Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Karin64

Medlem
 • Antal inlägg

  7
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Karin64

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  iMac, MacBook Air, iPhone
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Stort tack för tips! Jag testar nu med iCloud Drive och har lagt Skrivbord- och Dokumentmappar där och hoppas att detta skall fungera mellan mina två datorer (och även när jag är offline). Tog dock hela 7 dagar att ladda upp 90 GB dokument till iCloud via halvlångsamt wifi.....;-D! Hoppas nu att själva synkningen går snabbare när jag behöver uppdatera enskilda dokument i framtiden! Testade även att ladda upp 9500 st bilder (46 GB) på iClouds Bildbibliotek. Det tog 21 timmar ;-D. Inser att jag väldigt snart behöver fiber om man skall ladda upp så stora mängder på iCloud....
 2. Tack för tips! Men om jag förstått det korrekt så tar det ganska lång tid att synka via iCloud Drive + att lagringen på iCloud kostar en del! Om jag har 100 GB nya dokument (ja - många tunga fotobibliotek och Powerpoint presentationer) som skall synkas efter att jag varit ute på jobbresa så antar jag att det kommer det dröja ganska länge innan jag kan sätta mig och redigera dessa på min stationära dator, eller? Beror naturligtvis på internetuppkoppling, men vad är maxhastigheten hos iCloud Drive? (Med SynkPro gick detta förvånansvärt snabbt!). Någon som har använt iCloud Drive för synkning av många och stora dokument?
 3. Har i veckan bytt ut min 5 år gamla MacBook Air till en sprillans ny MacBook Pro med 16 GB minne och 512GB lagring. Kör MacOS High Sierra 10.13.3. Har tidigare använt synkprogrammet SynkPro från Decimus för att synka mellan min laptop (MacBook Air) och min stationära iMac. Detta har funkat helt suveränt och dokument och presentationer som jag ändrat i laptopen när jag varit på resande fot, har blixtsnabbt synkats till min stationära iMac så fort datorerna kopplats upp till samma wi-fi nät. Jag har därför direkt kunnat fortsätta arbeta på de uppdaterade dokumenten i den stationära iMac:en så fort jag kommit hem. När jag behövt ge mig iväg på nya uppdrag igen, har laptopen alltid varit synkad och alla dokument som jag ändrat i den stationära iMac:en, har också varit uppdaterade i laptopen (förutsatt att laptopen inte varit avstängd). iMac:en är dessutom uppkopplad till en TimeCapsule och säkerhetskopieras dit via TimeMachine. På så vis lagras alla dokument på 3 ställen. Nu visar det sig att detta program, SynkPro 7 från Decimus inte är kompatibelt med MacOS High Sierra, och därför inte kan användas på min nya dator.... :-( Vill därför ha tips på andra lämpliga SYNK program!!! Mycket tacksam för alla förslag! Det behöver inte vara gratisprogram! OBS inte intresserad av molntjänster (de är för långsamma - och jag vill ha lokala kopior på alla dokument i båda datorerna som jag snabbt kan komma åt off-line). Inte heller intresserad av vanliga BackUp-system. Vill att dokumenten på ett enkelt sätt skall SYNKAS mellan datorerna och att synkprogrammet skall avgöra vilken version av ett dokument som är det senaste! Stort tack på förhand!!!
 4. Tack för alla tips! Intressant i sammanhanget är att om man exporterar bilder från iPhotos olika "Händelser" till en vanlig mapp på datorn, så kan man inte få upp någon info om när bilderna var tagna och iinte heller sortera bilderna i "rätt" datumordning i just denna mapp. Men när man sedan importerar tillbaka bilderna i iPhoto, så har bilderna behållit sitt korrekta datum, då bilderna var tagna, vilket gör att de går att dela upp i olika "Händelser" efter datum igen! Trodde denna info var förlorad i och med exporten! Synd bara att denna korrekta datum-info inte enkelt verkar vara läsbar i den vanliga mappen i datorn! Har tyvärr lite för många bilder för att kunna leta fram denna datum-info manuellt per bild via externt program, om nu detta skulle vara möjligt.
 5. Trist att detta inte går! Läste någonstans att det ev skulle kunna gå att plocka fram bildens Exif-data....men det kanske bara gäller på PC? Eller på Mac om bilden inte lästs in via iPhoto först? Någon som kan något om detta?
 6. Hej! Vill exportera bilder från iPhoto till en vanlig mapp på min iMac dator (OS X 10.7.5), men vill att datumet som anges i iPhoto då fotot togs också skall vara det datum då fotot "skapas" i den vanliga mappen på min dator. Nu blir "skapelsedatum" det datum jag exporterar bilden. Hur kan jag fixa detta??? Info fr iPhoto: Info fr fotot i vanlig "mapp" på datorn: Tack på förhand! Karin
×
×
 • Skapa nytt...