Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

macman8000

Medlem
 • Antal inlägg

  66
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om macman8000

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  Macbook
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

486 profilvisningar
 1. Tack, men för min del så går det inte att dra ur mapparna, de blir kopior utanför papperskorgen. På kugghjulet finns det ibland i finder en lägg-tillbakafunktion men då dessa mappar är huvudmapparna med namn på users som jag tagit bort så finns det kanske enligt finder inget ställe att lägga tillbaks dem?
 2. Jag har några till synes tomma mappar som inte går att ta bort från papperskorgen. Har testat hålla in alt-knappen och tömma Ctrl-högerklicka o radera direkt sudo rm -rf + dragit dit mapparna, då blir det "Operation not permitted, Directory not empty" Testat starta om med shift Det blir alltid svar att filerna/mapparna används. Har även efter att pratat med apple support startat i recovery mode och scannat hårddisken och reparerat men den såg ok ut. Det är en ssd. Mapparna som ligger i trash är root-mappar för users som jag tagit bort för flera veckor sedan. Jag valde då alternativet att ta bort användarmappen när dessa deletades men mapparna stannade kvar ändå, därför drog jag dem till papperskorgen manuellt. Har även testat att rensa papperskorgen via cleanmymac men den kan inte heller ta bort dessa mappar. Jag har aktiverat via terminalen att visa dolda filer så dessa mappar verkar vara tomma vad jag kan uppfatta. Några tips?
 3. Moderators: ni kan förslagsvis ta bort den här tråden, det är lite för många grejjer och det beror säkert delvis/allt på catalina. Ingen idé att skapa dålig stämning här bara för att jag är stressad över problemen. Jag får ta och bena ut problemen one-by-one o skapa nya trådar för varje problem annars kommer det inte nånstans.
 4. Absolut men de här gällde allmänt om mac, catalina var bara en bit i de hela.
 5. Jo.. jag körde betan på catalina innan, oj.... vikket äventyr. Typ allt strulade. Never again att jag testar betaversioner. Jag har haft en vision om att det är bra med mac för då kan man ju köra deras integrerade appar och allt funkar (som de skrivs om i alla glamorösa reviews om apple) men de funkar si så där om man ska uttrycka sig snällt. Just nu känns det som man har en toksnygg (och snart lika dyr som att köpa en ny bil) metallbit med tangentbord som ser riktigt bra ut som inredningspryl men att jobba på den blir mer o mer som ett motvilligt projekt. När man ringer apple care är de som att prata men nån tonåring som tycker det är coolt att jobba på apple men de dom gör är typ att pausa samtalet och kolla på forum på nätet och sen tipsa om nått som nån skrivit där..... Alltså.. hallå... kan dom inte plugga på sina egna grejjer och bli duktiga på det? Jag vet redan hur jag slår på och av datorn, det är de där andra lite mer avancerade grejjerna som man ringer in o vill ha hjälp med.
 6. Senaste veckan/veckorna har jag som hemmaföretagare fått vansinnigt lite gjort på min mac. För många år sedan gick jag över från PC till Mac för att slippa tänka på min dator hela tiden när jag jobbar på dagarna. Då var det alla dessa "error in dll-3847-.bat" eller "ogiltig förfrågan i c:/386-program/users/default.exe-xyz" som jag ville slippa och kunna fokusera på att producera nått vettigt i de program som faktiskt fanns på datorn. Men senaste åren vet jag inte vad som hänt. Det kanske bara är min dator? Jag håller nu på att "bygga om" varenda mapp=brevlåda i apple mail på catlina för att kunna maila överhuvudtaget utan att behöva force-quitta apple mail var 10:e minut. Mail försvinner, kopior skapas på samma mail, mailstatusen står på "flyttat 1 mail av 10..." efter 10 min "flyttar 1 mail av 10."