Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Pimma

Medlem
 • Antal inlägg

  4
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Pimma

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  MacBook Air
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag ställde om min ipad till språket finska för att testa en sak (ointressant vad för min fråga). Eftersom jag inte kan finska kollade jag upp hur jag skulle ändra tillbaks. När jag ändrat tillbaks till svenskt språk i Inställningar visade det sig att appen Adobe Bluefire reader fortfarande var inställd på finska. Alla övriga appar var åter på svenska. Jag bad en finsk bekant se om det gick att byta språk i appen men inte. Istället backade jag upp ipaden med itunes i min MacBook. Tog därefter bort Bluefire reader från min ipad. Sedan återinstallerade jag Bluefire genom att klicka på Installera vid denna app i itunes med ipaden inkopplad. Tyvärr var det appen med finsk text som installerades igen och nu kan jag inte ens logga in eftersom jag inte kan be om ett nytt passord.. Min fråga är hur jag ska kunna installera den svenskspråkiga Bluefire reader och samtidigt behålla de böcker jag har knutna till denna app. Planen är att på nytt ta bort Bluefire-appen från ipaden och därefter ladda ned appen från apppstore. Men hur gör jag sedan för att få in de böcker som nu finns backupade i itunes tillsammans med den uppenbarligen fortfarande finskspråkiga appen. Jag vill inte riskera att förlora alla böcker som jag har laddat ner tidigare och som jag inte kan få tag på igen.
 2. Tusen tack för era intressanta svar. Jag har ett par relaterade frågor: Efter att ha läst svaren talar mycket för iPhoto. Hur gör jag för att få in de äldre bilderna i iPhoto; dvs de se som jag kopierade till Bilder i Finder? Kan jag flytta in dem i iPhoto från Finder? Eller ska jag istället läsa in dem på ett annat sätt från den externa hårddisken (och först ta bort dem i Finder)? Men det som ev. talar emot iPhoto är att jag vill använda Lightroom för att behandla mina bilder. För detta program, har jag lärt mig, är det bäst att först ha en bra struktur på befintliga bilder i datorn. Därefter läser man för första gången in dem i Lightroom. När sedan detta är gjort bör man fortsättningsvis kopiera in alla nya bilder via Lightroom för att säkra att strukturen man har bilderna lagrade i på sin dator är samma som i Lightroom. Frågan är, hur detta bäst låter sig göras med en MAC? Jag har kikat på Moderskeppet och där verkar några vilja gå ifrån iPhoto för att ha bättre synk med Lightroom.
 3. En nybörjarfråga från en tidigare PC-användare: Laddade från en extern hårddisk in bilder (från år 2012-13) till min nya MacBook. Kopplade in hårddisken till datorn och lät Macen "ta hand om logiken" för inladdning. De 5000 bilderna ligger nu alla i iPhoto under ALBUM som "namnlöst album". Bilderna var på den externa hårddisken sorterade i mappar med namn som "YYYYMMDD Innehåll x". Denna mappstruktur hittar jag i iPhoto som Händelser under BIBLIOTEK. Jag är van med filstrukturen under Windows och vet ej hur jag ska kunna ändra den filstruktur som jag fick i iPhoto när jag läste in bilderna. Ligger mina bilder i en enda stor mapp och min gamla mappstruktur är bara en taggning av bilderna? Eller hur ska man se det? Nu har jag dessutom läst in äldre bilder från 2009-2011 från en annan hårddisk. Jag kopierade in dem under Bilder i Finder. Så där ligger de nu sorterade i tre olika årsmappar. Så under Bilder har jag nu mapparna 2009, 2010, 2011 samt iPhoto där alla bilder från 2012-13 ligger (enligt första stycket ovan). Frågan är hur ska jag få även 2009-2011 år bilder in i iphoto. Och var och hur skapar jag mappar som heter just 2012 och 2013 där jag kan lägga ner respektive mappar från den första laddningen som är är sorterade på en nivå lägre?
×
×
 • Skapa nytt...