Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

schat2

Medlem
 • Antal inlägg

  18
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om schat2

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1992-01-22

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2010
 • Appleprylar
  Macbook Pro i7
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tänkte om det har något med mjukvaran att göra. Kopplade in mitt externa nu och då fungera det galant med J. Datorn är köpt på Elgiganten i Sverige, men Elkjöp är det motsvarande här i norge så ska leta fram kvittot och se vad som gäller. Tack för infon! Men har man köpt en dator för x antal tusen samt uppgraderat med ytliggare tusen så är J knappen som en susande mygga i sommarmörkret.
 2. Löste det.. Låg bilder i "senast raderade" som var serietagningar. Smart.
 3. Synka precis min iphone 6 med itunes och såg då att jag hade 698 bilder på telefonen. I mitt galleri så har jag 14, hur kommer det sig? Med tanke på att jag bara har 16gb så vill jag gärna ta vara på lagringen.
 4. He allesammans. Min " j " har slutat att fungera. När ag slår på datorn och kommer fram till lösenorder så verkar det som om att tangenten är intryckt, men när ag raderar det och skriver in mitt lösenord så kommer ag in. Var nere på en mac butik här i oslo och han pillade bort tangenten för att se om det var något skräp inunder, allt såg ok ut. Han föreslog att ag skulle lämna den på service, vilket lät som en bra idé. Om ag lämnade in den och inte ville få den reparerad så skulle ag få betala 500kr för att hämta ut den igen, anledningen till att ag inte skulle vila få den reparerad är om kostnaderna skulle bli för höga, att byta hela tangentbordet kunde kosta upp till 4000kr påstod han. Så slet med mig den hem igen. Har ni några tips? Kan inte gå in in recovery "cmd-r" men kommer in i säkert läge. Kan man komma in i recovery på andra vis?
 5. Alltid när jag startat blackmagic så får jag den prestandan som diskarna ska ge. Test 1 Utan att avsluta speedtest så kör jag ett andra test och då halveras skrivhastigheten. Test2 Hur kommer det sig? har jag en skrivhastighet på 925 eller 510mb/s? Föredrar 925, vad är det som kan vara problemet?
 6. Inget hjälper... kör nu med diskarna i ikke raid0, har fcp på den ena och filmen på den andra. Helt otroligt.
 7. Åh tack ska du ha gubben! Du förstod precis vad jag mena evigt tacksam. Ner/nedladdningar aka hämtade filer? vad skrev du när du flytta?
 8. Lånar tråden lite. Jag har 2st samsung evo 840 250gb ssd, har installerat systemet på ssd1 men vill lagra allt av bilder, musik, filmer, hämtade filer och dokument på ssd2. Hur gör jag? När jag öppnar upp finder så kommer mina favoriter upp, huvudsakligen bilder,filmer och resterande ovanstående. Dessa favoriter är kopplade till ssd1'n vill att dom ska bli lagrade till ssd2. Hur går jag till väga?om ni är med på vad jag menar.
 9. Ledsen för dubbel post. Tror ni problemet kan vara att jag har diskarna i raid0?
 10. Har ingen aning om vad codec är för något tyvärr..
 11. Gillar ju mina filter! Såg nu att det är .mov Hur gör jag det?
 12. Ska testa det. Det visste jag inte ens.. är inte super hajj på det här! Ville ha en rask dator så därför jag köpt all utstyr. 1.Senaste osx 10.9.1. 2.Ja. 3.Nej, vet inte ens vad det innebär. Hur gör jag?. 4. Ja. 5. Samsung evo 840 Evo. 6. Fcpx 10.1.1 Tex, jag lägger in ett klipp som jag vill redigera, börjar redigera med filter osv jag laddat ned, efter jag lagt på filtret så börjar hela datorn lagga/sega, kan inte förhandsgranska för min film blir istället ett bildspel, typ. Jag lägger in mina filmer i mp4 så jag antar att dom är mp4 i fcp också? När jag importerar mina klipp så tar jag alltid och trycker i " create optimized media", blev lite bättre när jag gjorde det men fortfarande inte helt ok!
 13. Hur kommer det sig att Final cut är så bedrövligt på min mbp? Så fort jag öppnar ett klipp i timeline så börjar det sega något förbannat, verkligen irriterande. 2,9 GHz Intel Core i7 16 GB 1333 MHz DDR3 Intel HD Graphics 4000 1024 MB Samsung ssd raid0 block 128k Borde den inte klara det ganska bra? hm.. Tackar för svar
 14. Får göra det. Tack för snabb respons, återkommer om de inte blir något bättre.
 15. Testade nu att starta med shift och då låg den på 65* när den starta. Ang aktivitetskontrollen så är top 5 kernel_task, google chrome helper, windowserver?, google chrome och avast, mitt virusprogram.
×
×
 • Skapa nytt...