Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

wall7

Medlem
 • Antal inlägg

  5 731
 • Gick med

 • Senaste besök

 • Vunnit antal dagar

  33

Allt postat av wall7

 1. Om du blockar numret så blockar du väl även SMS från det numret.
 2. Pröva att avsluta programmet Bilder, leta upp filen Bilder Library (eller vad du kallar den) i mappen Bilder och dubbelklicka på den.
 3. Gott nytt år! Det kan vi alla behöva.
 4. Ska en nyhet som precis kommit in till redaktionen (rånet) och som man kanske inte vet ett skit om än, få ta över all annan nyhetsförmedling?
 5. Han borde bara försvinna! Trump alltså!
 6. För några år sedan ansåg jag att Wikileaks fyllde ett tomrum mellan journalistik och politik. Ett av deras första avslöjanden, det om helikoptermassakern på journalister och barn i Afghanistan var ett sådant - som jag ansåg då och anser nu - avslöjande som annars aldrig hade kommit till allmän kännedom. Vad jag förstår lät Wikileaks då journalister från flera olika stora nyhetsmedier gå igenom alla dokument, mail och annat som hackats, innan det offentliggjordes för att inget känsligt om uppgiftslämnare (typ spioner helt enkelt) skulle synas i det publicerade materialet. Helt ok i mina ögon. Viktigt att allmänheten får veta det makten låter bli att berätta. Sen har det gnagt lite tvekan i mig och för ett par tre år sedan så där svängde det ganska ordentligt. Det blev helt uppenbart att Assange och därmed också Wikileaks lämnat all idealism (om de någonsin haft någon) bakom sig och blivit ett redskap för både Putin och extremhögern. Så kan det gå. https://www.svt.se/nyheter/utrikes/uppgifter-assange-paverkade-presidentvalet-fran-ambassaden?fbclid=IwAR2CD0P75zpmLgNhRwb3NCzJN-cjHdAN-d8yWEGSFZH99Ls4sLScw1jNpAM
 7. Av Bengtzboe, Svantesson och Björk är det bara Bengtzboe som förundersöks för misstänkt bedrägeri och misstänkt brott mot folkbokföringslagen. Svantesson och Björk har inte gjort fel, men däremot har Svantesson utnyttjat sitt Örebroboende och sommarstugeboende i Nora på ett sätt som gynnat henne ekonomiskt. Hon är ju en högre skolans ekonom, så hon vet vad hon gör. Allt enligt reglerna, men för många moraliskt tveksamt. Hos Malin Björk har man hittills inte hittat något liknande. Hon har varit öppen med vilka pengar hon fått och hur de använts, helt enligt regelverket. Den här uträkningen av Svantessons inkomster, traktamenten, (bidrag Ha, ha!) skatt etcetera visar rätt tydligt hur hennes ekonomi sett ut de 12 år det handlar om. Smart eller klandervärt? Välj själv. OBS! Inte jag som räknat eller skriver. _____________________________________________________________ Svantesson tjänar mellan 1.2-1.4 miljoner/år vilket innebär att hon betalar 57% i skatt med statlig skatt (marginalskatt), värnskatt och genomsnittlig kommunalskatt. Eftersom bostadsersättningarna och traktamentet på 110 kr är skattefria blir de väldigt förmånliga för henne som annars hade betalt mycket i skatt. Under de 2 1/2 år hon var skriven i fritidshuset i Nora hade hon exempelvis behövt tjäna 290 700 kr för att få ut de 125 000 kr som hon fick från riksdagen. Men de 248 000 kr extra hon under totalt 12 år betalat i skatt i Örebro län enligt Mikael Oscarsson bleknar i jämförelse med de ersättningar hon fått under 12 år i riksdagen. Jag tycker inte att alla är oskäliga, det har gällt olika bostäder men för att få perspektiv på vad skattskrivningen i Örebro län inneburit kan man titta på det skattefria traktamentet om 110kr/dag som hon fått för varje dag i Stockholm. Det är ändå en liten del av hela uträkningen Om vi är generösa och ger henne 2 månaders semester utanför Stockholm per år innebär det följande. Årligen - 33 400 kr. Under 12 år i riksdagen - 400 800kr För att få detta efter skatt hade Svantesson behövt tjäna - 933 209kr. Naturligtvis har det lönat sig för Svantesson att vara bosatt i Örebro län. _____________________________________________________________
 8. Säkert, men först och främst är ledarsidor till för att föra ut en politisk agenda.
 9. Fint. Citera två ledarsidor.
 10. O så hemskt! Tänk om de blir muslimer. Vilken ickefråga Alix. Vad varnar du om?
 11. Trodde du både kunde läsa och förstå vad du läste. Jag hade tydligen fel.
