Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Willie

Medlem
 • Antal inlägg

  21
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Willie

 • Medlemstitel
  På gång

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  MacBook Pro 13" (Early 2011)
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Kan tillägga att om jag har en bild till kontakten som skickar meddelande till mig, ser jag bilden. Men bara ett +46-nummer som avsändare.
 2. Hej! Har precis installerat min nya macbook pro. Har tyvärr stött på två problem. Första problemet är att kontakter inte tycks ha synkats korrekt, eller om det är någon inställning. När jag får iMessage meddelanden från kontakter som jag har sparat som 07-nummer kommer inte kontakten upp, utan står telefonnumret. Men de kontakter som jag sparat som +46-nummer fungerar perfekt. Skall tillägga att det fungerar bra på min telefon, iPad och gamla dator. Andra problemet är att jag inte hittar Spotify när jag gör en spotlight-sökning. Programmet ligger i mappen program och är döpt till Spotify, vad jag kan se. Tack på förhand! //Willie
 3. Hej! Har nu laddat ner OS X Mavericks. När jag skall installera det står följande: "Skivan är inte formaterad som Mac OS Extended (journalförd). Aktivera journalföring eller formatera om med skivverktyg." När jag går in på skivverktyg under fliken RAID står det att hårddiskens format är Mac OS Extended (journalförd). Är det någon som vet hur man löser detta utan att formatera om hårddisken? (Har gjort backup) Tack på förhand!
 4. Antar att kabinetten och kabeln kostar någon hundring. Lämnar nog in den istället, så blir det snabbt och riktigt gjort. Känns tryggas i och med att jag inte har backup på disken. Hoppas nu att datan finns kvar. Ett stort tack till alla som har hjälpt mig!
 5. Tack för snabbt svar! Så jag skulle egentligen inte ha kört skrivverktyget? Min mamma hade som sagt samma problem med sin MBP. Såg nu i efterhand att de just hade rensat och reparerat hårddiskens flistruktur, vill jag minnas. Det låter alltså som att det för min del är lika bra att lämna in datorn på reparation. Kanske gör jag mer skada än nytta genom att försöka.
 6. Körde det 4 gånger utan resultat. Finns det något mer man kan göra utan att riskera att eventuell data försvninner från hårddisken? Har hört något om att man kan starta datorn med installations cd i.
 7. Det finns ett program som heter insomniaX. Har tyvärr ingen erfarenhet av det. Men det skall göra så att du kan använda datorn med stängt lock.
 8. Jag har tyvärr ingen backup.... Men jag skall alltså göra som innan 2-3 ggr? Lämnar in datorn ifall inget funkar. Min mor fick samma problem fixat, hon fick även tillgång till alla filer. Hade hört fel, det kostade "bara" 1050kr.
 9. Det funkade tyvärr inte. "Skrivverktyg kan inte reparera den här skivan. Säkerhetskopiera så många filer som möjligt, formatera om skivan och återskapa dina säkerhetskopierade filer." Finns det något mer man kan testa?
 10. Finns två diskar, macintosh HD, samt 320,07 gb... Testade att reparera den som hette 320, då stod det: "Partitionskartan verkar vara OK"
 11. Nu hände det grejer! Kom till menyn. Jag förlorat alltså inget innehåll på disken ifall jag " reparerar hårddisken"?
 12. Det har du rätt i! Men tänkte att man kunde testa istället för att "lägga den på hyllan". Skall tillägga att jag aldrig gjort det på själva macbooken, har gjort det på Apples trådlösa tangentbord.
×
×
 • Skapa nytt...