Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

gustavr89

Medlem
 • Antal inlägg

  78
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om gustavr89

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  Macbook Pro 13"
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Hej! Jag funderar på att köpa ett par AirPods hörlurar, just nu har jag ett par "vanliga" EarPods som följer med vid köp av iPhone. Är det någon skillnad i ljudkvalitet och passform mellan dessa två hörlurar? Är det någon som haft båda dessa två modeller och som upplevt någon skillnad? Tacksam för svar!
 2. Hej! Jag har lite problem med någon fördröjning av mailen i min nya iPhone 7. Skickar jag ett mail tar det ungefär 15 minuter innan jag ser en 1:a vid mailsymbolen (likt när man får ett sms). Öppnar jag däremot "mailappen" och på så sätt aktiverar den, då kommer mailet direkt. Det borde ju fungera på samma sätt som att få ett sms, dvs. att man får en notis om det direkt. Jag hade likadant problem med min gamla iPhone, och trodde att det skulle lösa sig nu med den nya. Någon som känner igen detta problem? Är det någon inställning jag missat?
 3. Okej. Ja, jag misstänker att telefonen är helt slut nu... Men det finns ingenting jag kan göra i detta läget? Som sagt befinner jag mig i ett moment-22. Telefonen säger att jag ska ansluta den till iTunes, och när jag gör detta talar iTunes om för mig att återskapa telefonen. Men då kraschar den mitt i som sagt.
 4. Hej! Min iPhone 4s har strulat en hel del senaste veckan. Därför tänkte jag försöka återställa den till fabriksinställningarna via iTunes. Apple-symbolen syns och stapeln börjar stiga på skärmen. Dock tar det stopp efter cirka 60 % av stapeln och jag får upp felmeddelandet "iPhone-enheten kunde inte återställas ett okänt fel uppstod (29)". Jag gör ett nytt försök, men samma fel uppstår på samma ställe. Så nu sitter jag helt fast. När jag försöker starta om telefonen får jag endast upp bilden som säger att jag ska ansluta den till iTunes. Men när iTunes startas upp får jag bara meddelandet om att jag behöver återskapa telefonen. Och då stannar processen upp igen... Alltså kommer jag ingenvart, jag kan inte göra någonting med telefonen. Är det någon som känner igen detta och har något tips på vad jag kan göra?
 5. Ja, jag använder Podcaster en hel del men det är just det här med "skärm" respektive "bakgrund" som jag är lite frågande till.
 6. Hej! Jag har en iPhone 4s och märker att batteriet slukas fort. Därför gick jag in på Inställningar -> Batteri för att se vad det är som drar batteri. Senaste 24 timmarna står Podcaster för 86 % där det är uppdelat på "1,4 tim skärm" och "6,6 tim bakgrund" Är det någon som vet vad som menas med "skärm" respektive "bakgrund" i det här fallet?
 7. Hej! Jag har haft min kära iPhone 4s i snart sju år nu. Man märker ju att batteriet inte är på topp, men igår kväll lade jag mig med 100 % och vaknade upp till 50 % utan att några program varit igång. Någon som vet om det är något särskilt som slukar så mycket batteri av att telefonen bara ligger stilla? Eller är det helt enkelt så att batteriet i stort sett är slut, och att det börjar bli dags att köpa en ny telefon?
 8. Hej! Jag lyssnar på poddar i Podcaster, men ibland får den för sig att att flippa ur och hämta massa gamla avsnitt som kan vara två år gamla. Två dagar i rad har en podd som jag prenumererar på börjat ladda ner och markerat över 100 gamla avsnitt som ospelade. Så jag får sitta och avbryta hämtningen av alla 100 avsnitt. Någon som känner igen detta och vet vad det kan vara för problem? Jag blir tokig när det händer!
 9. Hej! Jag lyssnar mycket på poddar och använder "Podcaster". Även om jag endast lyssnar på poddar som jag laddat ner så har ändå 130 MB surf används genom "Podcaster" under två dagar. Varför blir det så? Anledningen till att man laddar ner poddar är väl för att kunna lyssna när som helst, var som helst, utan att det drar någon datatrafik? Tacksam för svar!
 10. Tack för tipsen! Och båda dessa program är helt gratis? Kräver inga registreringar av konto eller liknande?
 11. Hej! Jag har en ny Macbook Pro, och tänkte kolla om jag behöver ett antivirus-program installerat? Man hör ju om "att det inte finns virus på mac", men helt säkert kan det väl inte vara? Någon som har några tips på gratis antivirus-program att ladda ner för mac, om ni tycker att jag behöver detta? Har hört att Avast ska vara bra? Tack på förhand!
 12. Trasig kabel, är det en sådan där hårddisk kabel som någon i tråden här nämnde? Var finns i så fall sådana att köpa? Hur byter man en sådan? Lämnar man in datorn för det? Är det en billig åtgärd?
 13. Nu hände det lite grejer här. Plötsligt gick det att göra en partitionering som jag gav namnet "Macintosh HD". Den gamla gråmarkerade partitioneringen försvann och den svartmarkerade nya partitioneringen kom in som en enhet i Skivverktyg. Jag stängde ner "Skivverktyg" och såg glädjande nog att det nu fanns en startskiva att köra igång installationen av OS X på - nämligen "Macintosh HD". Jag startade installationen som började rulla igång. Plötsligt så bara avbröts installationen efter några minuter och följande meddelande kom upp: "Installationen misslyckades Mac OS X kunde inte installeras på din dator SYMBOL AV EN GUL TRIANGEL MED ETT UTROPSTECKEN Installeraren kunde inte kopiera nödvändiga hjälpfiler Klicka på Starta om så startar datorn om. Försök sedan installera igen." Jag testade att starta om datorn; det såg likadant ut i Skivverktyg och installationen av OS X drog igång som vanligt, men återigen kom ovanstående meddelande upp om en misslyckad installation. Någon som vet vad detta kan vara?
 14. Med tanke på att datorn och hårddisken varit med i 5 år nu, så kanske det helt enkelt är dags att byta och sätta in en ny? Jag bor som sagt i Göteborg, och här finns HomeMedia som utför reparationer av Mac, bl.a. byte av hårddisk+nytt operativsystem samt uppgradering av RAM-minne till 8 GB. Kan det vara en idé eller ska jag rentav köpa en helt ny Mac?
 15. Jag märkte nu att när jag testade att Radera enheten "250 GB Hitachi..." så försvann den tidigare partitioneringen som gjorts tillfälligt medan processen gjordes. Partitioneringen dök dock upp i listan igen en kort stund senare, och sedan fick jag meddelandet om att raderingen misslyckats.
×
×
 • Skapa nytt...