Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

cevin.church

Medlem
 • Antal inlägg

  29
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av cevin.church


 1. Iofs har jag aldrig varit tvungen att restora backuper tagna med EaseUS gratisversion. Måste man verkligen ha fullversionen för att göra detta?

  Det är isf ett raffinerat bondfångeri. Läs om fullversionen erbjuder restore av enstaka filer..Kanske gratisversion bara erbjuder 'full' restore. Isf är det nog bara att bita i det sura äpplet och betala om filerna är viktiga. Och använda ett annat backuppgm i fortsättningen.

   

  Nej, gratisversionen erbjudar enbart preview av datan, alltså ingen form av restore över huvud taget. Önskar att jag visste detta innan jag använde programvaran för att göra backupen... Står nämligen inte någonstans på hemsidan, utan bara som ett meddelande när jag försöka återställa datan.


 2. Timemachine är ju gratis, förstår varför du inte använt det.

  Tyvärr kan jag inte det programmet du använder.

   

  Timemachine gick inte att använda eftersom datorn ej var i brukbart skick på grund av systemfel. Jag var tvungen att koppla ihop datorn till en annan mac via thunderbolt och på så sätt skapa backupen via EaseUS försöksversion.


 3. Du har använt EaseUS för att ta backup av din dator till en externa hdd ? Jag har någon gång använt detta pgm för att backupa windowsdatorer men slutade för att de använder en egen filstruktur som endast kan användas med detta pgm. Det är alltså helt normalt att du endast ser några filer med Finder, du måste använda EaseUS för att 'restora'. Det är detta du måste göra.

   

  Bästa (om du inte vill använda Time Machine) är att baclupa mac med SuperDuper eller Carbon Copy Cloner. Då skapas en verklig kopia av din disk i datorn.

   

  Ah, det är ett problem. Jag har inte lust att köpa fullversionen av EaseUS, och måste ha viktiga filer från backupen. Jag vill alltså inte återställa hela systemet från backupen, utan bara extrahera ett fåtal filer, till exempel bilder, dokument, filmer och iTunes-backuper av iOS-enheter. Går det verkligen inte att göra på något annat sätt?


 4. Hej alla!

   

  Jag har problem med att öppna filer från min externa hårddisk som innehåller en backup av macen jag nu använder (ominstallerad och raderad hårddisk). I Finder kan jag bara se ett fåtal filer, och dessa går inte att kopiera över till macen eller öppna. När jag använder recovery-programvara (i mitt fall EaseUS Data Recovery Wizard) får jag upp samtliga filer, men det tar en enorm tid att få ner allt. Det verkar inte ens som att det går att få ner allting. Vad ska jag göra?


 5. Om du kikar under compability så ser du Macbook Pro 13' från Late 2013, vilket är den modell vars SSD jag vill komma åt externt. Betyder det att jag måste ha en kabinett för PCIe?

   

  Det chassit är för PCIe... Inte SATA. (“Build your own portable PCIe SSD drive”)

  Men OWC Expresss finns: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2729452 ...om det är just det chassit du vill ha (utseendet osv ?)


 6. Hej alla!

   

  Jag har problem med min Macbook Pro från 2013, med MacOS High Sierra.

   

  För några dagar sedan skulle jag uppdatera till en senare version av operativsystemet, men rätt som det var stängdes datorn ned trots anslutning till eluttag, och vid omstart dök felmeddelanden upp.

   

  "Datorn startades om på grund av ett problem" visas efter en stund, och vid omstart visas felmeddelandet igen. Jag har googlat fram att det beror på en Kernel Panic, men vet inte mycket mer än så.

   

  Jag har varit i kontakt med Apple-support som inte kunde göra någonting. Jag har även provat att reparera hårddisken via återställningsläget, samt försökt installera om OS:et. Efter försök till ominstallation uppstod ett nytt problem med felmeddelande att någon fil saknas och att det inte kan installeras om. Nu är det bara det meddelande som visas.

   

  Vet någon vad jag kan göra eller testa för att få tillbaka min kära Macbook Pro till livet? Och om det inte går på något sätt, hur kan jag själv rädda filerna jag har på min dator (jag har ingen backup)?


 7. Hej alla!

   

  Jag har just nu abonnemang på Telia och har lång tid kvar tills bindningstiden tar slut. Min mor köpte mig en iPhone X via tre, som nu alltså är operatörslåst. Jag har försökt låsa upp den via både låsupp.com och lagaiphone.se, men ingen av dem "kan" låsa upp telefonen, och Tre låser ju av någon outgrundlig anledning inte upp telefoner som är yngre än 12 månader gammal.

   

  Nu undrar jag vad jag ska göra. Jag sitter här med en oanvändbar iPhone X som jag trånat efter sedan den lanserades. Jag är mycket besviken över att inte kunna använda den. Finns det ingenting annat jag kan göra?


 8. Jag är traditionell av mig och föredrar att använda papper och penna för anteckningar i mina studier på läkarprogrammet. Jag använder mig av whitelines block och kan därför använda deras applikation för att skanna in alla mina anteckningar till en PDF-fil för att kunna läsa dem även när jag inte har med mig min anteckningsbok.

   

  Ibland gör jag dock några fel; stavfel eller fel i ordningen av hela anteckningarna, och skulle därför vilja ha möjligheten att ändra i PDF-filen på ett enkelt sätt. Jag vill alltså flytta runt olika "block" av anteckningar i PDF-dokumentet, ändra stavfel, flytta runt på textrutor, klistra in uppdaterade figurer osv. Jag undrar därför om det existerar en bra programvara för att göra allt detta på ett enkelt sätt så att jag inte behöver spendera all min tid på att göra det jag vill göra. Jag har funderat på Adobe Reader, betalversionen dvs, men vet inte om den kan göra allt det jag vill på ett enkelt sätt.

