Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Manneman

Medlem
 • Antal inlägg

  53
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Manneman

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1970-08-10

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Kristianstad

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2014
 • Appleprylar
  iMac 21" i5, iPad Air, iPad Mini
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Har sedan länge ett 365-abonnemang. Har fram till nu installerat och uppdaterat det genom Office 365s hemsida och den inbyggda uppdateringsfunktionen. Nu har ju 365 släppts via App-Store och jag tänkte att det kan ju vara skönt att ha det installerat därifrån så att uppdateringarna sköts via App-Store. Avinstallerar hela paketet. Startar om datorn, just in case. Installerar via App-Store och när jag väl startar någon av applikationerna så drar det igång... felmeddelande efter felmeddelande. Outlook kan inte använda lösenordet i nyckelringen, sessionen har gått ut...bla bla bla. T o m mitt iCloud loggas ut pga okänt fel (har samma e-postadress där). Avinstallerar versionerna från App-store och kör in det gamla hederliga och då funkar allt efter diverse inloggningar. Letar upp en guide på Apples supportsida hur man får bort alla spår av 365, följer instruktionerna, startar om, installerar från App-Store igen... samma sak. Har någon annan råkat ut för liknande? Har kontaktat Office-supporten men de hänvisar till Apple. Det är så långt jag kommit. Idéer någon?
 2. Manneman

  Problem med Mail

  Jag har haft min Outlook-adress i Mail under ganska lång tid utan problem. Idag bytte jag lösenord via Outlook.com och det gick fint. På mina andra enheter (ipad och iphone) var det bara att ange nya lösenordet på uppmaning. Detta ville inte funka i Mail på Macen. Jag raderade kontot i Mail och la in det igen men det funkar inte längre... mail säger att kontot redan finns. Vad göra?
 3. Säkerhetskopierade allt innehåll på disken, partitionerade den till Mac OS Extended Journalförd och allt gick bra. När jag fick tillbaka alla filer så märkte jag att de tog betydligt mindre plats än tidigare, exakt samma filer blev närmare 100gb mindre i total storlek. Är det vettigt? Tidigare 500 gb filer blev 390 gb. Dessutom märkte jag att disken fått betydligt högre överföringshastighet än tidigare. I slutänden så kan man lugnt säga "a win-win situation" Tack för hjälpen!
 4. Jo, men det var en märkbar skillnad efter uppgraderingen till Sierra. Sen är det ju samma när jag lägger filer fån den aktuella disken via iTunes
 5. Härligt! Alltså: Mac OS Extended (journalförd) Apple Partitionskarta (ska bara lagra, ej starta)
 6. Hahaa... du har nog rätt. Var faktiskt osäker och Googlade. Du blir nog förvånad hur många som stavar det som jag gjorde Det är nog bara en fix idé jag har... men nu när jag tittat omkring så är det kanske mest löjligt. Har dock en följdfråga... Vad är fördelarna med att ha den som MacOS Extended? Jag har tidigare tagit upp en fråga som jag aldrig fick svar på. När jag för över saker från disken till t ex min iPhone (t ex filmer via VLC i iTunes) eller till ett usb-minne så går det ruskigt sakta. Tjänar jag något HÄR på att ha den formaterad i Mac OS Extended?
 7. Hur gör jag bäst för att få upp den som två enheter? Vilket format? Tänker lite på det där med max filstorlek osv... Vill ha dem båda synliga på skrivbordet som separata enheter. Att påpeka är att disken är endast strömförsörjd via USB... om nu det ska ha någon betydelse.
 8. Poängen var ju att göra detta utan att förlora något på disken. Kan jag det i Skivverktyg? Dumstrutfrågan... vad är HFS+? Edit: Nevermind, jag hittade.
 9. Jag har en extern 2.5" disk på 1 tb i exFat kopplad till min iMac. Den är alltid inkopplad och flyttas aldrig... har den som extra lagring! Två frågor: Kan jag partionera den så den dyker upp som två separata diskar och att båda blir i exFat? Om detta går, finns det chans att göra det utan att förlora innehållet, som typ i Easus till Windows? Eller kommer jag garanterat förlora innehållet? Tacksam för svar
 10. Sedan datorn uppdaterades till Sierra har jag upplevt att överföringen via USB är långsam som sirap. Det spelar ingen roll om det är till USB-sticka, Androidtelefon eller iPhone. Är det någon som känner igen detta? Tycker förvisso att anslutning direkt in i iMac fungerar, men fortfarande slött... via aktiv USB-hubb så är det en plåga. Någon som känner igen problemet och kanske har en lösning?
 11. Manneman

  Säkerhetskopiering

  Dagens! Går ikväll från en iPhone SE med iOS 10 till en iPhone 6S med iOS 10. Kan jag nyttja iTunes att återställa min 5SE till den nya 6S? Vill gärna få över mina inställningar, sms osv. Löjlig fråga kanske, men jag har aldrig behövt göra detta innan. Mange
 12. Sonen beställde i fredags... kom nyss till utlämningsstället. Beställd via Apple med DHL Express!
 13. Menade naturligtvis "på deras server"... gamla vanor att uppgradera via iTunes går aldrig ur :-D
 14. Tackar för detta. Kan jag göra detta oavsett typ i helgen? Då har den ju hamnat på iTunes... Eller måste jag vänta tills det kommit en "icke-beta" uppgradering?
×
×
 • Skapa nytt...