MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

RonnieL

Medlem
 • Antal inlägg

  35
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om RonnieL

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1998
 • Appleprylar
  iMac 13,2
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

241 profilvisningar
 1. RonnieL

  Safari 12.1 utskriftsproblem

  I den senaste uppdateringen, som även innehåller Safari 12.1 går det inte att skriva ut pdf:er som öppnats i Safari. Någon som vet om det går att åtgärda eller om man får försöka gå tillbaka till Safari 12.0 om nu macOS tillåter det.
 2. Väldigt konstigt, jag får fram det genom att klicka på din länk, men försöker jag söka på OS X El Capitan kommer den inte fram.
 3. Som jag skrev startar den nu mycket snabbare efter senaste operativuppdateringen. (10.14.3). Startskiva var vald i systeminställningar sedan tidigare.
 4. Jag har en Samsung SSD T5 1TB via USD 3 som startdisk. I början tog det väldigt lång tid för datorn att starta, från startljudet till dess att äpplet dök upp tog det 90 sekunder, ibland längre tid, men efter den senaste operativuppdateringen går det snabbare.
 5. RonnieL

  iMac Badbollar.

  Jo, i en 21,5 tummare.
 6. RonnieL

  Fusion drive

  Protokollet är ju i alla fall SATA, finns ingen PCI.
 7. RonnieL

  Fusion drive

  Systeminformationen på min dator säger att SSD:n har en länkhastighet på 6 Gigabit och en förhandlat länkhastighet på 6 Gigabit, medan HDD:n har en länkhastighet på 6 gigabit och en förhandlad länkhastighet på 3 Gigabit. Nån som vet skillnade på länkhastighet och förhandlad länkhastighet?
 8. RonnieL

  Fusion drive

  Vilken fart det blev på dem här tråden helt plötsligt. Att hålla på med dubbelhäftande tejp vill jag helst slippa, frågan är också om jag i så fall får tillbaka de pengarna nästa gång Apple släpper en ny iMac och jag eventuellt säljer den gamla. En extern SSD kan jag ju behålla och använda som TM-skiva sedan, eller eventuellt sälja tillsammans med datorn om jag får betalt för den.
 9. RonnieL

  Fusion drive

  Om jag förstår dig rätt så har min interna SSD en hastighet på ca 0,5 Gb/s, bara något lite snabbare en vad den externa SSD:n kommer att ha. Då kanske en FD lösning mellan dem inte är någon större idé. Hur som helst har jag tänk att vänta på Apples nästa uppdatering av av iMac, blev lite besviken när ingen kom i november.
 10. RonnieL

  Fusion drive

  Tack för upplysningarna Alix, då är det bara att vänta på att helgdagarna ska ta slut så att företaget jag beställt SSD:n från kan få iväg den och posten kan leverera den.
 11. RonnieL

  Fusion drive

  Jag förstår, men nu har ju en extern SSD med USB 3 en maximal hastighet av 5 Gbps, medan den interna SSD bör vara betydligt snabbare. Dessutom känns det alltid bra att veta hur man kan återställa datorn i ursprungligt skick innan man börjar ”mecka”.
 12. RonnieL

  Fusion drive

  Ok, tack för den upplysningen, jag undrar en sak till: Om jag vill skapa en ny FD mellan den interna SSD och en extern SSD, hur gör jag då? Har läst någonstans någongång att man kan koppla ihop två skivor själv till en FD.
 13. RonnieL

  Fusion drive

  Ok, ber om ursäkt om jag uttryckt mig otydligt, men vad jag menar är: Hur tar man bort FD:n?
 14. RonnieL

  Fusion drive

  Då måste man ta bort skärmen i så fall. Jag får väl leva med att ha kvar FD och lägga över så mycket som möjligt på den externa skivan – om man nu kan kalla en SSD för skiva.
 15. RonnieL

  Fusion drive

  Jag har redan kollat in guiden du hänvisar till, den hänvisades ju till i ett annat inlägg, eftersom det verkade bökigt med att ta loss och inte minst med att sätta tillbaka skärmen, beslöt jag mig för att beställa en extern SSD, därav min fråga. Men naturligtvis kan man ju, som du skriver, själv bestämma vad som ska vara på den interna SSD:n och vad som ska vara på den externa, men då vill man ju helst koppla bort den nuvarande kopplingen med HDD:n så man kan avgöra vad man eventuellt vill lagra där. Då är frågan: Går det?
×