Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

belio

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om belio

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1991
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Har varit och köpt och installerat en samsung 850 evo. Försöker köra en återställning med time machine men disken kan inte hittas. Ej heller möjligt att skapa en ny partition, får felmeddelandet "wiping volumen data to prevent future accidental probing failed".
 2. Upptäckte igår kväll att datorn var ruskigt långsam och startade då om den. Det är en Mac Book Pro 13 (Late 2011) med samsung 840 evo ssd. Nu kommer jag inte längre än till appleloggan och laddningsstapeln - sedan stängs datorn av. Har prövat följande: 1. cmd+r vid uppstart (fungerar inte) 2. alt+cmd+r, då kommer jag till internetåterställning. Dock kommer jag inte in i disk utility, den står bara och laddar när den försöker läsa från hårddisken. Testade också att boota om den från en time machine-backup. Detta gick inte heller då time machine inte kunde radera det som redan fanns installerat på disken vilket är en förutsättning för att det ska fungera. Testade också att öppna datorn och se efter att sladdarna satt som de skulle, de verkade vara fallet. Vad göra nu? Tänker att disken förmodligen är sönder, läge att köpa ny? Vad göra nu?
 3. Har raderat skivan och testat att installera Mavericks några gånger nu utan framgång. När jag installerar Mavericks verkar det som att det fungerar ända tills slutet av installationen, då går den tillbaks till os x verktygsprogram istället för att starta om sig. Är det bara börja leta ny disk eller?
 4. Min hårddisk har kraschat och jag blev tyvärr tvungen att formatera om den och installera Mavericks på nytt. Har sett att det finns ett gäng program som utger sig för att kunna återskapa förlorad data, tex wondershare data recovery. Är det någon här som haft framgång med ett sådant program och kan ge tips eller råd? /Joel
 5. belio

  Krashad hårddisk

  Märkte helt plötsligt när jag satt med min macbook att hårddisken lät lite skumt. Det lät som att den jobbade med något på ett sätt som jag inte är van vid. Mycket riktigt blev datorn seg kort därefter och det gick inte att använda den då badbollen kom upp och bara stod och snurrade. Testade att tvångsavsluta några program men förgäves, det hände liksom ingenting. Testade då att hålla ned powerknappen för att stänga av datorn, och när jag satte på den igen började de obehagliga problemen. Då jag försökte sätta på datorn stängde den helt enkelt av sig själv under uppstarten. Googlade runt lite och fick mina farhågor bekräftade – sannolikt måste något vara fel med hårddisken. Har kört en kontroll via skivverktyg och den konstaterar att det är något fel på skivan. Då jag testar att reparera disken får jag meddelandet: Citat: Skivverktyg kan inte reparera den här skivan. Säkerhetskopiera så många filer som möjligt, formatera om skivan och återskapa dina säkerhetskopierade filer. Har av ovanstående misär några frågor som jag söker svar på: - Vad menas med säkerhetskopiera så många filer som möjligt? I det här läget har jag väl ingen åtkomst till filerna över huvud taget? - Är det värt att göra ett försök och lämna in den till någon serviceverkstad eller liknande? Eller är det att slänga pengarna i sjön? - Har du något annat tips? /Joel
×
×
 • Skapa nytt...