Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

woodztream

Medlem
 • Antal inlägg

  1 037
 • Gick med

 • Senaste besök

Foruminlägg postade av woodztream


 1. Hej!

   

  Jag tycker att du ska ge Sketch 3 en chans. Det är ett väldigt prisvärt alternativ till Illustrator. Jag har själv gått över till det för all UI design. Jobbat med Adobes program i över 15 år, men Sketch vann mitt hjärta direkt med sin totala fokus på vad som verkligen behövs. Inget ont om Illustrator dock, det är väldigt bra. Men också väldigt, väldigt överfullt med funktioner de flesta användare inte drar nytta av.

   

  Ladda en 30 dagars demo här: http://bohemiancoding.com/sketch/

   

  Lycka till!


 2. Vi söker en grafisk formgivare med AD-aspirationer på Suhoski Design i Stockholm. Hålla i egna projekt, vara fena på tryck och veta hur en hemsida ska se ut är ett måste. Behöver inte kunna programmera. Helst en tjej, grabbkvoten är fylld med råge på kontoret. Heltidstjänst med start "igår". Känner ni till någon så koppla ihop oss direkt! Tack :)

   

  Känner du dig träffad eller känner någon vi borde träffa? Hör av dig!

   

  /Micke


 3. Jag tror inte att det går. Man kan bara välja vänster, nere eller höger.

  Jag tror inte ens Apples programmerare har implementerat möjligheten att ha Dock längst upp på skärmen, för då skulle den täcka menyraden (eller tvärtom). (Ja, jag vet att du har fler än en skärm, men jag tror att drygt 99% av användarna kör på bara en skärm (TV räknas inte, för den har man inte till att utöka skärmytan).)

   

  Jora, det går faktiskt. Kommer ihåg att jag lyckades med det i Tiger. Men då hade jag bara en skärm. Den kom ner under menyraden. :whistling:


 4. Jag har tre skärmar på jobbet. En iMac och två externa. Jag vill placera docken på den vänstra skärmen, högst upp. Känner någon till ett program som kan lösa det?

   

  Har testat Secrets (prefpane) och Onyx. Kan bara lägga den till vänster uppe i hörnet, men den blir fortfarande vertikal.

   

  Bifogar två bilder. Grön är där jag vill ha den. Röd är där jag lyckas lägga den. Alla tips uppskattas!

   

  /Micke


 5. Har hittat dessa tre. Beror prisskillnaden mest på märket? Har någon erfarenhet av dessa? Måste säga att det är ganska svårt att hitta info om folks erfarenhet av hur olika minnen fungerar i iMac. Särskilt med 32GB. Någon som har en länk kanske?

   

  KINGSTON

  http://www.clickok.se/PartDetail.aspx?q=p:4406163

   

  CRUCIAL

  http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=651480&cks=ASS&assoc=B99EC1DD-959C-4C0C-9D36-284FB69F5D76

   

  PATRIOT

  http://www.liontech.se/PartDetail.aspx?q=p:4250394


 6. Om man läser på en annan mac-forumsida (vet inte om jag får länka till såna) så rekomenderar dom inte Corsair till Mac-datorer p.g.a att många verkar ha problem med dessa utan dom rekomenderar hellre att man sätter in Kingston alt. Crucial.

   

   

  Ofan. Pm:a mig gärna länkar. Förslag på var jag kan köpandessa minnen till bästa pris?


 7. 5. Om du bockar i den rutan kommer layouten att anpassa sig om du ändrar storleken på sidan.

   

  9. Rutan visar om det är en process color (processfärg) eller en spot color (dekorfärg). Process = grå, Spot = med prick i.

   

  10. Du kan välja att lägga en effekt på individuella komponenter eller på hela objektet. Du kanske vill att fill ska vara genomskinlig och stroke solid.

   

   

  Lycka till! :ph34r:


 8. Ska de fortsätta med USB så borde de väl haft kvar andra historiska portar också: Serieportar, SCSI, PS/2...

   

  Ja, jag raljerar.  :)

   

  Men jag menar, finns det någon anledning att sätta dit ytterligare en ny port? Är inte Thunderbolt så mycket bättre än USB 3? Så det dröjer säker inte länge innan det kommer en massa tillbehör till TB. Eller?

   

  Man har ju ganska många USB-diskar så att en uppgradering till USB3 vore inte helt fel med tanke på att det är bakåtkompatibelt. Fast å andra sidan kan jag få rum med allt på en ny stor TB-disk och dumpa alla äldre. Bara vi rör oss framåt så är jag nöjd.


