MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

McIgge

Medlem
 • Antal inlägg

  192
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av McIgge

 1. Min Magic Mouse till min iMac 21,5 tum sent 2012 Mac OS Mojave V. 10.14.4 Ofta tappar musen kontakten med datorn. Efter en stund hoppar den igång. Batteribyte hjälper inte! Skall jag misstänka musen och köpa ny eller är det datorn som börjar bli gammal och trött? Tacksam för tips och goda råd.
 2. Tack Agnes! Det är som att gå till doktorn, man blir fria redan i väntrummet. Min iMac har inte tappat kontakten med musen på hela da´n. Visserligen gick jag in i blåtandsmenyn med en trådmus och klickade igång det häromsistens. Det tycks ha hjälpt för tillfället i ala fall. Jag får bida tiden an och se om flet återkommer- Tack för filen med länk till instruktioner.
 3. McIgge

  USB Audio Codec

  Jag har fått problem med ljud ut CODEC. Det kom bara plötsligt nu i veckan. Ljudet är mycket svagt och jag vet inte hur jag skall öka det. Jag använder det till Digitala amatörradion. Inget fel i det externa ljudkortet som fungerar på andra datorer tillsammans med radion. Volympotten sitter i det externa ljudkortet så insignalen dit är på tok för låg. Vet inte hur jag skall felsöka eller vart i min iMac jag kan åtgärda felet?
 4. Tack Agnes! Då kan jag förutsätta att felet sitter i datorn och inte i musen. Kanske det rättar till sig tills nästa uppdatering? Förhoppningsvis.
 5. Tjohej igen! Jag har hittat felet. Glappkontakt i musen. Men jag begriper inte hur man plockar isär den? Så om jag nu måste skaffa en ny mus, kanske jag borde satsa på en pekplatta eller liknande. Någon med erfarenhet med pekplatta alternativ magiska musen så gärna ett förslag.
 6. McIgge

  Cookies

  Nu efter sista uppdateringen MOJAVE 10.14.2 Så kommer det upp i SAFARI att jag skall godkänna Cockies. Ja, det har jag gjort men varför måste den frågan komma upp var endaste gång jag startar datorn? Synnerligen irriterande. God fortsättning
 7. McIgge

  Uppdatera mac OS

  Ser likadant ut i min Mac. Den är förvillande lik Systeminställningar, kanske därför man inte reagerar på den förrän man läser texten. Kunde varit smartare utfört!
 8. McIgge

  Humortråden

  Lysande! En sanning med modifikation. Grannen fick inte igång sin bil och bad om hjälp. Han hade bara glömt att väelväljaren måste stå i P eller N för att man skall kunna starta bilen. Han viste om det men den gången slog det slint i kolat. Ha en trevlig 3:e advent
 9. McIgge

  Uppdatera mac OS

  Ok, då är jag med i leken igen. Trevlig helg och tänd ett ljus på söndag.
 10. McIgge

