Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Lovas

Medlem
 • Antal inlägg

  5
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Lovas

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  MacBook Pro
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack! Jag provade säker start och startade sedan om den som vanligt (loggade alltså inte in, för vet inte vad jag kunde göra mer, är inte så pass teknisk) men mailen fungerar fortfarande inte. Jag får helt enkelt inte igång mitt gmail-konto alls i den inbyggda mailklienten som jag tycker är så bekväm att använda. Vet du vad jag kan göra mer då? Den verkar skylla på smtp servern för gmail men vad kan jag göra då?
 2. Det är lustigt för just den som heter "inloggning" verkar tom, jag fick krångla massor och skapade en egen med mitt namn och där kunde jag bocka ur dessa alternativ vilket minskat det något, men just den som heter inloggning verkar tom. Har jag gjort någonting fel då? För ibland vill datorn att jag ska skriva in lösenord där jag redan skrivit in och valt att spara dem tidigare?
 3. Ja, det stod bara att det inte gick/fanns något att reparera. Väldigt konstigt.
 4. Vad innebär säker start? Är det någonting jag då behöver göra gång på gång? Är inte det största tekniska geniet, så måste fråga: kan jag avinstallera bara mavericks och installera om det eller behöver jag fabriksåterställa datorn helt?
 5. Jag uppdaterade min MacBook Pro (köpt 2011) till Mavericks strax efter att uppdateringen släpptes, allt fungerade perfekt i 2 dagar. Sedan kom det upp en ruta som ville att jag skrev in mitt lösenord för nyckelringen, jag provade med det lösenordet jag trodde att jag hade valt men den sade bara att det var fel. Sedan kom uppdateringen av iOS 7 till iPhone som jag uppdaterade och där fick välja ett lösenord till Nyckelringen, vilket jag gjorde men inte heller detta fungerade i datorn. På något vis lyckades jag nollställa nyckelringen i datorn och välja ett lösenord som nu fungerar - dock kommer dessa rutor upp hela tiden och jag måste skriva in lösenorder flera gånger om dagen, och rutorna begär lösenordet till samma program hela tiden. Även gmail och själva mailfunktionen i Mac slutade fungera och den får jag fortfarande inte igång trots uppdateringen som kom till detta. Den verkar inte heller synka kontakter som jag lägger till i min iPhone. Och jag kan inte klicka i att nyckelringen ska säkerhetskopieras via iCloud i datorn. Ibland känns det som att datorn tror att den öppnar vissa program för första gången. Ibland när jag har iMessage startat i datorn kan jag inte skicka sms via iMessage i telefonen. Någon som vet vad jag ska göra för att lösa detta, med mailen och nyckelringen, slippa skriva in lösenordet hela tiden och få tillbaka kopplingen ordentligt mellan telefon och dator? (Bifogad bild är ett exempel på när jag behöver skriva in lösenord, men det står även andra saker som begär lösenord, t ex iMessage.)
×
×
 • Skapa nytt...