MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

McIgge

Medlem
 • Antal inlägg

  178
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

16 Neutralt

Om McIgge

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1949-02-03

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  HAM-Radio, MacLoggerDX, CocoaModem

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

357 profilvisningar
 1. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  När svärmor satt i innanfönstren så blev det varmt, när hon tog bort dom på våren blev det kallt ute igen. Samma för mig men då med vinterdäcken som åkte på i tisdags inför norrlandsresan och då blir det varmt. Brittsommar kallas det vist. Nu önskar jag alla som lever i papperskorgar en trevlig helg och glöm inte att tömma byttan.
 2. Ha, ha. Den lilla pilen hade jag inte lagt märke till. Pocahontas, Big Chief jag tackar och bockar. Ha en trevlig helg alla
 3. Jag har några kamraters mejladresser men de har bytt det efter @-tecknet. När jag skall skriva ett nytt brev kommer bägge adresserna upp och ibland väljer jag fel. Hur raderar man den overksamma adressen från popuprutan?
 4. McIgge

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Ny bil och nya dubbade däck, Yokohama tillverkade. Skall bli intressant och se hur de uppför sig.
 5. McIgge

  MOJAVE och Number

  Skärmdump? Det är nog svårt att förstå men text i cellerna som var med röd eller annan textfärg blev samtliga celler svart text på vit bakgrund. Det var det som hände. Ingen större skada skedd men irriterande för mig.
 6. McIgge

  MOJAVE och Number

  Jo, du har rätt i att dokumentet ändrats. Men varför? Det är ju ett program (mjukvara) bakom.
 7. McIgge

  MOJAVE och Number

  För sent att från en backup återställa då jag använder det dagligen. Jag var mest nyfiken på varför en uppdatering ställer till med problem i ett program som Number.
 8. McIgge

  MOJAVE och Number

  Efter installationen av Mojave så ändrade sig Number. Jag hade låst översta raden och hade en hel del celler med färgad text. Allt detta försvann. Arbetet med att göra om (läs rätta till) ett helt ark med olika textfärger får vara till nästaårsskifte då jag ämnar öppna en ny sida i den dagboken.
 9. Får väl krypa till korset, jag frångick mina regler. Startade uppdateringen, hjälpte frugan med gardinstänger och när det var klart så var det bara installationen kvar. Efter en bra stund i bastun med några kalla så var min lur uppdaterad. En smärtfri och utan väntetid denna gången.
 10. Jag har nog med bekymmer och väntar gärna ngn vecka, så ställ inte klockan.
 11. McIgge

  LÖST Spela upp music CD

  Nu har jag köpt en ASUS CD-brännare för en spottstyver. Döm om min förvåning hur enkelt det var att bara sätta i USB-sladden, stoppa in en skiva och så var allt rippat in i iTunes. Nu återstår bara att uppdatera min iPhone med ny musik till gymet. Tack för enkelheten Apple och forumet för tipsen. Rock'n Roll.
 12. McIgge

  LÖST Spela upp music CD

  Många fina bra svar, jag tackar och bockar. Det blir en liten billig spelare/brännare då jag vid datorn eller på gymet inte har några högre krav på ljudkvaliteten. När jag lyssnar på mina rullband är det stora ljudanläggningen som gäller och den får nog vara som den är för tillfället. Jag använder mig av iTunes som klarar av de grundläggande kraven samt tar backup på min iPhone. Hörlurarna (Blåtand) till gymet är billiga inköpt i Ullared och de duger gott och väl för mig.
 13. McIgge

  LÖST Spela upp music CD

  Sitter här och lyssnar på gamla CD-skivor och även musik från min gamla rullbandare. Har en iMac samt en MacBook Air och funderar på att kopiera över musiken från dels CD och även mina rullband. Men hur gör man det då det inte finns ens en cd-läsare i iMack? Sen hur föra över gammal musik från rullbandaren? Många frågor blir det men en CD-läsare duger väl till att börja med, men vilken? Får jag in musiken i datorn så är det lätt att tanka upp min Iphone så jag har lite musik till gymet när jag tränar. Någon som känner igen sig i den gamla Elvis-eran?
 14. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  Fantastisk lördag, 16 grader varmt och solen skiner. Tänkte mig en lugn förmiddag vid min radio och köra lite telegrafi. Efter trekaffet blir det bastubad med några 10 % öl, frugan fixar en fantastik middag med en dunk rödtjut så kvällen är räddad. Lite funderingar om nya antenner snurrar i skallen men förhoppningsvis så lägger jag hobbyn som radioamatör åt sidan ett tag. Trevlig helg önskas er alla
 15. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  Sitt inte inne som björnen i bur...... Så sjöng man förr och nu provar man sina vingar i Kolmårdens Djurpark med en hisnande färd i den världskända Wild Fire. Jag överlevde två turer, en i sista vagnen och en i första och bägge turerna var en upplevelse som kommer att stå sig hela livet ut.
×