Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

JonasHellman

Medlem
 • Antal inlägg

  147
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  1

JonasHellman vann dagen: 5 april 2015

JonasHellman hade det mest gillade innehållet!

Anseende på webbplatsen

10 Neutralt

Om JonasHellman

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1993-01-16

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Svenljunga
 • Intressen
  Teknik, Datorer, Scouter, Musik, Medicin

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  Macbook Pro (late 2013)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Har samma problem men har ingen lösning, tyvärr.
 2. Härligt! Grymt stort tack tiller båda! Detta kommer att spara mycket tid! För intresse bara, vad är en tupel?
 3. Tack för hjälpen! Nu börjar det ta sig! Nu har jag kommit så här långt: ="Ja: "&ANTAL.OM(F7:F12;1)&" ("&(ANTAL.OM(F7:F12;1)/6)*100&"%)" Vilken blir: Ja: 5 (83,3333333333333%) Det som återstår i nuläget; Kan jag få det att endast bli en eller inga decimaler?
 4. Googlade runt lite och hittade att man kunde använda &, är det åt rätt håll?
 5. Tack för svaret! Låter vettigt! Men hur gör man det?
 6. Hej! Jobbar lite excel som jag inte har mycket erfarenhet av alls. Jag har samlat en hel del data som jag nu ska göra lite analyser av. För enkelhetens skulle skulle jag vilja skriva både ett antal och en procentenhet i samma cell. Exempel: Jag har ett antal personer som antingen har värdet 1 eller 2. Jag vill då med en formel i en annan cell presentera dels hur många av personerna som har värdet 1 samtidigt som det även finns procent, exempelvis: Är detta möjligt eller måste det göras manuellt? Tack på förhand!
 7. Snyggt! har som sagt aldrig arbetat med Excel men det verkar rätt kraftfullt om man vet hur man hanterar det!
 8. Jag tror Ollie förklarade det mesta! Men jag håller på med ett examensarbete där jag just nu granskar journaler för att ta fram data (ex. vilken behandling som getts, när den getts, hur det gick osv). Dessa data ska sedan föras över till ett annat program (SPSS) för att kunna göra statistiska analyser utifrån datan jag samlat in. Men för att SPSS ska kunna göra det krävs det att jag fört in data i Excel på ett godkänt format annars kommer SPSS inte känna igen det. Därför är det noga att allt förs in rätt. Hittills är det nog bara datumen som varit det krångliga (med tanke på att det finns så många sätt att skriva det på) då det mesta annat är kodat som endast enkla siffror. Så länge jag vet att datumen fungerar är jag nöjd än så länge, får återkomma om det dyker upp något mer!
 9. Tack för svaret! Ska försöka förtydliga lite. Det jag menar är var man kan se om jag skrivit in datan på rätt sätt för att excel ska förstå vad det är så att jag när jag har all data kan räkna på det jag har, i fallen med datumen gäller det ex. skillnad i tid. Så nu när jag vet att datum är infört korrekt kan jag räkna med det. Men finns det någonstans där man kan se vilka format som Excel känner igen under respektive kategori?
 10. Hej! Jag håller i nuläget på med mitt examensarbete och för närvarande för jag in data i ett excelark. Jag har aldrig jobbat i excel förut och undrar därför hur jag skriver in värden så att excel känner igen dem. Om jag tar alternativet formatera celler (⌘1) finns där olika alternativ. Om jag håller mig till dessa alternativ bör det inte bli några problem? Ex. Datum finns det i listan 2015-03-14, om jag håller mig till denna varianten och gör liknande för alla värden jag ska ha så borde jag då klara mig fint? Tack på förhand! Jonas
 11. Systeminställlningar > Bildskärmar > Välj fliken Uppställning. Där bör du se två blå rutor som representerar dina skärmar. En av dem (troligtvis den mindre) kommer att ha en vit linje i övre kanten. Prova dra över den till den andra skärmen. Detta kommer göra att den stora skärmen blir huvudskrivbord. Detta borda göra att ditt spel visas där istället! Lovar inte att det fungerar men prova!
 12. Tjo! Har sedan en tid tillbaka haft problem med min Bluetooth. Efter att datorn varit igång ett tag så förlorar den förmågan att ansluta till någon form av Bluetooth-enhet. Den står och tuggar med en laddande cirkel tills den ger upp. En omstart av datorn löser problemet tillfälligt, men det kommer snart tillbaka om inte upprepade omstarter görs. Har provat Säker omstart samt återställa NVRAM (vet inte ens om NVRAM har något med saken att göra, men vet att det kan lösa vissa problem) men utan effekt. Någon som har någon tanke på vad man kan prova med härnäst? Datorn är en MacBook Pro late 2013, med senaste uppdateringarna installerade. Jonas
 13. Sökte på detta för någon vecka sedan då det har gått förut men den funktionen har tagits bort numera, verkar alltså inte som att det finns något bra sätt i dagsläget...
 14. Fick det förklarat av en på MacForum i Göteborg att med en utbytesenhet menar de enhet där innehållet är nya delar (dvs. inte begagnade) men där saker som skruvar osv inte är nya då de inte är förbrukningsvara på samma vis som komponenterna i telefonen och det är därför de ses som nya! Sedan om det stämmer eller inte är en annan fråga!
×
×
 • Skapa nytt...