Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

insideout

Medlem
 • Antal inlägg

  78
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om insideout

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Bytt från pc
  Nej
 1. Ok, tack skall prova Ledigt utrymme, har totalt en tera
 2. Har 8gig RAM, och över 200g hårddisk Har väldigt många program installerade, hmmm, gå igenom alla, och kasta?
 3. Har provat att starta i felsäkert läge, det löste inte problemet. NVRAM och SMC, låter mer som typiska laptop-problem, är det det? Jag har en iMac från sena 2012 Inställningarna på strömsparare är oförändrat sen förr. Sätt hårdiskarna i vila när möjligt, och vakna för nätåtkonmst.
 4. Uppdaterat till High Sierra, när skärmsläckaren aktiveras under natten, brukar jag på morgonen vanligtvis bara röra på musen eller trycka på någon tangent, så poppar lösenordsrutan upp, jag loggar in, och allt är som vanligt. Sedan uppdateringen till High Sierra, så poppar inte lösenordsrutan upp, utan vanligtvis så tar det lång tid, hårddisken arbetar intensivt, och sedan kommer en grå rutan upp med en vit laddningsmeter, sedan en annan typ av inloggning, för att starta själva datorn, sedan helt svart, sedan kommer den vanliga inloggningsrutan. Denna process tar typ 3-4 minuter. Verkar som att datorn halvt stängts av. Ibland har datorn stängt av helt, trots att jag bara aktiverat skärmsläckaren. Och ibland går den att väcka, men då har vissa program stängts av, och en del program som fortfarande är igång har tappat informatoin och måste laddas igen. Några få gånger poppar loginrutan upp som vanligt, men oftast inte.
 5. Inledande trassel, just därför jag vill undvika att installera High Sierra.. Jag hade Mavericks, men trots detta gick den inte att ladda ner, men jag laddade till slut ner nya High Sierra från App Store, håller tummarna för att det inte blir allt för mycket buggar och problem. Jo, jag gjorde det tillslut, men ville helst undvika av skäl jag redan angivit ovan.
 6. Jag har en 2,9 gig intel core i5, sent 2012 tror jag Provade ladda ner El Capitan men fick meddelandet att den versionen inte kunde användas på datorn.
 7. Jag gillar inte de allra senaste versionerna, alltid massa bök, buggar och program som inte hunnit anpassas till senaste OSX. HIttade en version av El Captain där, men där står att den versionen är anpassad för de som har snow lepard, och jag har maverick. Men kanske kan gå ändå? 8Gig Har bara tillgång till Yosemite som jag avinstallerade direkt då den sög och var så extremt buggig när den kom Hur kan du komma åt El Captain? Borde inte den senaste verionen synas där också?
 8. Har OSX 10.9.5 maverick, vill uppdatera till 10.11 (el capitan) eller 10.12 (sierra). Men när jag öppnar appstore så verkar jag bara kunna uppdatera till high sierra. Hur göra?
 9. Körde just verifiera diskpermission, fick upp en lååång lista på saker som borde åtgärdas, user differs on permission differ on system/library blah blah blah should be blah blah blah permission differ on system/library blah blah blah should be blah blah blah permission differ on system/library blah blah blah should be blah blah blah, permission differ on system/library blah blah blah should be blah blah blah, permission differ on system/library blah blah blah should be blah blah blah, osv. och sedan warning SUID blah blah blah.......ARDAagent has been modified and will not be repaired och sedan igen permission differ on system/library blah blah blah should be blah blah blah, permission differ on system/library blah blah blah should be blah blah blah, permission differ on system/library blah blah blah should be blah blah blah, Provade köra repair disk permission och sedan verifiera disk igen Fick upp samma lista igen. vad göra?
 10. Provade att trycka cmd+r när jag skulle välja vilken disk jag skulle boota från, då hände ingenting. Tryckte därefter på den enda disken som gick att välja, dvs den vanliga hårddisken. Provade att köra verifiera disk igen, men fortfarande samma sak. Den vill att jag skall starta upp med en annan disk, eller installationsskivan.
 11. Alltså undertiden man startar datorn så håller man inne cmd + r? Provade det, men det fungerade inte, kom inte till någon återställnigspartition. Kanske kan tillägga att daotrn är från 2012 tror jag, så det är inte senaste modellen direkt. Men borde gå ändå?
 12. Körde verifiera disk på min MacBook Pro 2,4 Ghz, intel core i5. Fick meddelandet att "denna disk måste repareras, starta upp med en annan disk, exempelvis din installationsdisk, och använd därefter disk utility för att reparera" Vad skall jag göra, har inte min installationsdisk kvar?
×
×
 • Skapa nytt...