Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

niklasthulin

Medlem
 • Antal inlägg

  11
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om niklasthulin

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1991-01-26

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Uppsala
 • Intressen
  DJ, Marknadsföring, Teknik, lite datorspel och film

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2008
 • Appleprylar
  Macbook Pro Retina 15", Mac Mini, iPhone 7 Plus, iPad 2 + Air 2, Apple TV 4
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ledsen för min otydlighet, pratar om Outlook i OS X men mina bilder är synkade via Iphone och de flesta bilder jag sparar ner sker via telefon för att sedan skapa mailet i datorn. Det är då bilderna inte ligger i samma ordning. Det är "Alla bilder" som jag inte hittar i Outlook för Macs "Bildbläddrare". Klickar jag bara på "Bilder" (första mappen i outlook) så hittar jag fortfarande inte bilder som jag sparat ner från ett mail t.ex. Jag har i sig inga problem med att använda Icloud Drive, mer av en superuser men det är kollegor och framförallt min VD som jag försöker skapa en sån enkel väg att gå som möjligt. Han har haft nog svårt med att förstå Dropbox, Google Drive m.m. innan Icloud Drive började synka som det gör idag.
 2. Då hänger jag med, får det att funka i Outlook till 90%, alla bilder som är tagna med kameran dyker upp, däremot om man sparar en bild via mailen/hemsidor m.m. i telefon så dyker den inte upp i Outlook. Detta började hända när Apple delade upp bilder i Bilder(tagna med inbyggda kameran) och Album (samtliga bilder som är sparade i telefon, så som screenshots m.m.) Frågan är om det går att ändra någonstans så dom syns eller om det är jag som letar på fel ställe? Det är ju konstigt att du kan dela till alla andra mailappar som Mail, Spark m.m. via Bilder appen men inte till Outlook. Frågan om kodningen ligger hos Apple or Microsoft...🙄
 3. Hej! Kanske en superlätt fråga men undrar hur man via Bilder appen alt Outlook for Mac 2016 delar en bild så man kan skicka via Outlook? Trycker man "Dela" ikonen i Bilder så syns inte Outlook till och går ej heller att lägga till. Den är iklickad men gråmarkerad. Går man via Outlook så verkar den inte ha full tillgång till Bilder biblioteket. Har försökt sökt mig till informationen utan att hitta en lösning/svar.
 4. Hej! Vilken skulle du välja, den billigare som har sämre processor, grafikkort och mindre portar men med 16gb alt den dyrare som presterar bättre 8% efter MBP 2012 och har ett bättre grafikkort men med 8gb ram?
 5. Hej! Sitter idag på en Macbook Pro 15" (mid 2012) se länk https://support.apple.com/kb/SP653?locale=sv_SE&viewlocale=sv_SE Den har specs 2,3 GHz Quad-Core Intel Core i7 8 GB 1600 MHz inbyggt DDR3L-minne 256GB SSD Intel HD Graphics 4000 NVIDIA GeForce GT 650M med 1 GB GDDR5 Tänker mig att jag vill byta den nu innan den börjar ge upp (har strulat lite senaste året, gjort både ominstallation och olika resets) sedan vill jag komma ner till 13" då jag mer och mer bär runt på den gåendes med nya tjänster m.m Har tittat på följande modeller: Macbook Pro 13" utan touchbar (18.103kr) 2,3 GHz dubbelkärnig sjunde generationen Intel Core i5-processor Turbo Boost upp till 3,6 GHz ​​8 GB 2133 MHz lpddr3-minne 256 GB ssd-lagring Intel Iris Plus Graphics 640 Två Thunderbolt 3-portar Macbook Pro 13" med touchbar (21.103kr) 3,1 GHz dubbelkärnig sjunde generationen Intel Core i5-processor Turbo Boost upp till 3,5 GHz 8 GB 2133 MHz lpddr3-minne 256 GB ssd-lagring1 Intel Iris Plus Graphics 650 Fyra Thunderbolt 3-portar Touch Bar och Touch ID Hur stor skillnad är det på respektive mot det jag har idag och sedan hur stor skillnad är det mellan dom? Är det värt att kliva upp på den dyrare? Använder dator mestadels till: Webbläsare och webb-appar Photoshop för enklare redigeringar (ändringar av storlek, lägga till logotyper, ändra lite ljus) (sitter som it och marknads ansvarig på ett företag) Outlook + Office suite Ibland VMware Fusion för att vissa program finns bara i windows, dock är dom inte speciellt krävande. Vill komma ner till 13" men vill samtidigt ha en dator som håller för kontorsarbete + lite smått och gott i 3-4år. Är lite osäker på om 8gb ram räcker i framtiden? Hur stort prestanda tapp blir det att gå från quad core i7 2,3 till dual core i5 2,3 alt 3,1? Har jag något val om jag vill komma ner i storlek+vikt?
 6. Hejsan! Vet någon vilket typsnitt detta är? utmärker sig med fyrkantig punkt, speciellt: "," och strikta bokstäver
 7. Kan man köra med endast ett ram minne i datorn utan strul? Vet att man inte ska blanda olika storlekar och fabrikat om man kör med två.
 8. Visst hade det varit smutt att ha 16gb, men känns inte riktigt som min Mac mini behöver 16 till det den gör. Har Retina och en MBP för att arbeta hårt.
 9. Hejsan! Har en Mac Mini Unibody från 2011 (Mac Mini 5,1) Med 2GB Ram SSD 2,3Ghz i5 OS X Lion Som ligger strångt på 300mb återstående ramminne vid användning och alla filmer funkar att titta på m.m. Dock så hackar musen ofta och kan bli rätt seg vid uppstart av program m.m. Så jag funderade på att byta upp mig i ram-minnet! Frågan är, Uppgradera till 4GB och det kommer räcka 2år framåt som bara Media och Internet dator. Eller satsa på 8GB (om det inte är onödigt) Mvh Niklas
 10. Tack för alla svar, som Mattis.se skriver så är det Serial Sue Regular!
 11. Hej! Söker ett typsnitt enligt denna bild. Någon som känner igen?
×
×
 • Skapa nytt...