MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

McIgge

Medlem
 • Antal inlägg

  182
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av McIgge

 1. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Nu har jag kollat min MBA 11 tum tidigt 2014 med samma macOS Mojave Version 10.14 som min iMac. MBA har inte samma problem med ljudet. Klickar jag på öka respektive minska ljudet så är den tyst och följsam medans däremot iMac klickar vid varje tryck på ljudtangenterna samt att ljudet minska markant vid besök på en sajt, samma sajt i bägge tillfällena. Något lustigt är det med min stationära dator men inte i den portabla. Felet kanske försvinner vid nästa uppdatering? Jag får leva med det för det stör mig inte så mycket men är irriterande.
 2. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Min iMac 21,5" sent 2015 Intel i5 och 8 GB uppdaterade jag till macOS Mojave. Efter den uppdateringen är ljudet svagt från Safari. Jag får dra på fullt ljud för att kunna höra vad spelas eller sägs. Omstart av datorn kan hjälpa en stund. Ibland kan det vara normalt ljud men efter några gångers start och stopp så försvagas ljudet. Jag hittar inga inställningar mer än de i Systeminställningar. Någon som lider av samma symptom eller har en bra lösning.
 3. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Vet ej, använder bara Safari. Skall kolla om det är samma problem på min MacBook Air. Återkommer senare.
 4. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Tack för hjälpen men det blev ingen skillnad. Vid uppstart av datorn är det fullt ljud men efter en stund blir det lågt ljud. Något klurigt är det i Safari. Har inte reflekterat över vid vilken sida det uppstår så jag skall prova mig fram steg för steg och se när och var det blir så där konstigt.
 5. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  När svärmor satt i innanfönstren så blev det varmt, när hon tog bort dom på våren blev det kallt ute igen. Samma för mig men då med vinterdäcken som åkte på i tisdags inför norrlandsresan och då blir det varmt. Brittsommar kallas det vist. Nu önskar jag alla som lever i papperskorgar en trevlig helg och glöm inte att tömma byttan.
 6. Jag har några kamraters mejladresser men de har bytt det efter @-tecknet. När jag skall skriva ett nytt brev kommer bägge adresserna upp och ibland väljer jag fel. Hur raderar man den overksamma adressen från popuprutan?
 7. Ha, ha. Den lilla pilen hade jag inte lagt märke till. Pocahontas, Big Chief jag tackar och bockar. Ha en trevlig helg alla
 8. McIgge

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Ny bil och nya dubbade däck, Yokohama tillverkade. Skall bli intressant och se hur de uppför sig.
 9. McIgge

  MOJAVE och Number

  Skärmdump? Det är nog svårt att förstå men text i cellerna som var med röd eller annan textfärg blev samtliga celler svart text på vit bakgrund. Det var det som hände. Ingen större skada skedd men irriterande för mig.
 10. McIgge

  MOJAVE och Number

  Efter installationen av Mojave så ändrade sig Number. Jag hade låst översta raden och hade en hel del celler med färgad text. Allt detta försvann. Arbetet med att göra om (läs rätta till) ett helt ark med olika textfärger får vara till nästaårsskifte då jag ämnar öppna en ny sida i den dagboken.
 11. McIgge

  MOJAVE och Number

  Jo, du har rätt i att dokumentet ändrats. Men varför? Det är ju ett program (mjukvara) bakom.
 12. McIgge

  MOJAVE och Number

  För sent att från en backup återställa då jag använder det dagligen. Jag var mest nyfiken på varför en uppdatering ställer till med problem i ett program som Number.
 13. Får väl krypa till korset, jag frångick mina regler. Startade uppdateringen, hjälpte frugan med gardinstänger och när det var klart så var det bara installationen kvar. Efter en bra stund i bastun med några kalla så var min lur uppdaterad. En smärtfri och utan väntetid denna gången.
 14. Jag har nog med bekymmer och väntar gärna ngn vecka, så ställ inte klockan.
 15. McIgge

  LÖST Spela upp music CD

  Sitter här och lyssnar på gamla CD-skivor och även musik från min gamla rullbandare. Har en iMac samt en MacBook Air och funderar på att kopiera över musiken från dels CD och även mina rullband. Men hur gör man det då det inte finns ens en cd-läsare i iMack? Sen hur föra över gammal musik från rullbandaren? Många frågor blir det men en CD-läsare duger väl till att börja med, men vilken? Får jag in musiken i datorn så är det lätt att tanka upp min Iphone så jag har lite musik till gymet när jag tränar. Någon som känner igen sig i den gamla Elvis-eran?
 16. McIgge

