Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Filburt

Medlem
 • Antal inlägg

  30
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

4 Neutralt

Om Filburt

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Kungsängen

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  iMac 27" 2,93GHz, MacBook Pro 13" 2,5GHz, iPhone X
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

424 profilvisningar
 1. Har en MacBook Pro 13 tum mitten 2012 med 16 Gb minne. Har tagit bort startobjekt men den är lika trög. Kan man byta hårddisk till en ssd och får man då garanterat en snabbare dator? Vilken ssd skall man i så fall byta till?
 2. Tack Raphael. Hade kontakterna "På min Mac" men när jag lade dem på iCloud så funkade det.
 3. Den inställningen hade jag redan
 4. När jag lägger in en ny kontakt i min iPhone så synkroniseras den till datorn. Om jag istället lägger in en kontakt i min Mac Book så synkroniseras detnej till iPhone. Jag har sökt med ljus och lykta i Inställningar för både iPhone och Mac Book men utan resultat.
 5. Förstår inte vad ni åsyftar. Riktigt svammel om att två av oss skulle vara samma person. Om ingen av er tidigare förstått så är det så att jag eller rättare sagt min hustru fick en utbytestelefon som inte fungerade och sedan återigen ytterligare en med samma dåliga resultat när det gäller wifi. När vi sedan tömde sparbössan och köpte en iPhone X så fungerade wifi på samma sätt som det gjort med den iPhone 8 som hon använt tidigare och som således fungerade perfekt. Helt onödigt köp m.a.o. om utbytestelefonen fungerat. Det är utbytestelefonerna som inte fungerat. Trodde att jag förklarat det tillräckligt klart. Jag misstänker därför att utbytestelefoner inte har samma prestanda som nyinköpta. Det är bara det jag skulle vilja ha en kommentar om. Det som är klarlagt är att utbytestelefoner märks på avvikande sätt och varför gör de det?
 6. Måste återkomma i detta ärende efter det att jag läst artikeln den 16 april i Mac World om hur man tar reda på vilken modell av iPhone man har. Där står följande "Längst upp på sidan kan du se en del intressant information om SKU-numren. Om vår testtelefon hade varit en utbytesenhet hade telefonen till exempel haft ett ”N” istället för ett ”M” i början av numret." Det var nämligen det jag misstänkte att en utbytestelefon inte är densamma som när du köper en ny. Förmodligen med sämre prestanda vilket bevisas av att den ursprungliga inköpte telefonen iPhone 8 fungerade perfekt medan bägge de utbytestelefoner jag fick inte fungerade. Mycket intressant och som borde kontrolleraa
 7. Min son har tappat sin arbetstelefon iPhone 7 till vilken han har särskilt Apple iD. Oklart om Hitta min iPhone är påslaget och det finns ingen annan enhet som det går att fånga upp verifieringskoden på. Finns det något annat sätt att spåra telefonen?
 8. Nej den är 3,5 år. Jag har bokat tid på Genius Bar så får vi se hur det går. Tack för alla tips
 9. Jag sade tidigare att det är en MacBook Pro men det är en MacBook. Finns ingen knapp på sidan. Har kopplat in en annan laddare som jag vet är ok och kopplat in den. Inget händer ändå när jag trycker på startknappan. Inser att jag måste lämna in den.
 10. Helt död och inget syns på skärmen. Inget händer när man försöker slå på den.
 11. Provade först med säker start och då gick den igång. Tyvärr lade den av efter en stund. Skulle sedan göra skivkontroll enl SirKnasen men fick aldrig igång datorn. Helt svart. Går ej heller att göra säker start.
 12. Vid uppstart stannar termometern på min Mac Book Pro innan den gått helt ut. Stänger man då av datorn och startar igen får man ett felmeddelande att nåot blivit fel och att man skall vänta eller trycka på en tangent. Då går den igång men termometern stannar på samma ställe.
 13. Säkerligen inga procent alls men det är ju inte det som är det märkliga. Fel kan alltid uppstå men att min iPhone X fungerar och hustruns nya iPhone XS fungerar men inte 2 st helt nya iPhone 8. Alla 4 har använts på exakt samma sätt i samma nätverk. Jag blev erbjuden att prova ytterligare en iPhone 8 men där gick gränsen för mig.
 14. Jag fick inte mycket hjälp med problemet men vill berätta hur det slutade. Efter besök på Genius Bar byttes telefonen till en ny iPhone 8. Den visade samma problem dvs kunde inte förbli uppkopplad till wifi. Fick då byta även den till ännu en ny iPhone 8. När även den visade samma fel ledsnade jag. Apple Store vägrade inse felet. Fick bita i det sura äpplet och betalade mellan till en ny iPhone XS. Den fungerar alldeles utmärkt och kopplar aldrig upp till 4G i hemmanätverket. Apple Store påstår att det inte är någon skillnad på antennerna i dessa modeller men då kan man fråga sig vad det beror på.
 15. Min hustru har en iPhone 8 inköpt jan 2019. Nui i febr upptäckte hon att den kopplade ner sig från trådlöst till 4G i vår bostad. Vid ny anslutning så hände samma sak efter en stund. Jag har själv en iPhone X och med den händer aldrig detta. Talade med Apple support och vi nollställde nätverket i hennes iPhone. Blev inte bättre. Besökte Genius Bar i Täby och då nollställdes hela telefonen. Samma sak hände igen. Besökte åter Genius Bar och denna gång byttes telefonen ut. Tyvärr blev det inte bättre med den nya telefonen. När den kopplat ner sig till 4G och man går till Inställningar och klickar på WiFi och aktuellt nätverk så kommer det upp ett fönster som säger att det är fel lösenord utan att man angivit något lösenord. Därefter kan den gå tillbaka till WiFi utan att man anger lösenordet och sedan upprepas allt igen. Har iPhone 8 sämre antenn än iPhone X eller vad kan det beror på.
×
×
 • Skapa nytt...