  Uppdatera mac OS

  Jag fick updatering till min iMac i morse och den uppdaterade utan problem. Men går man in i Appstore så finns det ingen info om att datorn är uppdaterad, senast var Garageband. Det är ngt nytt sen en tid tillbaka. I Om den här datorn står bara versionnummer, inget datum. 10.14.2 Konstigt det blivit. Var det kanske bättre förr?
 11. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Nu har jag kollat min MBA 11 tum tidigt 2014 med samma macOS Mojave Version 10.14 som min iMac. MBA har inte samma problem med ljudet. Klickar jag på öka respektive minska ljudet så är den tyst och följsam medans däremot iMac klickar vid varje tryck på ljudtangenterna samt att ljudet minska markant vid besök på en sajt, samma sajt i bägge tillfällena. Något lustigt är det med min stationära dator men inte i den portabla. Felet kanske försvinner vid nästa uppdatering? Jag får leva med det för det stör mig inte så mycket men är irriterande.
 12. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Min iMac 21,5" sent 2015 Intel i5 och 8 GB uppdaterade jag till macOS Mojave. Efter den uppdateringen är ljudet svagt från Safari. Jag får dra på fullt ljud för att kunna höra vad spelas eller sägs. Omstart av datorn kan hjälpa en stund. Ibland kan det vara normalt ljud men efter några gångers start och stopp så försvagas ljudet. Jag hittar inga inställningar mer än de i Systeminställningar. Någon som lider av samma symptom eller har en bra lösning.
 13. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Vet ej, använder bara Safari. Skall kolla om det är samma problem på min MacBook Air. Återkommer senare.
 14. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Tack för hjälpen men det blev ingen skillnad. Vid uppstart av datorn är det fullt ljud men efter en stund blir det lågt ljud. Något klurigt är det i Safari. Har inte reflekterat över vid vilken sida det uppstår så jag skall prova mig fram steg för steg och se när och var det blir så där konstigt.
 15. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  När svärmor satt i innanfönstren så blev det varmt, när hon tog bort dom på våren blev det kallt ute igen. Samma för mig men då med vinterdäcken som åkte på i tisdags inför norrlandsresan och då blir det varmt. Brittsommar kallas det vist. Nu önskar jag alla som lever i papperskorgar en trevlig helg och glöm inte att tömma byttan.
 16. Jag har några kamraters mejladresser men de har bytt det efter @-tecknet. När jag skall skriva ett nytt brev kommer bägge adresserna upp och ibland väljer jag fel. Hur raderar man den overksamma adressen från popuprutan?
 17. Ha, ha. Den lilla pilen hade jag inte lagt märke till. Pocahontas, Big Chief jag tackar och bockar. Ha en trevlig helg alla
 18. McIgge

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Ny bil och nya dubbade däck, Yokohama tillverkade. Skall bli intressant och se hur de uppför sig.
 19. McIgge

  MOJAVE och Number

  Skärmdump? Det är nog svårt att förstå men text i cellerna som var med röd eller annan textfärg blev samtliga celler svart text på vit bakgrund. Det var det som hände. Ingen större skada skedd men irriterande för mig.
 20. McIgge

  MOJAVE och Number

  Efter installationen av Mojave så ändrade sig Number. Jag hade låst översta raden och hade en hel del celler med färgad text. Allt detta försvann. Arbetet med att göra om (läs rätta till) ett helt ark med olika textfärger får vara till nästaårsskifte då jag ämnar öppna en ny sida i den dagboken.
 21. McIgge

  MOJAVE och Number

  Jo, du har rätt i att dokumentet ändrats. Men varför? Det är ju ett program (mjukvara) bakom.
 22. McIgge

  MOJAVE och Number

  För sent att från en backup återställa då jag använder det dagligen. Jag var mest nyfiken på varför en uppdatering ställer till med problem i ett program som Number.
 23. Får väl krypa till korset, jag frångick mina regler. Startade uppdateringen, hjälpte frugan med gardinstänger och när det var klart så var det bara installationen kvar. Efter en bra stund i bastun med några kalla så var min lur uppdaterad. En smärtfri och utan väntetid denna gången.
 24. Jag har nog med bekymmer och väntar gärna ngn vecka, så ställ inte klockan.
 25. McIgge

  LÖST Spela upp music CD

  Sitter här och lyssnar på gamla CD-skivor och även musik från min gamla rullbandare. Har en iMac samt en MacBook Air och funderar på att kopiera över musiken från dels CD och även mina rullband. Men hur gör man det då det inte finns ens en cd-läsare i iMack? Sen hur föra över gammal musik från rullbandaren? Många frågor blir det men en CD-läsare duger väl till att börja med, men vilken? Får jag in musiken i datorn så är det lätt att tanka upp min Iphone så jag har lite musik till gymet när jag tränar. Någon som känner igen sig i den gamla Elvis-eran?
×