Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

RonnieL

Medlem
 • Antal inlägg

  62
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

5 Neutralt

Om RonnieL

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  1998
 • Appleprylar
  iMac 13,2; iPad 6,3
 • Bytt från pc
  Nej

Senaste profilbesöken

458 profilvisningar
 1. Beror också på vilket macOS du har. I Catalina har apple styrt upp möjligheten att ändra på behörigheterna. Jag har inte lyckats att ändra behörigheter överhuvudtaget på systemvolymen.
 2. Mitt svar är: Om du öppnar rutan nytt mail, så har du ett blått plustecken i en ring längst till vänster i adressraden. Klicka på det och kontakterna öppnas.
 3. Ett tips är att byta till mobilt BankID på en surfplatta eller mobiltelefon. Fungerar så mycket bättre.
 4. Har du ngt bättre förslag hur jad skulle löst mitt problem?
 5. Konstigt att apple tagit bort reparera skivbehörigheter. Jag kör 10.14.6, och råkade för ngn vecka sedan ut för att det inte gick att stänga av datorn eller logga ut från mitt konto utan att datorn kraschade och startade om sig. Försökte mig på alla möjliga reparationsåtgärder, men det som till slut fungerade var just att reparera skivbehörigheterna (med hjälp av TechTool).
 6. Jag hade liknande problem med min iMac för en del år sedan. Installerade då TG Pro från Tunabelly Software, sedan fungerade det mycket bättre.
 7. RonnieL

  Virusvarning!?

  Opera för Mac har inbyggd innehållsblockerare, borde väl vara likadant för Ipad
 8. Intressant iakttagelse. När jag kör Mojave ser jag att det finns två programmappar på catalina skivan. En på partionen Macintosh HD och en på partitionen Macintosh HD – data. I den förstnämnda finns de flesta Appleprogrammen, i den senare finns Safari, Pages och och andra program. Har inte kollat hur det ser ut när kör Catalina, men jag förmodar att då ser allt i en enda programmapp.
 9. Det händer vid installationen av Catalina, den lägger till en partition. När man kör Catalina syns bara den ena.
 10. En märkligt sak hände när installerade Catalina på en tom skiva kallad Macintosh HD, installationen skapade en ny partition på skivan som den kallade för Macintosh HD – data. Någon som vet varför.
 11. RonnieL

  Laddning av iPhone 8

  Jag har just mottagit min iPhone 8. Har bara en liten fundering kring laddning av den. Apple skickar ju med en 5W laddare, tar batteriet någon skada av att laddas med en iPad-laddare på 15W?
 12. Varför börjar du överhuvudtagen en rad med tre mellanrum? Bättre då att ställa in ett förstaradsindrag, om det är så att du vill att ett nytt stycke ska börja med ett indrag.
 13. Yes i Know. Men då måste jag ju ha uppgifter om inställningarna för att telefonen ska fungera. Min leverantör ska skicka dem med snigelpost.
 14. Kan vara så att den är låst, men uppgifterna har jag fått från min operatör. Efter sammanslagningar av företag kanske den ena handen inte vet vad den andra gjort.
×
×
 • Skapa nytt...