Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

tutt

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om tutt

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  Macbook Pro 15" mid 2010 2,66 Ghz i7
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack, jag provade alla andra format och mutade alla oanvända ut och ingångar, utan resultat. Hehe nej inga mikrofoner igång =) Mina lurar är Audiotechnica ATH-M50 men har även provat med mina AKG K240 och problemet kvarstår Interfacet heter Propellerhead Balance
 2. Det är precis det här jag letar efter! Någon som vet om det finns någon sådan knapp och var hittar man den isåfall? På ljudkortet finns det ej, och den har ingen mjukvarukontroll.
 3. Tack för svaret men som sagt, problemet kommer även när jag kör genom mitt USB-interface. Alltså jag har ett externt ljudkort kopplat via USB som jag kör lurarna i. Problemet kommer både med detta och utan. Det ska ju vara så som du säger, och så har det varit för mig innan, men nu av någon anledning så går det även när jag har kopplat in mitt externa interface. Volymen kan styras från två ställen vilket är helt fel, och det får mig typ att känna som om ljudet skickas ut dubbla gånger.
 4. Hej! Jag har ett extremt enerverande problem. När jag kopplar in hörlurar i min macbook pro (mid 2010, OSX 10.9.2, 2,66GHz, Intel Core i7) så har allt ljud ett eko. Det är ett ganska kort eko som varar i ca en halv sekund men det gör datorn helt oanvändbar för det jag köpt den till: ljudredigering. Jag har försökt med dessa möjliga lösningar utan effekt: Installera om Mavericks Återställa SMC Återställa Pram Byta hörlurar Byta ljudinterface (problemet kommer både när jag använder mitt interna ljudkort och när jag använder mitt USB interface) Byta "output format" i audio/midi setup (2ch 32bit float, 24bit integer, 20bit integer, 16bit integer) Stäng av (mute) alla andra utgångar i audio/midi setup Återställa ljudkortet med kommandot "sudo kill -9 `ps ax|grep 'coreaudio[a-z]' | awk '{print $1}'`" in terminal Några saker jag lagt märke till: 1. Sedan problemet uppstod har jag kunnat ändra volym med volymtangenterna på tangentbordet även när jag har kopplat in mitt USB-interface. Innan problemet kom så fick jag bara en "förbudsskylt" när jag tryckte på de här knapparna. (Detta tyder på mjukvarufel väl?) 2. Jag kommer ihåg att någon gång precis innan problemet började så hade jag en session där jag bara hade en högtalare, och då ändrade jag ljudet i tillgänglighetssektionen i systeminställningarna till mono. Detta kan vara punkten då problemet började. Problemet finns nu både i stereo och mono. 3. Ekot är mer uttalat i de lägre frekvensområderna. Ju mer bas som spelar upp, ju mer eko kommer. 4. Ekot kommer inte när jag spelar upp "mac-ljud" som tex ändra volym-ljudet, "ljudeffekter" i ljudinställningarna eller när man använder macens inbyggda Voiceover-funktion. 5. Ekot kommer inte när jag använder högtalare, till trots att det är samma utång jag kopplar in dem. Detta gäller både det interna och det externa ljudkortet. All hjälp är verkligen uppskattad, jag är beroende av att mina hörlurar fungerar för att kunna göra mitt jobb!
 5. Hej! Jag har exakt samma problem! Spelar ingen roll om jag kopplar in mitt egna interface (Propellerhead Balance), ekot kommer ändå. En sak jag har lagt märke till är att förr när jag kopplade in detta interface så slutade volymknapparna vara aktiva, och när man tryckte på dem så kom det bara upp ett förbudsmärke. Nu kan jag kontrollera volymen med både dem och med mitt externa ljudkort, vilket inte borde gå om allt vore som det skulle. Detta har jag provat: Andra hörlurar, repair disk permissions, reset smc, reset Pram, installerat om mavericks, stängt av coreaudio i activity monitor. Problemet uppstår INTE när jag kopplar in högtalare. Väldigt tacksam för hjälp! Mvh Tutt
×
×
 • Skapa nytt...