Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

macman8000

Medlem
 • Antal inlägg

  79
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om macman8000

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  Macbook Pro 2017, Macbook Pro 2015, Apple Cinema display 27", iPad Pro, iPad air 2, Apple TV, iPhone XR, iPhone 6, iPhone 5, iPhone 4, iPhone 1st gen, AirPort Time Capsule, AirPort Express, AirPods Pro, AirPods 2
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

590 profilvisningar
 1. Tack! Vi får kolla med Black magic speed test ikväll. Det kanske annars är nått strul på linan utåt också. Verkar konstigt att disken ska vara defekt på en dator som packades upp från butik för några veckor sedan men man ska så klart kolla alla variabler.
 2. Tack för en mycket bättre återkoppling, uppskattas! Min tanke med en kort fråga var att inte överösa forumet med detaljer innan jag ens hittat någon som ställt en fråga om vad jag ska leta efter. Jag förstår absolut att det inte går att ge en feldiagnos på en svävande fråga men eftersom jag inte är insatt i byggstenarna på hur systemet funkar så vet jag inte exakt var jag ska leta. Mycket bra. Vi ska testa dina förslag och se om det hjälper!
 3. Tack för utförligt svar! Jo jag har förstått att interna diskens SSD är snabb men har ingen erfarenhet hur mycket det hjälper då jag inte själv testat fusion. Vi får testa ett par dagar å se om det ordnar upp sig.
 4. Frågan var varför mac mail strular på en ren dator. Läste du inlägget eller ville du bara hitta ett sätt att slänga ur dig lite "coola" engelska uttryck ? Jag jobbar hela dagarna med eget företag som är beroende av att grejjerna funkar, därför kan det hända att man blir frustrerad när saker på senare år funkar sämre. Men det går inte att diskutera sånt med personers som tycker att allt funkar perfekt. Försök hjälpa till istället för att hitta folk att klanka ned på. Jag efterfrågar en lösning, inte tjafs. Som sagt om man vill tjafsa så kan man göra de på flashback. Lägg av med dina personangrepp.
 5. De får testa några dagar å se om de bättrar till sig.
 6. jag vet inte om de där är nått slags urban dictionary-uttryck för att igen uttrycka ditt missnöje med att jag har frågor som relaterar till problem jag och andra i min närhet har? Om så, vad tycker du lappen71 jag ska skriva? "hej apple forum som ska fungera som ett sätt att få svar på frågor på problem, jag har inga problem, allt som heter apple funkar bra!" eller? För övrigt har jag och de flesta jag känner en massa apple-grejjer så vi stöttar hela apple-ekosystemet med en massa stålar. Vore bara kul att få hjälp med en del saker som strular och inte höra vissa här köra sitt översittarsnack. I så fall kan du göra de på flashback istället.
 7. Eller är de så att man ska låta fusiondisken "lära sig" vilka filer man ofta använder under några dagar eller hur funkar den tekniken?
 8. Och nu gör han exakt det. Då tycker apple att det ska gå snabbare. Men det går segare. Klicka på systeminställningar: badboll, klicka på vilken ikon som helst i systeminställningar; badboll i 5 sekunder. När man klickar på safari > inställningar: badboll 5 sekunder. Klickar på en annan flik i safara inställningar: badboll 5 sekunder. Visst, man ska inte ha så höga krav på teknik kanske men det är lite segt när man gör 5000 klick varje dag att vänta på badbollarna hela tiden.
 9. Min apple mail har strulat en hel del genom åren. Just nu har jag formaterat om en macbook 2017 med installering sedan av catalina från recovery boot. Efter det har jag lagt in mitt icloud och väntat några dagar på att icloud drive ska synka. Allt ok. Men efter att jag installerat mina mailkonton tar det 30 sekunder för apple mail att starta. Min pappa har en nyköpt (från butik) imac 2017 som han nyss igår installerade in catalina från en helt nyformaterad disk. Han har bara loggat in på icloud via systeminställningar och inga extra program är installerat. Apple mail startar inte ens. Jag funderar på om Catalina hade konkret nyttigt nått syfte förutom att man kan köra ipad som extern skärm o lite andra "coola features". Ska dom inte jobba lite med att fixa program som dom själva har gjort för massa år sedan, som ligger i ett system som de själva utvecklar, som körs på en dator som de själva byggt ihop? De kan inte direkt skylla på någon annan här. Eller är syftet mest att man kan sätta stopp för uppgradering till catalina från macs med årsmodell äldre än xxxxx och tvinga dem att köpa ny dator för att hänga med i utvecklingen?
