Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

smeden89

Medlem
 • Antal inlägg

  24
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om smeden89

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1989-02-27

Profil

 • Kön
  Female
 • Plats
  Dalarna

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2011
 • Appleprylar
  MBP '11 & MBA '13
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag vill ju absolut helst ha en apple Thunderbolt display. Just för enkelhetens skull och för att man vet att man får kvalité då också. MEN den nuvarande displayen som finns är från 2011. Den har 12ms svarstid.. 60mHz.. använder gamla magsafe kontakten och gamla thunderbolt tekniken plus att det är USB 2 portar.. Det får mig att inte vilja köpa den skärmen. Men frågan är ju då NÄR Apple kommer släppa en ny display? Det känns ju som läge att uppdatera om vi säger så...
 2. En fråga till. Är min dator kompatibel så att jag kan köra en 4K skärm eller kan jag bara ha 2560x1440??
 3. Varför tillverkar Apple inte egna sådana kablar? De har ju bara minidisplay till HDMI?
 4. Vilken port skulle vara bäst att koppla in i då? HDMI, DVI-D eller minidisplay?
 5. Om jag vill ansluta min dator till den där Dell skärmen, räcker det då med en enda kabel som går från min Thunderbolt port till skärmen för att det ska fungera?
 6. Är en mini-display port samma som en Thunderbolt port? På min MBA så har jag två USB portar och en Thunderbolt, det är allt..
 7. Jag ska börja studera grafisk design nu i höst och har bestämt mig för att köpa en extern skärm till min MacBook air 2013. Till att börja med så kollade jag på Apples Thunderbolt display men sedan jag insåg att deras skärm är flera år gammal så är den nu utesluten. Helst av allt så skulle jag vilja ha en Apple skärm till min dator så jag funderar på om när de kan tänkas släppa en uppdatering. Några förslag? Är det värt att vänta på? Eftersom att jag kommer att använda min skärm i skolarbete med mycket Photoshop osv så kräver jag både hög upplösning och bra färgdjup samt bra svarstid. Förutom en Apple skärm så funderar jag på denna Ultrasharp från Dell. Och min fråga då är om det finns några adaptrar som gör att jag skulle kunna koppla in den i min MacBook? http://www.dustinhome.se/product/5010645928/dell-u2713hm-ultrasharp-27-wide-tft-led-black/
 8. Jag testade ladda ner den till min Mac men den var inte kompatibel med det programmet och jag har en 2013. För övrigt så ville jag kontrollera fläkten eftersom att jag spelar så mycket. Jag tycker att det känns bättre att sätta fläkten på 6000rpm innan man börjar spela än att fläkten går upp av att datorn håller på att överhettas..
 9. Kan någon förklara för mig varför det programmet inte är bra? Det som kontrollerar fläktarna? Nu är min dator väldigt kall men fläkten går fortfarande fort.. när lägger den av då?
 10. Såhär. Nu hann jag inte ta en skärmdump. Men jag har avinstallerat ett program som kom med min gaming-mus Razer Naga Hex 2014. Programmet heter Razer Synapse 2.0. Programmet har krånglat av och till och nu när jag gick in på aktivitetskontrollen så upptäckte jag något som det programmet kontrollerade som tog upp ca 99% av processorns kapacitet. Nu hann jag inte ta en dump för programmet rök illa kvickt, jag får väl klara mig utan mitt lilla Razer synapse, för specialknapparna på musen funkar ju ändå. Det var i alla fall någon mysko fil som "inte svarade" och när jag avslutade eller tvångs-avslutade den så startade den om sig och tog på samma sätt fortfarande 99% av CPUn.. Och nu verkar datorn bli svalare sakta.. antar att det var det som gjorde min dator varm. Men jag får väl återkomma efter lite utvärdering.. känner mig dum som inte upptäckt det tidigare.
 11. Datorn känns mycket varmare nu än vad den gjorde innan jag gjorde det som du länkade DIF Men jag kollade precis på aktivitetshanteraren och det verkar vara något som ligger och tar 99% av processorns kapacitet.. men jag fattar inte riktigt vad det är. För när jag avslutar det så startas det om igen automatiskt :/
 12. Har testat alla steg i länken du gav mig. Och alla tre gångerna jag startade om datorn så steg temperaturen uppåt så fort jag startat om datorn och kommit in på skrivbordet.. just nu ligger värmen på 97 grader och fläkten 6000rpm.. både värmen och fläkten gick upp dit av sig självt. Tycker inte om det här.. känns inge bra.
 13. Hej! Jag köpte min Macbook air så fort den kom ut förra sommaren. Och den senaste månaden har min dator börjat bli sjukt varm endast av att surfa på nätet. Så fort jag öppnar en webbläsare, spelar ingen roll vilken det är så blir datorn obehagligt varm! Just nu håller min dator på och pendlar mellan 85-99 grader hela tiden.. den går ner när fläkten har gått på 6500rpm ett tag och sedan när fläkten går ner så går värmen upp igen.. blir lite orolig. Jag använder mig av smcFanControl för att kontrollera fläkten och jag märker att så fort jag börjar använda datorn efter att den har varit i viloläge och börjar surfa eller något annat random så blir den såhär obehagligt varmt. Datorn har inte betett sig såhär förut och jag börjar bli lite orolig.. För övrigt så spelar jag väldigt mycket spel så datorn kan ibland gå varm i flera timmar. Kan det vara kylpastan som är slut? Eller bör jag lämna in datorn??
 14. Jag fick igenom min beställning kl 01.15 den 25 oktober. Jag beställde en iPhone 5s silver 32GB. Klockan 13.00 igår fick jag ett email från Halebop om att de har skickat min telefon. Så jag hoppas på leverans måndag, men mest troligt på tisdag då
 15. Jag fick ju min MBA för ca två veckor sedan nu och jag är väldigt nöjd hittills. Installerade Diablo 3 för två dagar sedan och njuter av att spela med allt på högsta grafik. Det är en fantastisk dator är mycket förtjust i min snabba juvel!
×
×
 • Skapa nytt...