Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Hagberg

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Hagberg

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1986-05-17

Profil

 • Plats
  Falköping

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  MacBook Air 13", Ipad, Iphone 8, AppleTV 4K, Apple Watch 3, IphoneXR, MacBook Pro 15" 2019, AirPods 1gen, HomePod
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

397 profilvisningar
 1. Hej

   

  Du hade problem med blinkande lampa på apple tv för några år sedan. Jag har samma problem. Den bara blinkar. Kör jag återställning med fjärrkontrollen så syns äpplet på skärmen en stund, men inget mer. Löste det sig? Hur i så fall?

 2. Jag gjorde mina uppdateringar till iOS12 på min Iphone8 och watchOS5 på min applewatch series3. Är det fler än jag som märkt att kalenderposterna inte synkade, även vissa kontakter hamnade i osynk. På min applewatch kan det nu stå "inga aktiviteter idag" trots att min kalender i mobilen är full. Men för att få fram dem igen på klockan måste man gå in på varje aktivitet och klicka ändra sen spara. Då kommer de fram på klockan. Ganska störigt. Samma för vissa kontakter. På klockan ser man bara ett nummer men inget namn. Går man då in på kontakten på mobilen, klickar på ändra sen spara så kommer namnet upp på klockan. Någon mer som märkt av detta? ..
 3. Hagberg

  Minne i IPhone6s

  Jag som det är nu har jag haft min iPhone 6S sen den släpptes och inte raderat mer än de appar jag inte använder längre. Men man ska ju inte behöva blåsa om telefonen då och då för att frigöra utrymme. Ioförsig tog det väl 20min att avinstallera telefonen och återskapa den igen med iTunes. Så det är ju ingen jätte procedur. Men man ska väl inte behöva göra så egentligen kan man ju tycka...
 4. Hagberg

  Minne i IPhone6s

  Detta kanske någon kan förklara för mig. Jag har brottats med dåligt minne i min telefon, Iphone 6S 16GB. Länge har jag haft ca 700-900mb ledigt utrymme trots att jag rensat appar, rensat i imessage inkorgen, flyttat bilder till molnet, tagit bort nedladdade poddar osv osv... Snabbt har den varnat för dåligt med lagringsutrymme igen. Såg ett tips i ett annat forum från en som hade samma problem. Att ta en säk.kopia på telefonen och sen fabriksåterställa den och sen återställa den igen. Vilket jag gjorde. Innan återställning hade jag 11,1GB använt utrymme och 1GB ledigt enligt telefonen själv. Dock såg jag i Itunes att det skulle vara över 6GB ledigt. Men efter återställning hade jag 4,74 GB använt och 7,37GB ledigt vilket känns betydligt mer logiskt. Jag reflekterade över att appen Instagram innan återställning tog upp 434mb utrymme och efter återställning nu tar 78,2mb. Jag har alltså återställt telefonen med säk.kopia så den är ju exakt likadan som den var innan. Kan någon förklara detta för mig? Inte ska det väl behöva vara så att man ska göra en återställning till som tätt för att frigöra utrymme? Är det en mjukvarubugg eller är det något helt logiskt som jag missat? Har andra varit med om samma sak med sina telefoner/ipads? Och varför skiljer det så mycket på apparna som Instagram i detta fall, från 434 till 79mb?!
 5. Hej. Jag hittade ingen tråd om detta ämne, men finns det så får ni flytta denna tråd dit... Jag har en Iphone 6s med iOS10.1 Problemet med den är att när jag kommer ner på batterinivåerna runt 35% (kan variera lite olika ibland) så stänger den ner. Och försöker man starta den så visar den bara tomt batteri och att jag behöver sätta i laddaren. Sätter jag i laddaren så startar den uppdirekt och fortsätter ladda på 35% eller det som det var när den stängde ner. Jag får då låsa upp sim-låset osv.. Någon som vet/hört något om vad detta beror på? Eller finns det något jag kan göra eller som ni har gjort för att bli av med problemet? Är det batteriet som är kasst? Tacksam för svar! mvh Henric Hagberg
 6. Då så, här är lösningen... Min Ipad är kopplad till kommunen där jag är politiker och när du köpte in paddorna till alla förtroeende valda så tog IT avdelningen bort funktionen att kunna göra en printscreen för att inte folk skulle kunna kopiera viktiga dokument eller handlingar hur som helst. Så det var inget fel på min Ipad... Så då fick vi svar på det! =)
 7. Mattiasgbg: Ja, alla andra tangenter fungerar men inte den som är snabbknapp för screen shot. Hummel: Det fungerar inte att skärmdump alls. Jag har haft flera Ipad förut samt iphnoes så jag vet hur man gör, man tack ändå. Men det är det som är så skumt, bara över en natt så slutade det att fungera. Och därför fungerar nog inte snabb tangenten på det externa tangenbordet heller... Det verkar ju vara ett mjuvaru fel i iOS... ?!
 8. Hagberg

  Skärmdump ur funktion

  Hej. Har en 1vecka gammal Ipad och har nu fått problemet att skärmdump-funktionen inte funkar längre. Det gjorde den i början. Hemknapp + on/off knapp så händer inget och inte heller snabbknappen för skrämdump som jag har på mitt logitech blåtands tangenbord. Men som sagt detta fungerade de första dagarna. Har jag lyckats stänga av funktionen? Har någpon annan varit med om detta fenomen? mvh H
 9. Bör tillägga att det är den 2:a generationens AppleTv
 10. Någon som stött på samma bekymmer som jag? När man startar AppleTV:n så blinkar bara lysdioden fram snabbt. Men inget annat händer. Provat att dra ut kontakten till elen och låten den stå i 30sek och satt i den igen men samma problem uppstår. Detta kom bara över en natt. Ibland blinkar lysdioden lite långsammare (som den brukar göra vid uppstart) men övergår i ett snabbt blinkande efter 2-3 sekunder. Sen kan man inte göra något med enheten. Känner ni igen er i detta?
 11. Hagberg

  Spotify strul

  Jag (igår) laddade hem den nya versionen av Spotify (0.9.8.296.g91f68827). Men det som händer är nu att när jag ska starta programmet så startat det upp men sen fryser det fast och enda sättet att komma ut ur det är att tvångsavsluta. Har försökt ta bort det och ladda hem det på nytt men det hjälper inte. Detta hände även innan jag laddade hem den senaste versionen (när jag hade den äldre installerad). Någon mer om råkat ut för detta? Vad kan ge för tips på hur jag ska jag för att få det att funka igen? Kör nu web-player så det få funka så länge....
 12. Har haft samma problem som personen som startade denna tråden beskriver. Men efter att ha läst era tips och råd så har även jag löst mina bekymmer med fjärren och min MacBook. Tack! =)
×
×
 • Skapa nytt...