..... Innan de så hade jag strulat med att byta användare då min förra user hade en massa strul å badbollar som snurrar hela tiden istället för muspekaren. Jag behövde då synka om cirka 40gb från icloud som tog typ hela dagen att synka ned igen. Nu funkar inte längre copy/paste mellan iphone och datorn som jag brukar använda för att t.ex. kopiera två-faktor-login-koder vid olika inloggningar på datorn. Apple supporten hade ingen aning om vad som var fel och om de ger förslag så är det att logga ut icloud på alla enheter vilket gör att jag får vänta 20 minuter på att icloud drive ska avslutas (varje gång jag testar) och sen har jag en mapp med 30 000 filer i "icloud drive (arkiv)" på datorn som jag får ägna 30 minuter åt att sitta och jämföra om filerna där och de i icloud drive i den riktiga mappen stämmer, efter att jag loggat in igen. Jag håller konstant minst 1 gång / dag på med att starta datorn med shift, resetta pram/nvram osv osv.. Varje gång man ringer apple support så är de samma visa "hej jag förstår att det är jobbigt för dig, jag ska göra mitt allra bästa för att hjälpa dig" o sen hittar dom ingen lösning ändå mer än att "ja du kan ju testa att skapa en ny user eller installera om OS X". Jag har installerat om OS X typ 3 ggr denna månad. Vad är problemet? Har dom börjat anställa praktikanter som apple-systemutvecklare nuförtiden eller vad? Grejjerna blir bara dyrare och dyrare men funkar sämre o sämre.
 7. Känns ju som antingen fel på thunderboltporten eller moderkortet..?
 8. Den problematiska datorn har kört en extern thunderbolt 1 disk sedan ett par år som startdisk med sierra på. Jag testade den disken med alt-knapp-start på en annan macbook och disken funkar hur bra som helst, men samma disk startar inte på imacen.
 9. nu har vi varit å köpt en tom usb disk, formaterat å körde internet recovery. Nu kommer nästa problem, att vi loggar in med apple id under recovery mode, på app store för att hämta hem sierra (eller high sierra, kommer inte ihåg just nu, datorn avstängd igen), men då säger installationen att objektet (antagligen sierra/high sierra) inte finns på app store. Vi har också en extern time machine men när vi har den inkopplad + den nya tomma disken så startar datorn inte ens i recovery mode. Hyfsat segt problem....
 10. Nu körde vi en ominstallation av befintligt OSX igår via recovery mode. Då fick alltså startdisken en ny os men vi behöll hem-mappen på denna disk. Efter detta så gick datorn igång och allt verkade funka. Nu idag så kom problemet tillbaks och datorn startar men stannar vid äpplet och ingen progress bar.
 11. Efter många om och men så fick vi igång så den bootade, dock så var det i safe mode och allt stod på engelska. När vi sen körde en normal omstart så funkade det inte igen. 😕
 12. Har ingen just där, men ev. kanske det går att boota i recovery mode och försöka få till nått den vägen om man åker och köper en extern tom disk?
 13. Hej, Har en 2011 imac som bara visar äpplet vid boot. Provat shift, pram, smc, ut med strömsladd, och samtliga steg här med alla andra devices urkopplade förutom den externa ssd-disken där operativsystemet ligger på. Om jag också kopplar ur den så dyker frågetecknet upp. Med shift ser jag direkt en 90% progress bar men sen händer inget. Är det bara att kasta?
 14. Jag testade nyss, både på apple anteckningar och evernote. När man tar bort en mapp (eller anteckningsbox i evernote) och denna i sin tur innehåller x antal anteckningar så flyttas anteckningarna till papperskorgen. Helt logiskt. Men att mappen (som man kanske vill veta vad man hade valt för namn på om man av misstag råkade fippla på delete-tangenten) är helt försvunnen från jordens yta. Vad är det för logiskt med det? Tar det många kodrader i anspråk för utvecklarna att också behålla mappen i papperskorgen eller vad? Om jag tar bort en mapp i finder så kan jag ju restora den + innehåll, jag får ju inte 300 filer löst liggande som jag måste sitta och pussla ihop direkt.. Logik anyone?
×
×
 • Skapa nytt...