  LÖST Spela upp music CD

  Nu har jag köpt en ASUS CD-brännare för en spottstyver. Döm om min förvåning hur enkelt det var att bara sätta i USB-sladden, stoppa in en skiva och så var allt rippat in i iTunes. Nu återstår bara att uppdatera min iPhone med ny musik till gymet. Tack för enkelheten Apple och forumet för tipsen. Rock'n Roll.
 17. McIgge

  LÖST Spela upp music CD

  Många fina bra svar, jag tackar och bockar. Det blir en liten billig spelare/brännare då jag vid datorn eller på gymet inte har några högre krav på ljudkvaliteten. När jag lyssnar på mina rullband är det stora ljudanläggningen som gäller och den får nog vara som den är för tillfället. Jag använder mig av iTunes som klarar av de grundläggande kraven samt tar backup på min iPhone. Hörlurarna (Blåtand) till gymet är billiga inköpt i Ullared och de duger gott och väl för mig.
 18. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  Fantastisk lördag, 16 grader varmt och solen skiner. Tänkte mig en lugn förmiddag vid min radio och köra lite telegrafi. Efter trekaffet blir det bastubad med några 10 % öl, frugan fixar en fantastik middag med en dunk rödtjut så kvällen är räddad. Lite funderingar om nya antenner snurrar i skallen men förhoppningsvis så lägger jag hobbyn som radioamatör åt sidan ett tag. Trevlig helg önskas er alla
 19. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  Sitt inte inne som björnen i bur...... Så sjöng man förr och nu provar man sina vingar i Kolmårdens Djurpark med en hisnande färd i den världskända Wild Fire. Jag överlevde två turer, en i sista vagnen och en i första och bägge turerna var en upplevelse som kommer att stå sig hela livet ut.
 20. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  Denna dagen ett liv, som farbror Melker sa. Har ni bara hejat på varandra så känner du förmodligen inte hans käresta eller familj. Jag skulle på sin höjd skicka en blomma till begravningen med underskriften "grannen" eller liknande.
 21. McIgge

  Radera mail

  Jag har en iPhone 6 som just nu uppdateras till iOS 11.3 Under tiden roar jag mig med att leta efter lösningar, som min mail. Jag har 43 brev i inkorgen men jag har raderat alla!?! Vad är det för konstigheter? Öppnar jag mail så finns inga brev men mail-Ikonen indikerar 43 brev. Finns det något sätt att radera dessa?
 22. McIgge

  Radera mail

  OK, jag fattar galoppen nu. Tack Raphael.
 23. McIgge

  Radera mail

  Jag tog bort ett av mina två konton i luren och vipps så försvann problemet. Nu har jag bara en aktiv adress i luren med iCloud. Hur som så skall det inte ligga kvar massa olästa men osynliga brev i luren om de är slängda!?! En sak som jag lade märke till är att om jag slänger ett mejl i datorn så försvinner det från min iPhone och vice versa. En överraskning men kanske logisk när det är molnet man jobbar mot? Bara att jag tänker på det om jag läser det på iPhone och sedan skall ta tag i det när jag kommer hem.
 24. McIgge

  LÖST Öppna låst iPhone

  Aha, nu börjar det klarna! Tack för givande response Pojken, det löste upp frågetecknet
 25. McIgge

  LÖST Öppna låst iPhone

  Jag tappade min iPhone på väg hem vid ett paus på en mindre P-plats vid dikesrenen. Jag förmodade att den var borta för all framtid. Döm om min förvåning då någon ringde hem till mig och berättade att han hittat den. Han ringde med mitt telefonnummer. Luren låser sig själv efter att jag använt den och måste alltid låsa upp den med PIN-koden eller med fingeravtryck. Nu till min fråga; Är det lätt att öppna upp den och ringa för att hitta ägaren? Eller har han gjort på något annat vis? Jag har inga papper eller körkort i fodralet som berättar vem ägaren är så han måste kommit åt innehållet på något vis? Någon som vet, för mig verkar det helt värdelöst att ha några som helst spärrar aktiverade?
×