Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Dunderklumpen2

Medlem
  • Antal inlägg

    5
  • Gick med

  • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Dunderklumpen2

  • Medlemstitel
    Nykomling

Macanvändare

  • Macanvändare sedan
    2011
  • Appleprylar
    MBP 15* Tidig 2011
  • Bytt från pc
    Ja
  1. Den har dock bara dykt upp en eller två gånger av de 30tal gånger datorn har krashat. Oftast så är det den grå vertikalt streckade bilden jag ser när allt fryser, har även sett den blå. Vad rekommenderas att göra? Borde jag som tidigare nämnt öppna datorn och plugga ur/i RAM-minnena eller ska jag ringa IF och få datorn inskickad till en av deras partners?
  2. Kan även tillägga att (utan att nämna någon specifik butik vid namn) lämnade in datorn i Falun.
  3. Det känns ju som om verkstan jag lämnade in datorn till borde ha kollat det, en av killarna där nämnde att det kunde vara något med RAM-minnena. Kan det helt enkelt vara så att jag lämnade in min dator och att de tog 495 kr utan att göra ett skit?
  4. Hej macworld! För en tid sedan efter att jag tappade datorn (lite lätt, den landade på "fötter" utan synliga skador) började min MacBook Pro 15-tum (tidig 2011) att crasha titt som tätt. Det som händer är helt enkelt att datorn fryser och ibland även med någon bizarr glitch på hela skärmen, se bilder. Jag har försökt identifiera felet utan större framgång, tänkte bland annat att i och med att grafiken glitchar/buggar ur att det skulle kunna ha att göra med grafikkortet, så jag installerade gFxcardstatus som visar när datorn byter från det intergrerade grafikkortet till det dedikerade. Jag insåg att det antagligen inte hade att göra med huruvida datorn byter grafikkort. Nästa steg var att jag formaterade och installerade om OS X Lion, Samt bootcamp. Ingen förändring, felet uppstår igen i både windows och OS X. Jag fick nog och beslutade mig för att lämna in datorn för analys och reparation hos en apple auktoriserad verkstad. 1 vecka senare efter att jag legat på verkstaden mycket med att jag behövde ha besked fick jag tillbaka datorn och besked om att de inte hade hittat något fel men att de gjort rent fläktar och bytt kylpasta. Glad i hågen gick jag hem och smällde up datorn för 10 min senare få samma fel igen. Här började jag tänka om och tänkta att i och med att verkstaden inte använde min laddare under testerna att det kanske var den det var något fel på. Jag har nu provat med en annan laddare även 85w i två dagar utan problem för att imorse återigen crasha. Jag kontaktade mitt försäkringsbolag i samband med att jag lämnade in den och sa att felet antagligen går att härleda till att jag tappade den, varpå handläggaren inte var jätte glad att jag lämnat in den hos en verkstad IF-skadeförsäkring inte är kompis med. Är det någon som vet något om detta eller vet vad jag borde göra? SNÄLLA :'(
×
×
  • Skapa nytt...