Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

RonnieL

Medlem
 • Antal inlägg

  39
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

3 Neutralt

Om RonnieL

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1998
 • Appleprylar
  iMac 13,2
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

281 profilvisningar
 1. Jag har haft samma problem på min iMac från 2012. Installerade då TG Pro från Tunabelly software, som kontrollerar fläktarna, då försvann alla sådana problem.
 2. Såg att tre skänker bort iPhone 6s gratis om man tecknar abonnemang hos dem.
 3. Finns det något bra program för att kunna testa hastigheten på diskarna? Jag blir lite konfunderad över de hastigheter du nämner, eftersom systeminformation säger att min mekaniska disk har en hastighet på 3 Gb, SSD:n på 6 Gb och min Samsung T5 upp till 5G.
 4. I den senaste uppdateringen, som även innehåller Safari 12.1 går det inte att skriva ut pdf:er som öppnats i Safari. Någon som vet om det går att åtgärda eller om man får försöka gå tillbaka till Safari 12.0 om nu macOS tillåter det.
 5. Väldigt konstigt, jag får fram det genom att klicka på din länk, men försöker jag söka på OS X El Capitan kommer den inte fram.
 6. Som jag skrev startar den nu mycket snabbare efter senaste operativuppdateringen. (10.14.3). Startskiva var vald i systeminställningar sedan tidigare.
 7. Jag har en Samsung SSD T5 1TB via USD 3 som startdisk. I början tog det väldigt lång tid för datorn att starta, från startljudet till dess att äpplet dök upp tog det 90 sekunder, ibland längre tid, men efter den senaste operativuppdateringen går det snabbare.
 8. RonnieL

  iMac Badbollar.

  Jo, i en 21,5 tummare.
 9. Protokollet är ju i alla fall SATA, finns ingen PCI.
 10. Systeminformationen på min dator säger att SSD:n har en länkhastighet på 6 Gigabit och en förhandlat länkhastighet på 6 Gigabit, medan HDD:n har en länkhastighet på 6 gigabit och en förhandlad länkhastighet på 3 Gigabit. Nån som vet skillnade på länkhastighet och förhandlad länkhastighet?
 11. Vilken fart det blev på dem här tråden helt plötsligt. Att hålla på med dubbelhäftande tejp vill jag helst slippa, frågan är också om jag i så fall får tillbaka de pengarna nästa gång Apple släpper en ny iMac och jag eventuellt säljer den gamla. En extern SSD kan jag ju behålla och använda som TM-skiva sedan, eller eventuellt sälja tillsammans med datorn om jag får betalt för den.
 12. Om jag förstår dig rätt så har min interna SSD en hastighet på ca 0,5 Gb/s, bara något lite snabbare en vad den externa SSD:n kommer att ha. Då kanske en FD lösning mellan dem inte är någon större idé. Hur som helst har jag tänk att vänta på Apples nästa uppdatering av av iMac, blev lite besviken när ingen kom i november.
 13. Tack för upplysningarna Alix, då är det bara att vänta på att helgdagarna ska ta slut så att företaget jag beställt SSD:n från kan få iväg den och posten kan leverera den.
 14. Jag förstår, men nu har ju en extern SSD med USB 3 en maximal hastighet av 5 Gbps, medan den interna SSD bör vara betydligt snabbare. Dessutom känns det alltid bra att veta hur man kan återställa datorn i ursprungligt skick innan man börjar ”mecka”.
×
×
 • Skapa nytt...