   

  Slitsam student vore tacksam för hjälp!

   

  P.S. Bifogar en av PDF-filerna som jag skulle vilja ändra på detta sätt. D.S. https://www.scribd.com/document/359747568/Sammanfattning-Av-DFM2


 9. Metallbygeln som sitter fast i enterknappen ska in under de två metallflikarna innan knappen trycks fast. Om du inte får till det själv:

  Gå till en Service Provider

  Ta med Wienerbröd

   

   

  Sitter de vita saxarna som de skall?

   

  Kan du slänga upp bilder på hur det ser ut?

   

  Finns flera varianter på tangentborden.

   

  De vita saxarna längst upp satt tydligen lite fel. Gick inte att böja dem, men jag fixade det, så nu fungerar den igen. Tack för hjälpen hörni!


 10. Sitter de vita saxarna som de skall?

   

  Kan du slänga upp bilder på hur det ser ut?

   

  Finns flera varianter på tangentborden.

   

  Jag tror att det är rätt.

   

  Här är några bilder: http://postimg.org/gallery/2xuvr2c1o/ee41c97f/

   

  EDIT: Kan det ha någonting med de små metalldetaljerna i vardera ände, sett från datoranvändarens håll, att göra? Ska metallskivan på tangenthöljet på något sätt fifflas in där?


 11. Ta loss och sätt dit ordentligt.

   

  Alla guider på internet, som jag har läst, har bara varit för byte av vanliga knappar, inte enterknappen som jag anser vara annorlunda. Dessutom har jag inte sett om den lilla metallstaven ska vara nere eller uppe. Har du någon guide eller kan du beskriva för mig?


 12. Hej!

   

  Jag har lite problem med min entertangent på min MacBook Pro 13" med Retinaskärm. Den var lite trög så jag tittade på ett videoklipp för att försöka ta bort den och se om det var skräp under. Jag gjorde som på videoklippet och lyfta upp tangenten och lossade på någonting därunder. När jag skulle sätta på den igen fick jag panik och nu beter den sig konstigt (se länkat videoklipp). Den låter på ett konstigt sätt och kan bara klickas på i mitten, inte i ytterkanterna som man kan på andra tangenter.

   

  Vad ska jag göra?


 13. Tap Forms är en databas som du kan justera och konfigurera efter eget behov, det kan användas för att organisera böcker, filmer, recept, lager, medlemsregister och så vidare och så vidare. Endast fantasin sätter gränser. Och den kan läsa in EAN-koder. Finns till både Mac och iPhone/iPad och den synkar över molnet.

   

  http://www.tapforms.com

   

  När det gäller sätt att hitta böckerna i verkligheten, ja du lägger upp registret och databasen efter den struktur som du vill - som är enklast för dig. Du kan lägga upp efter genrer, författare, publicering och ja hur du vill. Det är upp till dig att då också organisera dina böcker fysiskt på det sätt som stämmer överens med den struktur som du har lagt upp i databasen. Jag tycker själv att indelningen först i genrer, sedan författare och sedan publiceringsår, är att föredra.

   

   

   

  Det finns även databaser som är speciellt gjorda för just böcker, och som kan hämta upp information om böcker baserad på ISBN-koden. Jag har testat dessa tidigare för flera år sedan och tyckt att de fungerat mindre bra för svenskpublicerat material, men det kan ändå vara värt att prova.

   

  Book Collector

  http://www.collectorz.com/book/features-mac.php

   

  Delicious Library

  (inte bara böcker utan även DVD-filmer och annat mediamaterial).

  http://delicious-monster.com

   

  Tack så jättemycket för din hjälp! Jag har inte kikat på samtliga applikationer ännu, men jag håller just nu på att prövar mig fram med Delicious Library och hoppas på att det kommer passa för mina behov.

   

  Det är synd att jag är tvungen att omorganisera mitt fysiska bibliotek för att kunna hitta i det bättre. Jag får se om jag orkar göra det någon dag, annars får jag helt enkelt göra en egen liten "karta" att ha på datorn och telefonen. Det är inte så svårt att göra kan jag tänka mig. Man skulle eventuellt kunna ta några högupplösta bilder på hyllorna och sedan klippa ihop till en bild där man använder sig av till exempel taggar för att hitta.

   

  Återigen, tack ska du ha!


 14. Hej!

   

  Jag försöker hålla mig kortfattad: jag letar efter en applikation som kan användas för att katalogisera böcker. Jag har sett att det finns några som kan detta, men den funktion jag främst söker är att kunna organisera böckerna i den virtuella världen på ett sätt så att jag lätt kan hitta dem i verkligheten. Jag har alltid problem med att hitta någon bok jag letar efter, ibland kan det ta upp till 10 minuter för att hitta en bok. Vet någon här om det finns en applikation med denna funktion? Ett plus vore om den även har en EAN-kodavläsare.

   

  Tack på förhand,

  Cevin.


 15. Hej!

  Jag har utöver mitt förra fullskärmsproblem nu fått ännu ett. Denna gången är det själva fullskärmsläget som bråkar med mig. Att notera: problemet uppstod efter att jag hade försökt lösa mitt förra problem genom att starta i säkert läge. När jag väl är inne i fullskärmsläge i Chrome på YouTube sker ungefär en gång varje minut en konstig sak. Det är som när man sveper tre fingrar till vänster, och videon som är i fullskärmsläge går över till skrivbordet. Detta är otroligt irriterande och jag kan inte titta på videor utan att bli störd.

   

  Snälla hjälp mig!

×
×
 • Skapa nytt...