 9. Ska de fortsätta med USB så borde de väl haft kvar andra historiska portar också: Serieportar, SCSI, PS/2...

   

  Ja, jag raljerar.  :)

   

  Men jag menar, finns det någon anledning att sätta dit ytterligare en ny port? Är inte Thunderbolt så mycket bättre än USB 3? Så det dröjer säker inte länge innan det kommer en massa tillbehör till TB. Eller?

   

   

  Personligen hoppas jag mer på att de tar bort Super Driven. Kör en 27" iMac på jobbet och det ändå som får den att kännas "förlegad" är när man startar datorn och hör Super Driven vakna till liv. Sen så har jag ju faktiskt inte använt den en enda gång heller. Vill man damma av en skiva någon gång köper jag hellre den externa läsaren. Genom att dumpa den kanske de kan få iMacen att se ut som Cinema Display. Vilka de för övrigt borda gjort i samma höjd, det känns så olikt Apple. Köp en iMac och en extern display, men de lirar inte ihop på höjden. Urk :chockadskeptisk:


 10. Ursäkta om jag inte besvarar din fråga angående minnen, men om du INTE har bråttom med att köpa en iMac kanske du ska vänta lite då köpguiden tyder på en uppdatering. Det har gått 275 dagar sedan iMac uppdaterades, och genomsnittet för uppdaterad iMac ligger på 273 dagar.

  Ville bara säga det så du inte köper en nu och en ny kommer inom några veckor.

  Själv ska jag köpa en och väntar på nya modellen :)

   

  Hehe, ingen fara. Jag har inte sjukt bråttom, en månad till kan jag nog vänta. Har också kollat på Mac Rumors och vet att det ligger i tiden för en update så helst vill jag ju vänta. Men vad gör man. Man vet aldrig när Apple känner för att uppdatera även om det finns ett tydligt mönster. Läste någonstans om att de nya processorerna som förmodligen kommer att hamna i nya iMacen inte släpps innan April. Men Apple kanske har lite förtur som de har haft förr i tiden. Hoppas! :toodeloo:


 11. Behöver man verkligen så mycket som 32Gb ram?

   

  Jag jobbar med väldigt stora filer i Photoshop och stora Lightroom bibliotek, man kan aldrig ha för mycket RAM. Är det så sjukt billigt som på Dustin så är det lika bra att proppa fullt. :whistling:


 12. Kommandon Mount i terminalen fixar biffen

   

  Ok trevligt, tack! Nu är jag verkligen inte hemma i terminalen. Skrev Mount och fick detta till svar.

   

  WoodMac-Mini:~ woodztream$ mount

  /dev/disk0s2 on / (hfs, local, journaled)

  devfs on /dev (devfs, local, nobrowse)

  map -hosts on /net (autofs, nosuid, automounted, nobrowse)

  map auto_home on /home (autofs, automounted, nobrowse)

  /dev/disk2s2 on /Volumes/WoodMusic (hfs, local, nodev, nosuid, journaled, noowners)

  WoodMac-Mini:~ woodztream$

   

   

  Den HD jag vill mounta heter Woodstore 320. Den är inkopplad men visas inte. Gör jag något fel?


 13. Tjena,

   

  Har ett delikat litet problem. Min Mac Mini är gömd bakom TVn och har en extern HD inkopplad. På natten spinner HDn upp ibland och det är störande. Jag brukar därför mata ut den. Problemet är att jag vill inte behöva flytta på TV, högtalare och annat bara för att koppla i den igen. Går det att väcka den genom något terminal-kommando eller kanske en smidig app?

   

  All hjälp till detta i-landsproblem mottages gladeligen.

   

   

  Hareh!

   

  Micke


 14. Tack för hjälpen, jag stängde av den trådlösa funktionen på netgear routern från com hem och kopplade en ethernet-kabel från den till min airport express och kör även internet genom den. Tyvärr så slutade internet fungera när jag försökte köra de två ihop, men den här lösningen funkar ju lika bra :)


 15. Tja,

   

  Jag sitte rmed en uppkoppling från Com Hem och använder det medföljande trådlösa modemet. Jag har även en Airport Express som jag vill använda endast till airtunes och inte att surfa med. Är detta möjligt? Eller måste jag ansluta en ethernet-kabel till Airporten för att kunna skicka musik till den?

   

  /Micke


 16. Hej,

   

  När jag lägger in en aktivitet i iCal på datorn och sedan synkar till iPhone så flyttas aktiviteten alltid fram 1 timme på telefonen, mycket störande, 09:00 blir 10:00. Jag har redan förstört ett par möten innan jag såg vad som hänt Har testat att slänga .plist-filerna för iCal men problemet kvarstår. Någon som känner igen det här? Kanske felet ligger i telefonen, har inte testat att återställa den än.

   

  /Micke

×
×
 • Skapa nytt...