpg.
 9. När jag har fotat i RAW+jpg och sparar in bilderna i programmet Bilder så visas bilderna i enbart jpg-format. Men när jag kopierar över till skrivbordet så finns samma bild i RAW och jpg. Vart tar RAW-bilden vägen i Bilder när man fotar RAW+jpg?
 10. Benbjo

  Kopior i Alla Mail.

  Har en MacBook Pro och använder Mail för e-posten. Undrar varför det blir en massa kopior av skrivna och skickade mail i "Alla Mail". Gör programmet en ny kopia vid varje ändring i texten? Ju fler ändringar ju fler kopior?
 11. Har nu El Capitan 10.11.6 i min MacBookPro mitten 2012. Läge att uppgradera till High Sierra? Fördelar, nackdelar? Någon idé överhuvudtaget?
 12. Benbjo

  Olika info

  Har en MacBook Pro mitten 2012. HD 500 (498,88) GB och minne 16 GB. Funderar över skillnaden som jag får när jag kollar lagringen. När jag markerar hårddisken och kollar Arkiv/info så får jag att det finns ledigt 120,02 GB. Men när jag kollar Om den här datorn/lagring så så får jag uppgiften 115,7 GB. Varför denna skillnad?
 13. Benbjo

  Radera film

  Har nyss laddat hem iMovie så jag är nybörjare på programmet. Undrar hur man raderar de filmer man inte vill ha kvar.
 14. Finns "Händelser" i Bilder? Jag har bara det i iPhoto.
 15. Benbjo

  Tömma papperskorgen

  Fixat! Tack för tipset Pocahontas!
×