Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

acroyear2

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om acroyear2

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

278 profilvisningar
 1. Hej cal76! Ja, jag gick vidare och sålde min dator. Det funkade väldigt bra och smidigt, faktiskt. Jag registrerade maskinen på deras hemsida, blev erbjuden ett pris som jag tackade ja till. Jag fick fraktsedlar via mailen och skickade sedan iväg datorn. Därefter gick det ganska snabbt; deras personal gick igenom datorn så att allt var som det skulle. Jag blev kontinuerligt upprättad via mail om vad som var på gång. Min dator blev godkänd av kontrollanterna, och några dagar senare hade jag pengar på kontot. Väldigt nöjd, och har inget direkt att anmärka på. Det enda negativa är så klart priset: Du kommer definitivt inte att få lika mycket som om du säljer själv via exempelvis Blocket. Personligen ansåg jag dock att det var värt det, med alla oseriösa köpare, et cetera. Hoppas information hjälpte. Lycka till!
 2. Perfekt, precis vad jag letade efter! Stort tack för hjälpen alla!
 3. Jag vill uppgradera ramminnet i min iMac, från 16 GB till 32 GB. Två minneskortplatser används, och två är tillgängliga. Av vad jag har förstått är minnesmodul av typen 2400 MHZ DDR4 vad jag behöver. När jag letar efter dessa moduler blir jag dock ändå väldigt osäker på att jag verkligen har hittat rätt modul. Någon här som är bra på ramminne, och som kan guida mig rätt? Datorn jag sitter på har följande specifikationer: iMac Retina 5K, 27-tums, 2017. Processor: 4,2 GHz Intel Core i7. Minne: 16 GB 2400 MHz DDR4. Startskiva: Machintosh HD. Grafik: Radeon Pro 580 8 GB. All hjälp mottages varmt!
 4. Jättebra, men då får det bli mResell! Tack för hjälpen!
 5. Jag är på gång att sälja en 27-tums iMac. Jag tycker dock att det är lite knöligt att sälja en så pass stor, tung och dyr pryl på sajter såsom exempelvis Blocket och Tradera, och skulle därför gärna använda mig av en sajt som mResell. Jag har dock ingen erfarenhet av dem, och hittar dessvärre inte mycket information/omdömen om dem när jag söker på Internet. Är det någon av er som har någon erfarenhet av dem? Om så är fallet, hade ni en bra upplevelse? Rekommenderar ni dem, eller finns det någon annan liknande sajt jag borde testa i stället?
 6. Haha, japp, jag blandade definitivt ihop de båda. Men då var det inte lika kritiskt med andra ord. Då får det bli till att tanka ned den äldre java-versionen, och se till att göra det otillgängligt för webbläsare. Stort tack för hjälpen!
 7. Men då kommer med andra ord webbsidor som exempelvis Youtube att inte riktigt fungera som de skall? Det är föga tilltalande. Jag får ta mig en funderare.
 8. Hej alla! Jag använder ett musikprogram som heter Ableton Live. Ableton kommer med ett ytterligare program som heter Max for Live (MFL), som jag är väldigt nyfiken på. Men när jag försöker starta ett MFL-plugin kommer det bara upp en popup-skylt som lyder: "Om du vill öppna 'detta Java-program' måste du installera den äldre Java SE 6 Runtime". Sedan följer en länk till en nedladdningssida på Apples hemsida. Jag har noll koll på java, och när jag googlade runt verkade det som om det kan innebära någon form av säkerhetsrisk att installera den äldre versionen? Är det någon kunnig som vet om detta stämmer? Jag vill hemskt gärna kunna använda MFL, men inte om det innebär en säkerhetsrisk, liksom. Jag kör macOS Sierra 10.12.6. för övrigt. Oerhört tacksam för alla tips och råd.