 12. På ingen punkt liknar det hon gjort Bengtzboes eller Svantessons handlande.
 13. Mats Knutson är (som så ofta) ute och cyklar. Marcus Oscarsson på TV4 har gjort en grundligare och hittills mer trovärdig analys. ANALYS: MALIN BJÖRK (V) HAR INTE GJORT FEL 🔸 BETALAR TVÄRTOM TILLBAKA MER ÄN HON BEHÖVER 🔸 ÅTERIGEN VILSELEDANDE RAPPORTERING I MEDIA Media rapporterar idag om att Malin Björk (V) fått dagtraktamente i Bryssel trots att hon själv bor i staden. ANALYS ✅ Alla EU-ledamöter får dagtraktamente oavsett om de bor i Bryssel eller inte. Alla regler har följts och det är samma regler för alla 751 ledamöter. ✅ För ledamöter som bor i hemlandet och veckopendlar till Bryssel täcker ersättningen kostnader i Bryssel. För ledamöter som tvärtom bor i Bryssel kan ersättningen istället täcka arbetsrelaterade kostnader när man är i Sverige, vilket Björk uppger att hon stämt av med EU-parlamentet flera gånger. ✅ Det är valfritt hur man använder pengarna men Malin Björk har valt att inte lägga dem i egen ficka utan istället använda dem till arbetet. ✅ De pengar som blir över får hon precis som alla andra ledamöter behålla själv eftersom de är avsedda att gå till ledamoten. Malin har dock frivilligt valt att återbetala de pengar som inte går åt till arbetsresor. Media presenterar särskilt 3 st punkter som ”besvärande”: 1, Att hon alls får traktamentet då hon bor i staden. Men traktamentet utbetalas ju oavsett om man bor i staden eller inte. Det är lika för alla ledamöter. 2, Att hon återbetalar pengar. Men det behöver hon ju inte alls göra utan det är helt frivilligt. Hon återbetalar således inte för att något fel begåtts – vilket felaktigt antyds på flera håll i media – utan för att hon själv vill det. 3, Att hon inte sparat kvitton över utgifterna. Men då utgifterna är avsedda att gå till hennes som person och inte till arbetsresor, vilket hon själv valt, så är det helt frivilligt att återbetala och självfallet behöver man då inte heller spara några kvitton. Min bedömning ovan baseras på den information som finns tillgänglig i media idag och den information som EU-parlamentet uppgivit. Om ny info tillkommer - tex från EU-parlamentet så får givetvis denna analys uppdateras därefter - men det finns ingen info i nuläget som tyder på det. Däremot finns det info som tyder på något helt annat - nämligen att media själva ger vilseledande rapportering ännu en gång.
 14. Lite fakta om dagens EU-parlamentariker. https://www.europaportalen.se/2019/05/nio-svenska-eu-kandidater-vill-redovisa-kvitton?fbclid=IwAR1YyhdE5UTDqCSgZznhhFVtFsVAzjC4IPKsjl7BGnn0dQIlPUIcP39drfs https://www.svd.se/eu-parlamentariker-morkar-bidrag-journalister-pressar?fbclid=IwAR0Eail7h3Qvk6hYkqhPXlTjmPX-9-wEJOuUCINQ611chP4jKD4GgTwZVeY Tror Malin Björk skulle klara det här bra om inte fotsoldaterna från "Livets hårda skola" hatar på som de brukar. Vi får väl se hur det går.
 15. Trodde du var liberal? Bytt fot? KD/SD?
 16. Det där gick inte så bra. Kan du försöka förklara igen vad du menar?
 17. Lyssnar på folket? Vilket folk? Folket har väl sagt sitt vid valurnorna, eller? Jävligt trött på alla som säger sig representera "folket", men egentligen bara kan tala för sig själva.
 18. Du har ingen aning vartåt jag lutar. Jag försvarar ingenting. Jag vill ha fakta.
 19. Hon tar ut 29000:- i månaden i lön och har fått traktamente för 71 dagar per år. Inte särskilt mycket. Att skrika om att hon plockat en miljon extra ur syltburken är inte helt korrekt. Dessa pengar ska ha använts (enl. överenskommelse) till besök och arbete i Sverige. Tror inte hon blev vänsterpartist för att nalla ur syltburken. Vi får väl se. Hittills har informationen i bästa fall varit bristfällig.
 20. Kanske en bra affär nu också. Tror staden drar in en hel del på Nobelpriset och annat trevligt som akademien bjuder på.
 21. Han är en vit terrorist. Ensamvarg? Knappast. De här dårarna har enormt mycket kontakt med varandra och man kan lätt beskriva dem som en organiserad grupp.
 22. Skyll dig själv PewDiePie. https://www.nytimes.com/2019/03/15/world/asia/new-zealand-shooting.html
 23. Från att ha varit intresserad av Onyx har jag nu tappat intresset totalt. Tack! Det känns bra. 😂
×
×
 • Skapa nytt...