MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

McIgge

Medlem
 • Antal inlägg

  164
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

10 Neutralt

Om McIgge

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1949-02-03

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  HAM-Radio, MacLoggerDX, CocoaModem

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

286 profilvisningar
 1. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  Sitt inte inne som björnen i bur...... Så sjöng man förr och nu provar man sina vingar i Kolmårdens Djurpark med en hisnande färd i den världskända Wild Fire. Jag överlevde två turer, en i sista vagnen och en i första och bägge turerna var en upplevelse som kommer att stå sig hela livet ut.
 2. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  Denna dagen ett liv, som farbror Melker sa. Har ni bara hejat på varandra så känner du förmodligen inte hans käresta eller familj. Jag skulle på sin höjd skicka en blomma till begravningen med underskriften "grannen" eller liknande.
 3. McIgge

  Radera mail

  OK, jag fattar galoppen nu. Tack Raphael.
 4. McIgge

  Radera mail

  Jag tog bort ett av mina två konton i luren och vipps så försvann problemet. Nu har jag bara en aktiv adress i luren med iCloud. Hur som så skall det inte ligga kvar massa olästa men osynliga brev i luren om de är slängda!?! En sak som jag lade märke till är att om jag slänger ett mejl i datorn så försvinner det från min iPhone och vice versa. En överraskning men kanske logisk när det är molnet man jobbar mot? Bara att jag tänker på det om jag läser det på iPhone och sedan skall ta tag i det när jag kommer hem.
 5. McIgge

  LÖST Öppna låst iPhone

  Aha, nu börjar det klarna! Tack för givande response Pojken, det löste upp frågetecknet
 6. McIgge

  LÖST Öppna låst iPhone

  Jag har inga nödnummer inlagda. Men om luren är låst, hur kommer man då åt telefonen? Man måste väl öppna den så man kommer åt knappsatsen på skärmen? Och SIM-kortet är låst så om man tar ut det och sätter in det i en annan lur så måste man väl knappa in koden igen??? Det är tydligen något jag missat.
 7. McIgge

  LÖST Öppna låst iPhone

  Mitt SIM-kort är låst men det kräver bara PIN-inloggning vid uppstart, luren har 6 tecken samt fingeravtryck.. Han använde min lur för han sa att han inte visste hur länge batteriet skulle räcka så jag fick hans nummer. Appen Hälsa har jag men för att komma åt den så behövs väl inloggning i luren? Det var spännande det här.
 8. McIgge

  LÖST Öppna låst iPhone

  Jag tappade min iPhone på väg hem vid ett paus på en mindre P-plats vid dikesrenen. Jag förmodade att den var borta för all framtid. Döm om min förvåning då någon ringde hem till mig och berättade att han hittat den. Han ringde med mitt telefonnummer. Luren låser sig själv efter att jag använt den och måste alltid låsa upp den med PIN-koden eller med fingeravtryck. Nu till min fråga; Är det lätt att öppna upp den och ringa för att hitta ägaren? Eller har han gjort på något annat vis? Jag har inga papper eller körkort i fodralet som berättar vem ägaren är så han måste kommit åt innehållet på något vis? Någon som vet, för mig verkar det helt värdelöst att ha några som helst spärrar aktiverade?
 9. McIgge

  Amatörradio

  Loppisen heter http://www.sk5lw.com/esa/
 10. McIgge

  Amatörradio

  Idag klockan 10:00 slås portarna på Munktellarenan i Eskilstuna upp. En stor radioloppis med allt från antenn till jord. Jag skall själv dit och njuta av allsköns gamla sändare till nya årsmodeller, allehanda tekniska prylar, digitalteknik, telegrafnycklar, antenner, etc.
 11. McIgge

  Radera mail

  Jag misstänker att ingen annan har haft detta problem så jag får väl leva vidare med det. Indikerat 43, bredvid Mail Ikonen men inga brev någonstans att finna i brevlådorna.
 12. Ibland händer det att det kommer upp ett säkerhetsmeddelande att jag inte har säkerhetskopierat (på flera veckor). Men jag ser ju att den har tagit kopior i klockan uppe till höger i bild, som jag kollar innan jag stänger av för kvällen. Varför detta meddelande? Jag får då välja skiva som den skall använda. Computing is confusing
 13. McIgge

  Mitt Ego

  Jo, det är där jag hållit till även kallad för sotängel.
 14. McIgge

  Mitt Ego

  Tack för kommentaren e-snobben! Man får nog vara ganska tuff (läs råbarkad) när man lämnar ett helt yrkesverksamt liv bakom sig med Windowsbaserade servrar och mjukvara. För att inte tala om underhålls-, reservdels- med budget och beställnings -system baserade på win och excess, etc. Det var en hög tröskel för mig de första månaderna men jag börjar komma in i det nu med ett och annat Macro. Jag ångrar ingentingen
 15. McIgge

  Mitt Ego

  Hej alla glada påskharar! Jag har nog inte presenterat mig själv så då är det väl dags nu. Jag är en gammal råbarkad sjöbuse som seglat som Chief Engineer mestadels i Deep Sea Trade med tankbåtar, både kemikalietankers och råoljetankers upp till 80 tusen ton och motorer på 22 000 hästar. En del med tre turboaggregat. Rejäla grejor alltså. Jag har lagt PC-världen bakom mig och kör nu både iPhone och iMac samt en MacBook Air som tillfredsställer alla mina behov både som radioamatör och privatperson. Jag är pensionerad och roar mig med amatörradio och "klippa till" lite trådantenner samt även justerbara vertikalantenner för portabelbruk. Antenner är en hel vetenskap i sig. Både phoni, telegrafi och digital moder står att finna i mina loggar. Nu i skrivande stund fixar min äkta hälft påskbordet med all god mat och jag myser vid datorn. En trevlig sajt att besöka regelbundet var dag och många matnyttiga inlägg samt svar på mina frågor har hjälpt mig in i Apples underbara värld. En trevlig Påskhelg önskas eder alla
×