Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

LordStark

Medlem
 • Antal inlägg

  19
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om LordStark

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2007
 • Bytt från pc
  Ja
 1. yep, sitter i 1:an. Tror ev att routern är trasig, verkar vara enda vettiga förklaringen tror jag tyvärr. Stort tack igen.
 2. tack, har testat det också. Får prova en ny router antar jag. Tack ändå.
 3. Någon som vet vad routern (alltså AE) ska ha för routeradress? och för att förtydliga. nätverkskabeln går alltså nu från AE direkt in i LAN-uttag på dosan i väggen. Det finns endast LAN-uttag och kabeln sitter i LAN1. När jag sätter kabeln i "sol"-uttaget så lyser inte LANlampan på dosan i väggen. Om jag istället sätter kabeln i "ethernet"-uttaget på AE så lyser LANlampan. Dock funkar inte wifi oavsett så...
 4. Deras kundtjänst säger tyvärr bara "vi har inte support för wifi" och sen är det inte mer med det, strålande tjänster man betalar för :-) När du skriver "logga på AE" menar du då att jag ska kolla på AEs inställningar i datorn, det är där jag ska kika efter trassel med namnuppslagning?
 5. Så kan det nog vara då. Det låter vettigt. Jag trodde fiberdosan i väggen var detsamma som modem, men det är en egen router då kanske. Jag har alltså kopplat nätverkssladden från Airport extreme in i ett av LAN-uttagen i det som sitter i väggen. När du skriver "koppla in Airport direkt till internet" - hur menar du då? Det finns liksom bara den dosan på väggen och de hål jag kan hitta att sätta in en sladd i är alla märkta med LAN.
 6. Är inte riktigt med på vad ni menar med "utan modem" - sladden går alltså via extremen direkt till fiberdosan i väggen. Ska den inte det?
 7. Hej! Med risk för att denna fråga redan behandlas i annat forum... Jag har bredband via fiber och det funkar alldeles utmärkt med kabel från vägg till dator. Vi köpte då en Airport Extreme för att skapa trådlöst och för att fler ska kunna koppla upp sig. Skapade ett trådlöst nätverk - check - det SER ut som att det funkar. Alltså du kan koppla upp dina devices med lösenord och det ser ut som att du har full wifi-täckning. Men, det funkar ändå inte. Router snackar alltså inte med internetet i väggen. Har startat om både router och modemet i väggen utan någon skillnad. Vad ska jag göra? Oerhört tacksam för hjälp.
 8. Heeej ALLA! Det verkar fanimig som att det funkar nu. Jag lyckades på något sätt få till det till slut inne där på "SMTP-serverlistan" - jag klickade ur "använd förvalda portar, 25, 993, 587 etc" och klickade istället i "använd port" och skrev manuellt 587 där och det verkar ha gjort susen. Knasigt. Stort tack för tålamod och hjälp! Grymt forum detta!
 9. Heeej igen - sorry för spam men NU verkar det fanimig som det funkar. Jag lyckades på något sätt få till det till slut inne där på "SMTP-serverlistan" - jag klickade ur "använd förvalda portar, 25, 993, 587 etc" och klickade istället i "använd port" och skrev manuellt 587 där och det verkar ha gjort susen. Knasigt. Stort tack för tålamod och hjälp! Grymt forum detta!
 10. nope, Bredbandsbolaget sorry, skulle skrivit det också.
 11. konstig grej som jag märkte nu: när jag klickar på redigera SMTP-serverlista i Mailen och försöker klicka ur SSL-boxen så tillåter den mig inte göra det utan bocken i SSL-boxen kommer tillbaka automatiskt hela tiden. Jag har gått in via "redigera SMTP-serverlistan" därför att det inte ens kommer upp någon ruta att ställa in SSL, autentisering etc när jag lägger in kontot i Mail, det enda jag får upp där är bara att skriva in mail.tele2.se på ut och inkommande post + våra lösenord.
 12. yup, känns som jag kanten texten utantill numera :-) har också sökt alternativa portar på diverse forum men det verka inte finnas något bra svar. testar 993, 110, 25
 13. hej igen. testade det, funkar ändå inte.
 14. hej igen. testade det, funkar ändå inte.
×
×
 • Skapa nytt...