 9. Axelman: Det ser ruskigt tjusigt ut, men för min del fungerar det inte riktigt. (Jag hade gärna sett möjlighet till TRS, bland annat.) Men tackar så hjärtligt för tipset! Precis! Det är faktiskt det som är det svåraste med att hitta ett ljudkort; vetskapen om huruvida det verkligen kommer att fungera med det just jag använder. Men just nu pekar det på Rolands UA-55 Quad-Capture. Jag har sett många nöjda mac-ägare, som kombinerat den lilla krabaten med Ableton Live, vilket jag själv också använder mig (mest) av.
 10. Hej! Det finns redan många trådar gällande externa ljudkort. Dock efterfrågas i regel främst ljudkort med ett stort urval in- och utgångar samt MIDI. Detta, i mitt fall, är ett plus, men definitivt inget krav (jag har redan en del mixerbord med USB samt maskiner såsom exempelvis Rolands MX-1:a, och använder mig hellre av dem vid eventuell inspelning av instrument, et cetera). Jag har bara två anledningar till varför jag behöver ett externt ljudkort: Jag vill ha litet bättre ljud än det min iMac (27 tum, sent 2013) erbjuder, samt möjligheten att koppla in mina Pioneer S-DJ50x via TRS. Jag är således inte ut efter en värstingmodell som kommer att bränna hål på plånboken. Nyckelorden är pålitligt, enkelt och prisvärt. Gärna 24bit/192kHz. Huruvida det är USB eller Thunderbolt et cetera är mig egalt, så länge det fungerar klanderfritt. Prisklassen jag tänkt mig ligger mellan 1000 - 3500. De tre jag frestas av just nu äro: Focusrite Scarlett 2i2 http://emusic.se/product/18493/Focusrite-Scarlett-2i2 Roland UA-55 Quad-Capture http://emusic.se/product/17619/Roland-UA-55-Quad-Capture Zoom TAC-2 http://emusic.se/product/27626/Zoom-TAC-2 Dock tycker jag det är svårt att hitta en självklar vinnare. Har ni på forumet några förslag? Vad använder ni själva som ni är nöjda med? Allt gott!
 11. Aha! Det förklarar varför det var så frustrerande omöjligt att luska ut vilken "version" jag själv hade; 32- eller 64-bit. Jag borde med andra ord skapat den här tråden långt tidigare. Well, "the more you know..." som det brukar heta. Återigen, stort tack för hjälpen!
 12. Utmärkt! Stort tack för ett supersnabbt svar! Ha en fortsatt trevlig afton.
 13. Hej, gott folk! Jag tycker om att göra musik på min dator emellanåt. Hittills använder jag mig av 32-bitversionen av diverse olika DAW:s (såsom exempelvis Ableton Live 9), och är nöjd med det. Dock vill jag inhandla IK Multimedias "Sample Tank 3", som olyckligtvis enbart går att använda med 64-bitversionen. Jag är relativt säker på att jag kan uppgradera till Ableton 64-bit med datorn jag nu sitter på; dock är jag faktiskt inte helt hemma på datorer, och tänkte därmed rådfråga er som verkligen vet. Specifikationerna äro följande: iMac (27 tum, sent 2013). Processor: 3,4 GHz Intel Core i5. Minne: 16 GB 1600 MHz DDR3. Grafik: NVIDIA GeForce GTX 775M 2048 MB. Är det något mer jag behöver för att få saker och ting att gå ihop - det vill säga har jag missuppfattat någonting - eller är jag "good to go", så att säga?
 14. Den har fyra portar. Gällande hur mycket ström den kan lämna; det där är faktiskt inte riktigt min skola, men om "hur mycket ström den kan lämna" är likvärdigt med "output"-informationen på adaptern, så gäller "+5V 2.5-2.6A". Men som sagt, det där är inte alls min skola, så huruvida det verkligen är denna information du efterfrågar vågar jag inte svära på. Men jag har bestämt mig för att helt enkelt låta den gå i pension, och inhandla en ny. Och om inte det löser problemet får jag gå vidare då. Har du några rekommendationer är du varmeligen välkommen att dela med dig.
 15. Det stämmer säkerligen. Jag får väl helt enkelt chansa och köpa en ny hubb med goda vitsord.
×
×
 • Skapa nytt...