MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

TessPy

Medlem
 • Antal inlägg

  8
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om TessPy

 • Medlemstitel
  Nykomling
 • Födelsedag 1978-05-05

Profil

 • Plats
  Stockolm, Sweden
 • Intressen
  Tidigare fotograf. Nu frilansstylist/journalist inom mode/inredning (efter att ha jobbat på div tidnings-redaktioner inom samma område)

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1999
 • Appleprylar
  MacBook Air, IPhone 7 plus, IPad, uråldrig älskad MacBook
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

189 profilvisningar
 1. Ok. Tack. Har precis köp en ny extern där allt övrigt fr denna trasiga disk ligger redan, vågar ej chansa på att formatera och läsa in allt på nytt, om den ger upp. Blir att införskaffa en 6:e extern då..;) Inga andra sätt alls att kringå detta som dyker upp..? Men den backupen som redan ligger på den hela skivan är en precis likadan backup fr TimeMachine. Den heter exakt samma Backup.Backup med versaler (och just därför valde jag att försöka lägga dessa i en egen mapp) Båda diskar har alltså används till TimeMachinebackuper redan, och den hela och den kraschade är anv i flera år med div fram och tillbaka flyttande mellan 2 Macar, timemachine och annat, och det har aldrig varit ett problem, men kan det alltså plötslig vara skillnad nu när disken är trasig?
 2. Tack Raphael! Min MacBoock Air mår inte så bra just nu och jag håller på att tömma den och vill icke koppla upp den mot molnet (och därmed läsa in mer) utan bara rensa allt. Går inte ens att göra TImeMachine-backup eller ens starta Safari. Kan eg bara jobba i Säkert läge och måste tömma allt manuellt. Har alltså gjort säker omstart men vågar inte köra Skivverktyg eller uppdatera OPsystemet förrän jag har någon form av backup alls.. Det är liksom en rävsax. Kan knappt backa och vågar ej prova ovanstående innan jag har någon backup alls.. Hade det inte varit så enormt mkt konstigheter hade jag vågat köra de 2 ovanstående men nu litar jag inte ett dugg på denna dator. Då heller inte iCloud har alla de bilder det borde ha (se ovan) är skräcken nu ungefär total.. (liten glädje dock att denna uråldriga MacBook funkar samt att jag lyckats rädda en gammal extern) Dock kvarstår den stora ångesten men Airen och iCloud. Vet knapp var jag ska börja.. Stressen! Tack för att du tar dig tid. /Tess
 3. Tack. Allt var kaos när jag ställde denna fråga och har inte hunnit tacka! Inga Panic-loggar. Har det optimerat till iCloud ja, har dock STORA panikartade problem med att långt, långt ifrån alla mina bilder som borde ligga på iCloud inte alls gör det (Trots 2 TB lagring som jag sitter och betalar till ingen nytta alls) Att ens skaffa iCloud var det sämsta beslutet i mitt liv (som ex Fotograf som är rädd om sina bilder och dessutom kontroll-freak!) Enorm ångest över att mina bilder ligger helt fel i datum (trots ej runtflyttade utan inlästa direkt fr ny iPhone, samt bet mer lågupplösta än de borde vara, trots opitmering till iCloud, och ca 1/3 del saknas helt.. Bilder före/efter fr samma uppladdning finns men mängder saknas. Ibland saknas ca varannan fr samma event. Total ångest. Trodde iCloud skulle hjälpa mig efter flera kraschade externa diskar men det blev ett helvete...
 4. Tja! Har "räddat" en extern Elements-disk (som butiken tyckte jag skulle kassera/lämna på svindyr recovery för det var ingen idé..) genom det allra enklaste, att öppna den genom Skivverktyg och laga/dra över "underdisken" "Skivan kommer ej kunna läsas/ändras så backa all din info" Det är nu gjort, förutom TimeMachine-backuperna som den vägrar föra över pga "Volymen har fel Skiftlägeskänslighet för säkerhetskopior". Hade en hdd som var ExFat:ad och tänkte att den inte gillade den formateringen, bytte till min vanliga Mac-WD-externa som redan har TImeMachine-backuper (och då uppenbarligen borde ha "rätt känslighet"?) på sig. Godtog ej den heller. Hittade nåt om Versaler bla bla.. men kan inte ändra något på disken jag flyttar/räddar ifrån. Provade chansa genom komprimering av Backupmappen och den komprimerade i en evighet men när jag vaknade imorse fanns ingen sådan. Hur fasen får jag över min Backup-mapp till icke-trasig-extern? Gick heller ej att flytta till skrivbordet. Kan det vara att denna Macbook är svingammal? (se min första fråga för ngr år sedan) Dock är detta enda Macen som kunde öppna denna disk. Min nyare MacBook Air hittade den inte överhuvudtaget m Skivverktyg.. hade därför eg gett upp och gick till verkstan, men så fick jag infallet att testa denna gamla!! Är oerhört tacksam för lite snabba tips från er allvetande. Vågar ej koppla ur den externa/trasiga el stänga av datorn förrän denna är löst.. Tack på förhand /Tess PS. Man älskar ju denna gamla trogna Mac som går som en gammal skördetröska (och är så himla ledsen att den inte längre går att uppdatera system på efter 10.6.8..)
 5. Enormt tacksam för snabb hjälp då garantin går ut idag och jag helst ej vill lämna in/bli av m tele. Vill försöka lösa själv: Har en iphone 7 plus där apparna plötsligt hänger sig/startar ej alls och allt går långsamt. Den var överfull men rensade den och gjorde backup. Har gjort allt alla säger man ska göra: omstart, tömt cache/webbläsare, ominstallerat mm men fortf öppnas inga appar. Bara snurrar och släcks sedan. Förra iphone gjorde jag en typ av omstart som ”lagade” problemen (ev hård omstart?) men all info var kvar efter. När jag nu läser om Reboot verkar det som all info på tele raderas då? Blandar jag ihop omstarterna? Jag vill verkligen ha all info kvar på tele om det går.. Finns tuffare omstart som bevarar bef info på tele? En annan konstig sak: jag hade 20 000 bilder på iphone och kopplade sedan upp den med icloud för att backa den. Då ser jag 56.000 bilder (då jag ser mina icloudbilder) När jag sedan ska backa bilderna genom bildinlösning till extern hdd som extrakopia finns bara 14.100 bilder på iphonen?! Var försvann 6 000 bilder?! Det var i samband m att tele började krångla men förstår ändå inte.. Kan man hitta gamla backupkopior (innan sammankoppling m icloud då de försvann) Enormt tacksam för snabb hjälp! /Theresia
 6. Jo jag har en lite nyare MacBook Air med. Men tänkte haft den vita till morsan el som reserv.
 7. Ok. Tack!! Så har man 10.6.8 /en gammal vit mac, är det inte meningen att man ska kunna komma längre enl Apple? Trist att det inte finns ngt apple-alt när hårdvaran faktiskt funkar så bra.. Bara att skrota då.. Noll kunskap om Linux tyvärr. Då måste väl exakt hela skiten på datorn rensas/nollställas, går väl inte att testa det någonstans antar jag? Blir ju lite köpa grisen i säcken.. Tack för ditt engagemang!
 8. Hej. Hoppas på konkret hjälp här då jag inte får vettiga svar via google. Har en gammal vit Macbook. En riktig trotjänare som jag vill uppdatera programvaran på. Blir hela tiden hänvisad till Captain/de nyaste programmen men de går ju icke. Vad är "det bästa" min dator med 10.6.8 klarar? Tack på förhand. Theresia.
×