Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Segra-09

Medlem
 • Antal inlägg

  12
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Segra-09

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag hade läst någonstans att det kunde hjälpa att starta datorn via cmd+r och där välja att bara ominstallera Yosemite. Det var då jag fastnade enligt ovan. Det gick heller inte att starta datorn i säkert läge, men så testade jag att starta med cmd+r och efter en stund gick det (det var detta jag inte trodde gick först, jag kom ju inte in i datorn alls och blev lite uppgiven). Sedan gjorde jag vad som var min plan B, vilket var vad du beskrev: radera hårddisken (dock gjorde jag inte med överskrivningen av nollor eftersom jag läste ditt svar efter jag redan hade raderat allt och påbörjat ominstallationen). Nu verkar det funka smärtfritt. Bara alla program som ska installeras på nytt och lite filer som ska överföras. FileVault kommer aldrig någonsin aktiveras igen dock ;-)
 2. Tack för alla tips, nu funkar datorn igen och den är som ny :-)
 3. Det går sådär... Jag har spenderat hela veckan med att ta backup på de viktigaste filerna. Igår testade jag att ominstallera Yosemite. Datorn startade om, jag fyllde i mitt lösenord, den gick vidare till nästa sida där mitt användarnamn står och statusbaren räknar upp till ungefär hälften, sedan händer inget mer. Den stod så i ca 16 timmar innan jag helt sonika testade att tvinga en avstängning och startade upp den på nytt. Samma sak igen. Vad göra?
 4. Äsch, jag tar backup på de viktigaste dokumenten och bilderna så får det räcka. Det skulle iaf bara ta 8 timmar... lite bättre än 3 år ;-)
 5. Ok, enligt någons uträkning kommer det ta ca 2,8 år innan säkerhetskopieringen är klar. Riktigt så länge kan jag nog inte vänta ;-) Finns det verkligen inget sätt att komma åt att stänga av FileVault på? Någon bakväg på något sätt?
 6. Med datorns "snabbhet" kommer det nog ta någon dryg vecka att ta backup på allt, men det är bara att sätta igång :-)
 7. Ja det lutar nog dessvärre att jag får göra något sådant, dock tyvärr utan TimeMachine eftersom jag inte har kunnat använda det på något år.
 8. Ok, tack för tipsen. Ska testa om någon dryg timma när den förhoppningsvis har lyckats skriva ut några papper.
 9. Kontroll av skivan har jag gjort men hur startar jag datorn från recovery partitionen?
 10. Jag lät den stå på i fem dagar utan så mycket som en millimeters flyttning på den där "beräknar-stapeln" :-(
 11. För ett tag sedan var jag tvungen att uppdatera från Snowleopard till Yosemite. Efter det blev datorn lite segare, men var fortfarande hanterlig. För några veckor sedan uppdaterade jag även Yosemite och sedan dess går datorn knappt att använda. Klickar jag på något får jag sedan vänta i x antal minuter innan jag kan klicka mig vidare igen. Frustrerande! Jag har kikat runt lite och sett att FileVault är ikryssat och att den verkar ha hängt sig. Det står bara att den bearbetar och beräknar återstående tid. Jag har försökt stänga av FileVault men det går inte då systemet säger att jag måste vänta tills krypteringen är klar... vilket aldrig händer. Vad kan jag göra? Jag tror att det är krypteringen som ligger och stör ut allt.
×
×
 • Skapa nytt...