Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

cevin.church

Medlem
 • Antal inlägg

  29
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om cevin.church

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2009
 • Appleprylar
  Macbook, Macbook Pro, eMac
 • Bytt från pc
  Nej
 1. Problemet löst med en hederlig Windows-dator och HFSExplorer. Fungerade utmärkt och fick fram samtliga filer som var viktiga.
 2. Jag har enbart kvar disken, men har ju raderat allt med Skivverktyg och installerat om OS.
 3. Nej, gratisversionen erbjudar enbart preview av datan, alltså ingen form av restore över huvud taget. Önskar att jag visste detta innan jag använde programvaran för att göra backupen... Står nämligen inte någonstans på hemsidan, utan bara som ett meddelande när jag försöka återställa datan.
 4. Timemachine gick inte att använda eftersom datorn ej var i brukbart skick på grund av systemfel. Jag var tvungen att koppla ihop datorn till en annan mac via thunderbolt och på så sätt skapa backupen via EaseUS försöksversion.
 5. Ah, det är ett problem. Jag har inte lust att köpa fullversionen av EaseUS, och måste ha viktiga filer från backupen. Jag vill alltså inte återställa hela systemet från backupen, utan bara extrahera ett fåtal filer, till exempel bilder, dokument, filmer och iTunes-backuper av iOS-enheter. Går det verkligen inte att göra på något annat sätt?
 6. Hej alla! Jag har problem med att öppna filer från min externa hårddisk som innehåller en backup av macen jag nu använder (ominstallerad och raderad hårddisk). I Finder kan jag bara se ett fåtal filer, och dessa går inte att kopiera över till macen eller öppna. När jag använder recovery-programvara (i mitt fall EaseUS Data Recovery Wizard) får jag upp samtliga filer, men det tar en enorm tid att få ner allt. Det verkar inte ens som att det går att få ner allting. Vad ska jag göra?
 7. Om du kikar under compability så ser du Macbook Pro 13' från Late 2013, vilket är den modell vars SSD jag vill komma åt externt. Betyder det att jag måste ha en kabinett för PCIe?
 8. Hej alla! Jag har försökt få fram vilka kabinetter som passar till SSD:n från min Macbook Pro 13' Late 2013, men jag förstår inte riktigt vilka som passar. Denna påstår sig passa, men jag vill gärna hitta någon billigare. Det står inte särskilt mycket under specifikationer, så jag kan inte utläsa varför den skulle passa. Tacksam för hjälp!
 9. Hej alla! Jag har problem med min Macbook Pro från 2013, med MacOS High Sierra. För några dagar sedan skulle jag uppdatera till en senare version av operativsystemet, men rätt som det var stängdes datorn ned trots anslutning till eluttag, och vid omstart dök felmeddelanden upp. "Datorn startades om på grund av ett problem" visas efter en stund, och vid omstart visas felmeddelandet igen. Jag har googlat fram att det beror på en Kernel Panic, men vet inte mycket mer än så. Jag har varit i kontakt med Apple-support som inte kunde göra någonting. Jag har även provat att reparera hårddisken via återställningsläget, samt försökt installera om OS:et. Efter försök till ominstallation uppstod ett nytt problem med felmeddelande att någon fil saknas och att det inte kan installeras om. Nu är det bara det meddelande som visas. Vet någon vad jag kan göra eller testa för att få tillbaka min kära Macbook Pro till livet? Och om det inte går på något sätt, hur kan jag själv rädda filerna jag har på min dator (jag har ingen backup)?
 10. Lätt att vara efterklok, men nu letar jag inte efter råd som borde givits till henne innan köpet, utan efter råd om hur jag ska låsa upp den.
 11. Hej alla! Jag har just nu abonnemang på Telia och har lång tid kvar tills bindningstiden tar slut. Min mor köpte mig en iPhone X via tre, som nu alltså är operatörslåst. Jag har försökt låsa upp den via både låsupp.com och lagaiphone.se, men ingen av dem "kan" låsa upp telefonen, och Tre låser ju av någon outgrundlig anledning inte upp telefoner som är yngre än 12 månader gammal. Nu undrar jag vad jag ska göra. Jag sitter här med en oanvändbar iPhone X som jag trånat efter sedan den lanserades. Jag är mycket besviken över att inte kunna använda den. Finns det ingenting annat jag kan göra?
 12. EDIT: Fungerar inte att ladda upp filen till Scribd, denna länk fungerar: http://https://drive.google.com/file/d/0B8JVX9q0or8AOFM0WFRZelEwNWc/view?usp=sharing
 13. Jag är traditionell av mig och föredrar att använda papper och penna för anteckningar i mina studier på läkarprogrammet. Jag använder mig av whitelines block och kan därför använda deras applikation för att skanna in alla mina anteckningar till en PDF-fil för att kunna läsa dem även när jag inte har med mig min anteckningsbok. Ibland gör jag dock några fel; stavfel eller fel i ordningen av hela anteckningarna, och skulle därför vilja ha möjligheten att ändra i PDF-filen på ett enkelt sätt. Jag vill alltså flytta runt olika "block" av anteckningar i PDF-dokumentet, ändra stavfel, flytta runt på textrutor, klistra in uppdaterade figurer osv. Jag undrar därför om det existerar en bra programvara för att göra allt detta på ett enkelt sätt så att jag inte behöver spendera all min tid på att göra det jag vill göra. Jag har funderat på Adobe Reader, betalversionen dvs, men vet inte om den kan göra allt det jag vill på ett enkelt sätt. Slitsam student vore tacksam för hjälp! P.S. Bifogar en av PDF-filerna som jag skulle vilja ändra på detta sätt. D.S. https://www.scribd.com/document/359747568/Sammanfattning-Av-DFM2
 14. De vita saxarna längst upp satt tydligen lite fel. Gick inte att böja dem, men jag fixade det, så nu fungerar den igen. Tack för hjälpen hörni!
×
×
 • Skapa nytt...