MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

McIgge

Medlem
 • Antal inlägg

  183
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

17 Neutralt

Om McIgge

 • Medlemstitel
  Bra
 • Födelsedag 1949-02-03

Profil

 • Kön
  Male
 • Intressen
  HAM-Radio, MacLoggerDX, CocoaModem

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  iMac
 • Bytt från pc
  Ja

Senaste profilbesöken

421 profilvisningar
 1. McIgge

  Uppdatera mac OS

  Jag fick updatering till min iMac i morse och den uppdaterade utan problem. Men går man in i Appstore så finns det ingen info om att datorn är uppdaterad, senast var Garageband. Det är ngt nytt sen en tid tillbaka. I Om den här datorn står bara versionnummer, inget datum. 10.14.2 Konstigt det blivit. Var det kanske bättre förr?
 2. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Nu har jag kollat min MBA 11 tum tidigt 2014 med samma macOS Mojave Version 10.14 som min iMac. MBA har inte samma problem med ljudet. Klickar jag på öka respektive minska ljudet så är den tyst och följsam medans däremot iMac klickar vid varje tryck på ljudtangenterna samt att ljudet minska markant vid besök på en sajt, samma sajt i bägge tillfällena. Något lustigt är det med min stationära dator men inte i den portabla. Felet kanske försvinner vid nästa uppdatering? Jag får leva med det för det stör mig inte så mycket men är irriterande.
 3. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Vet ej, använder bara Safari. Skall kolla om det är samma problem på min MacBook Air. Återkommer senare.
 4. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Tack för hjälpen men det blev ingen skillnad. Vid uppstart av datorn är det fullt ljud men efter en stund blir det lågt ljud. Något klurigt är det i Safari. Har inte reflekterat över vid vilken sida det uppstår så jag skall prova mig fram steg för steg och se när och var det blir så där konstigt.
 5. McIgge

  Svagt ljud efter uppdatering

  Min iMac 21,5" sent 2015 Intel i5 och 8 GB uppdaterade jag till macOS Mojave. Efter den uppdateringen är ljudet svagt från Safari. Jag får dra på fullt ljud för att kunna höra vad spelas eller sägs. Omstart av datorn kan hjälpa en stund. Ibland kan det vara normalt ljud men efter några gångers start och stopp så försvagas ljudet. Jag hittar inga inställningar mer än de i Systeminställningar. Någon som lider av samma symptom eller har en bra lösning.
 6. McIgge

  Vad jag gör idag-tråden

  När svärmor satt i innanfönstren så blev det varmt, när hon tog bort dom på våren blev det kallt ute igen. Samma för mig men då med vinterdäcken som åkte på i tisdags inför norrlandsresan och då blir det varmt. Brittsommar kallas det vist. Nu önskar jag alla som lever i papperskorgar en trevlig helg och glöm inte att tömma byttan.
 7. Ha, ha. Den lilla pilen hade jag inte lagt märke till. Pocahontas, Big Chief jag tackar och bockar. Ha en trevlig helg alla
 8. Jag har några kamraters mejladresser men de har bytt det efter @-tecknet. När jag skall skriva ett nytt brev kommer bägge adresserna upp och ibland väljer jag fel. Hur raderar man den overksamma adressen från popuprutan?
 9. McIgge

  Kör ni dubbat eller odubbat?

  Ny bil och nya dubbade däck, Yokohama tillverkade. Skall bli intressant och se hur de uppför sig.
 10. McIgge

  MOJAVE och Number

  Skärmdump? Det är nog svårt att förstå men text i cellerna som var med röd eller annan textfärg blev samtliga celler svart text på vit bakgrund. Det var det som hände. Ingen större skada skedd men irriterande för mig.
 11. McIgge

  MOJAVE och Number

  Jo, du har rätt i att dokumentet ändrats. Men varför? Det är ju ett program (mjukvara) bakom.
 12. McIgge

  MOJAVE och Number

  För sent att från en backup återställa då jag använder det dagligen. Jag var mest nyfiken på varför en uppdatering ställer till med problem i ett program som Number.
 13. McIgge

  MOJAVE och Number

  Efter installationen av Mojave så ändrade sig Number. Jag hade låst översta raden och hade en hel del celler med färgad text. Allt detta försvann. Arbetet med att göra om (läs rätta till) ett helt ark med olika textfärger får vara till nästaårsskifte då jag ämnar öppna en ny sida i den dagboken.
 14. Får väl krypa till korset, jag frångick mina regler. Startade uppdateringen, hjälpte frugan med gardinstänger och när det var klart så var det bara installationen kvar. Efter en bra stund i bastun med några kalla så var min lur uppdaterad. En smärtfri och utan väntetid denna gången.
 15. Jag har nog med bekymmer och väntar gärna ngn vecka, så ställ inte klockan.
×