Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

hhow

Medlem
 • Antal inlägg

  14
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om hhow

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

67 profilvisningar
 1. Installationen gick hur smidigt som helst, tack så jättemycket för din hjälp! Vilken lättnad detta är för mig, herregud!
 2. Jag kom på att Alix skrev "Det äldsta som stöds är El Capitan" så jag gjorde samma sak, fast med El Capitan. Fick fram den via alt-menyn och installationen är igång, har inte kommit såhär långt en enda gång, återkommer med resultat
 3. Då har jag varit och köpt en USB, fixat ML på den via en annan Mac, när jag sedan boota min Mac från USB så lyckas jag inte få fram de alternativen. När jag håller ner Alt keyn så tar den mig bara till internet recovery
 4. Tack så mycket! Det jag har laddat ner är just skivavbilder. En ML och en El Cap. Jag tänkte kolla tutorials imorgon för hur man gör exakt, men rekommenderar du att jag kopierar dem till USB från en Mac eller kvittar det om jag formaterar min USB till exFAT på min PC och sedan kopierar filerna direkt?
 5. Då ska jag låta bli. Jag har laddat ner OS Lion och El Cap på min Windows, kommer det bli problematiskt att kopiera dem från Windows och använda på Mac? Eller måste jag i värsta fall låna någons Mac, formatera USB:n där och sen kopiera därifrån? edit: det är en sån här usb jag tänkte köpa https://www.webhallen.com/se/product/186225-Kingston-DataTraveler-G3-16GB-USB-3-0 Det står: "Operativsystem erfordras Linux 2.6.x eller senare, Microsoft Windows XP SP3, Microsoft Windows Vista SP1 eller senare, Apple MacOS X 10.6.x eller senare, Microsoft Windows 7 SP1, Windows 8" men kommer det uppstå komplikationer om jag först använder den i en Windows och sedan i min Mac?
 6. Förresten, en grej jag kom över nu när jag googlade runt lite. Kan internetanslutningen vara en del av problemet? Jag såg att någon hade samma problem som jag och fick tipset att kolla om Safarin funkar när man trycker för att söka hjälp på internet när installationen inte funkar, och när jag gör det så funkar enbart google.se, andra sidor saknas det certifikat för. Kan detta lösas om jag provar att installera med ethernet? (Anledningen till att jag frågar istället för att bara prova är att det blir omständigt för mig att switcha och jag vill inte göra det om det inte finns en chans)
 7. ok, tack för hjälpen. Ska köpa en usb imorgon bitti och återkomma i tråden
 8. Ok, det funkade inte för mig iaf. Provade två olika kombinationer. Min amatörtolkning är att det blir fel när den ska hämta filerna från internet, så om jag kör från USB, kommer den kunna göra det utan att vara beroende av att ladda ner något från nätet?
 9. Ok, tack, så, Lion släpptes 20de juli 2011, ska jag då skriva in typ något kort efter det? 10102011?
 10. Jag ska prova ditt sätt med, nu har jag satt igång internet recovery igen och den tar en stund så vill inte avbryta. Ska jag påbörja installationen, och när felmeddelandet kommer gå in på terminalen och ändra datum eller ska jag göra det innan jag börjar? Sorry för dessa extrema nybörjarfrågor men jag är verkligen totalt okunnig gällande detta
 11. Ska prova detta, exakt hur går jag till väga? Är det i internet recovery du gjorde detta?
 12. Hallå är ny här så hoppas tråden är rätt placerad Jag har fått en Macbook Pro '10 som jag försökte formatera. Har inte använt en Mac på ca tio år så följde en guide där jag startade om datorn med CMD+R, raderade partitionen och gick sedan till installera ny OS. Då fick jag ett felmeddelande som löd ungefär "En nödvändig hämtning saknas" och den tar mig inte vidare i installationen. Så jag provar internet recovery. Då får jag upp Lion och det verkar fungera att installera den, den tar mig förbi steget jag fastnade på tidigare, jag godkänner licensavtal och den sätter igång. En halv minut in så får jag upp meddelandet "Kan inte hämta de ytterligare komponenter som krävs för att installera Mac OS X" Har någon en aning om vad jag kan göra nu? Jag har tänkt åka och köpa en USB imorgon, ladda ner en piratkopierad OS X och köra från den, kan det funka? Är desperat att lösa detta då jag ska resa inom 2 dagar och behöver ha med mig denna datorn
 13. Jo, det förstod jag. Men jag kommer inte in på Internet Recovery där jag kan använda Time Machine.
 14. Hej! Nyreggad och desperat. För cirka 12 timmar sedan så kraschade min iMac (från 2010) för första gången någonsin. Använder den varje dag, i flera timmar, så det var väntat att den skulle ge vika förr eller senare.. Problemet är dock att jag nu inte kommer in på internet recovery, trots att jag kom in på det för cirka sex timmar sedan. Min dator var i viloläge när jag tryckte på space och badbollen inte ville sluta snurra, då startade jag om den och efter en stunds white screen så dök en blinkande mapp upp. Jag provade starta recovery och internet recovery några gånger då utan att det gick, efter cirka fem försök så funkade det. Jag löste dock inte problemet då och behöver nu komma in på det igen. Men det går inte. Det är bara vitt, vad jag än gör. Har provat: * Hålla ner alt, och sedan starta datorn samt starta datorn och hålla ner alt. * Hålla ner cmd + r och starta datorn, samt starta datorn och hålla ner cmd + r, och samma sak med cmd+alt+r. Jag har försökt googla fram ideer men har inte kommit fram till något konkret. Uppskattar all hjälp! PS: Jag har en iMac mid 2010 edition med Lion.
×
×
 • Skapa nytt...