 10. Jag rapporterade en massa strul på min beta.
 11. Nu har han installerat om med catalina på en helt tom user - på den interna fusion-disken. Badbollarna kommer och går stup i ett ändå. Apple mail startar inte ens. * For information: Han har inte ens hunnit installera mailkontona överhuvudtaget så mail-appen är helt standard-tom *
 12. Min farsa har kört en 2017 iMac ett tag nu fast via en extern thunderbolt-1-ssd som helt har kört systemet + alla filer. Sen har vi kört den interna disken (1TB fusion) som time machine. Min tanke var att köra så eftersom man läst att den interna bara har en pyttedel som är SSD jämfört med den externa som hade 128gb SSD. Men ändå så har farsan tyckt att det är för mycket badbollar och väntetid. Nu senast ville apple-supporten att vi skulle vända tillbaks det hela och köra system via den interna disken o sen får väl filerna ligga på även samma disk. Vi får väl använda den externa SSD:n som extra disk till nått annat sen. Apples åsikt var att eftersom "kommandona behövde gå genom sladden" varje gång och inte via den interna så var de därför de blev en massa väntetid... Okej? Men är inte en extern 100% SSD thunderbolt-1 disk minst lika snabb som en intern 24gb-ssd+975gb-superseg-5400rpm-disk? Hur mycket ryms egentligen på den där lilla 24gb delen? 1 word-dokument + 4 mail + en massa systemfiler som hela tiden behöver accessas? Jag installerade nyss om min egen MacBook med Catalina och har i princip bara lagt in microsoft office + mailkonton på en helt tom användare och min users Library-mapp är redan 20GB. På min gamla user var den uppe i 80gb.
 13. De var helt omöjligt att fixa, jag fick blåsa disken och börja om från början. Jag satt i 3 olika sessioner med apple supporten som kom fram till att "det är nått fel som är trasigt" och det fann inget att göra förutom att testa att återställa hela disken via time machine till den dag innan jag tog bort användaren, vilket var för cirka 1 månad sedan. Nej tack. Lika bra att börja om från noll och bara lägga in de program man behöver, sen får man väl göra om samma procedur om nått år igen när nästa omöjliga fel dyker upp.
 14. Tack, men för min del så går det inte att dra ur mapparna, de blir kopior utanför papperskorgen. På kugghjulet finns det ibland i finder en lägg-tillbakafunktion men då dessa mappar är huvudmapparna med namn på users som jag tagit bort så finns det kanske enligt finder inget ställe att lägga tillbaks dem?
 15. Jag har några till synes tomma mappar som inte går att ta bort från papperskorgen. Har testat hålla in alt-knappen och tömma Ctrl-högerklicka o radera direkt sudo rm -rf + dragit dit mapparna, då blir det "Operation not permitted, Directory not empty" Testat starta om med shift Det blir alltid svar att filerna/mapparna används. Har även efter att pratat med apple support startat i recovery mode och scannat hårddisken och reparerat men den såg ok ut. Det är en ssd. Mapparna som ligger i trash är root-mappar för users som jag tagit bort för flera veckor sedan. Jag valde då alternativet att ta bort användarmappen när dessa deletades men mapparna stannade kvar ändå, därför drog jag dem till papperskorgen manuellt. Har även testat att rensa papperskorgen via cleanmymac men den kan inte heller ta bort dessa mappar. Jag har aktiverat via terminalen att visa dolda filer så dessa mappar verkar vara tomma vad jag kan uppfatta. Några tips?
×
×
 • Skapa nytt...