Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Boax

Medlem
 • Antal inlägg

  97
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om Boax

 • Medlemstitel
  På gång

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.axelboberg.se
 • Twitter
  9focuspoints

Profil

 • Kön
  Male

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  MacBook Pro Retina 13", iPhone 4S, iPhone 5, iPhone 6s, AirPort Extreme
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Jag köpte en iPhone 6S släppdagen, dock märkte jag morgonen därpå att det var en död pixel strax under mitten på skärmen. Dessutom var det damm innanför glaset i det övre vänstra hörnet, precis runt operatörens namn. Jag gick tillbaka till butiken och fick telefonen bytt. Några veckor senare börjar prickarna av damm dyka upp på samma ställe igen, men jag bryr mig inte om det förrens jag ser att en ännu större dammpartikel har satt sig innanför skärmen (ungefär i mitten). Då går jag till butiken, får hela telefonen utbytt igen och personalen där beklagar sig m.m. Nu har det gått ca. en månad sedan jag senast fick telefonen utbytt och får någon vecka sedan var det damm runt operatörens namn igen. Pusst. Jag fick den utbytt idag igen och har nu en sprillans ny telefon liggandes på bordet framför mig. Förhoppningsvis är detta det sista exemplaret av en iPhone 6S jag har för jag vill verkligen inte hamna i samma situation igen. Telefonen är fortfarande omsvept i plast och jag vågar inte ta upp och börja använda den innan jag vet att jag verkligen inte gör någonting dåligt. Vad kan detta bero på? Hur undviker jag detta igen? Tack på förhand!
 2. Så det är alltså inga nackdelar med att köra två USB 3 diskar genom en hubb? Som att det försämrar prestandan?
 3. Har kollat på den, men tror det är bättre att satsa på någonting lite billigare eftersom att den endast kommer att användas som backup disk och inte jobbas mot. Jag har begränsat antalet till två som jag rabblar upp för och nackdelar med. Den första är en av dessa: http://www.apple.com/se/shop/product/HHAU2ZM/A/g-tech-4-tb-g-drive-usb-hårddisk men då får jag även köpa till en USB 3-hubb för att koppla den till datorn, finns det några nackdelar med det jämfört med att köpa ytterligare en sådan här: http://www.apple.com/se/shop/product/HA642ZM/A/g-technology-2-tb-g-drive-professional-extern-hårddisk men då koppla med FireWire istället?
 4. Glömde skriva att det framför allt är lagring av bilder jag kommer använda den till, men även en del videoredigering. Nu i full HD men i framtiden blir det kanske även 4k.
 5. Jag letar efter en ny hårddisk att komplettera min G-Drive (2tb USB 3 + FireWire (hårddisk nr.1)), framför allt för att ha en backup. Jag har hittat dessa 4 hårddiskar på Apple Store http://i.imgur.com/UW6eLUo.jpg , vilken tror ni är smartast att införskaffa? Väljer jag nr.2 borde jag väl kunna kedjekoppla min G-Drive till den genom att använda en Thunderbolt till FireWire adapter, och då använda Lacie-disken som huvuddisk istället? Jag kan inte heller förstå varför nr.3 är så mycket billigare än nr.1 per TB.? Varför har nr.4 endast en Thunderbolt port? Då kan man ju inte kedjekoppla dem. Tack på förhand! Har jag missat någon annan modell som skulle passa ännu bättre så tar jag gärna emot förslag!
 6. Liksom jag har ni säkert hört att Apple Watch släpps i Mexico, Italien, Singapore samt tre stycken andra länder den 26:e Juni. Just under det datumet har jag möjligheten att befinna mig där och hade därför tänkt att införskaffa en, men vad jag har förstått så finns det inget förhandsbokningsdatum? Och utanför butikerna lär det väl vara väldigt lång kö? Hur kan jag lyckas få tag i klockan på släppdatumet, går det att köpa den på nätet och sedan plocka upp den i butik? Många frågor men tacksam för svar!
 7. Du ska inte testa att klippa lite? 85 timmar är väldigt väldigt långt. Rendera betyder samma sak som att exportera, din dator renderar hela tiden din film i bakgrunden medan du klipper. Då kan man säga att den jobbar igenom det du gjort så att du ska kunna spela upp filmen utan tappade bildrutor. När du sedan ska rendera (exportera) filmen för att spara ner den på hårddisken så tar det oftast längre tid än vad ditt verk har för längd, alltså kommer din dator jobba för livet de närmaste 85+ timmarna. Ofta tar rendering så pass mycket kapacitet av datorn att du inte kan göra så mycket annat samtidigt. 85 timmar material låter som sagt väldigt långt, beroende på upplösning och format så kan det ta rejält mycket mer plats än 1 tb, det får med all sannolikhet inte plats på din hdd. Jag har inte hört om någon tidsbegränsning i FCPX, men möjligheten finns ju. De flesta filmer är ju mellan 1 - 3 timmar, sedan kanske det finns begränsningar i codecar, format m.m. Men det har inte jag koll på.
 8. Men om jag ändå är med så borde väl jag bara kunna ange administratörs rättigheterna?
 9. Jag har lagt över filen på en Extern HDD med USB 3 som jag tar med mig till den andra datorn, flyttar filen till programmappen och kör på som vanligt. Det borde väl fungera, eller?
 10. Nedladdningen fungerade hur bra som helst! Jag fick bara frågan om jag ville ladda ner Yosemite när jag redan hade det. Nu ligger installationsfilen i programmappen!
 11. Jag förutsåg att det var helt möjligt att ladda ner installationsfilen speciellt med tanke på att jag inte har gjort det förut eftersom jag kommer från betan.. Dessutom har jag inget ledigt minne att "offra" för denna uppgiften. Bara temporärt.
 12. Boax

  Dator byter namn - Yosemite

  Jag har också samma problem..
 13. Jag är nästan helt säker på att den ena inte blir varmare än den andra vid lättare uppgifter som t.ex. Mail och surfande. Däremot har ju Pro kraftigare prestanda och brukar ju användas för mer krävande uppgifter också, vilket gör att den blir varm.
 14. Varför vehöver jag diskmaker? Jag ska ju inte boota direkt från stickan.. Och ja, hur fungerar det med olika Apple idn?
×
×
 • Skapa nytt...