MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Arvid Kriklund

Medlem
 • Antal inlägg

  81
 • Gick med

 • Senaste besök

Allt postat av Arvid Kriklund

 1. Arvid Kriklund

  Nollställa en iPhone?

  Jaha då var det dags att förse mina vänner i Thailand med en av mina gamla iPhones. Då måste jag ju "Nolla" den. Jag vet att jag har frågat förr, men jag hittar inte svaret. Hur nollställer jag den, och raderar det jag sparat i den. Hur gör jag den som ny? Den ska vara som om de själva köpt den där i Thailand, och fungera som en sådan. Tackar på förhand Med vänlig hälsning // Arvid
 2. Arvid Kriklund

  Nollställa en iPhone?

  Tack för svaret.
 3. Arvid Kriklund

  Rensa och återställa min gamla iPhone.

  Nu ska jag ge bort en av mina gamla iPhones. Hur gör jag för att rensa bort alla mina prylar, och återställa den till ursprungligt läge?
 4. Arvid Kriklund

  Jag funderar på att köpa iPhone X

  Har ni hunnit få några erfarenheter av iPhone X? Är den värd att köpa? Jag som bruka resa till Thailand har alltid sagt att jag ska köpa en ny iPhone när det kommer en vattentät. Nu är väl X helt vattentät så då borde jag ju slå till. Har den några fler användbara nyheter, eller irriterande fel?
 5. Arvid Kriklund

  Jag funderar på att köpa iPhone X

  Ja det håller jag med om. En mobil ska ju vara mobil lätt att ta med, stoppa i fickan och så där.
 6. Arvid Kriklund

  Badboll

  Nu börjar min Mac bli lite seg. Den där irriterande "Badbollen" kommer allt oftare fram och sitter där och snurrar. Vet ni något bra rensningsapp? Gärna gratis, men visst funkar den bra så får den gärna kosta.
 7. Arvid Kriklund

  Badboll

  Macintosh HD 698,65 GB ledigt av 999,35 GB Jag antar att det är denna informationen ni är ute efter. Det verkar ju inte vara någon fara. Nu tillbaka till min grundfråga. Finns det någon app jag kan ladda ner och använda. Jag vet att ni tycker att jag ska sköta det manuell, men vid det här laget så borde ni förstå hur det är fatt med mig. // Med vänlig hälsning, Arvid K
 8. Arvid Kriklund

  Badboll

  Men finns det verkligen ingen app som rensar och piggar upp den lite?
 9. Arvid Kriklund

  Badboll

  Jaha då klarnar det ju lite. iMac (21,5 tum, sent 2012) 2,9 GHz Intel Core i5 8 GB 1600 MHz DDR3 Macintosh HD NVIDIA GeForce GT 650M 512 MB Det sket sig vid "SkärmDump".
 10. Arvid Kriklund

  Badboll

  Äh jag måste vara dum i huvudet. Vadå "Se Bilder"?
 11. Arvid Kriklund

  Badboll

  Jaha du, där stod det ju en jäkla massa. Vad är det man vill veta mer specifikt liksom?
 12. Arvid Kriklund

  Badboll

  Ja nu är det so förut igen. Jag missförstod. Jag trodde jag skulle hålla in skift till äpplet visade sig och sedan låta den starta som vanligt. Nu har jag startat om som vanligt utan att hålla inne skift. Tack för hjälpen. Var ser jag hur mycket minne jag har kvar?
 13. Arvid Kriklund

  Badboll

  Tack för alla svar. Men detta blev inte så bra. Jag satsade på Axelmans förslag och försökte med en mjukstart. Nu beter sig sidorna mycket, liksom hackigt, när jag scrollar, och iTones bara står och bläddrar. Axelman du kom säkert med ett bra förslag, men det funkade inte riktigt här.
 14. Arvid Kriklund

  GoPro

  Hejsan jag har köpt en GoPro Hero Session, och har ju då kopplat upp den till GoPro Appen i min iPhon. Nu har jag tittat i Appstore för att hitta en lämplig app även för min Mac. Någon här som har provat någon och som vet vad som är användbart?
 15. Arvid Kriklund

  YouTube

  Hum detta kanske inte hör hemma här, men jag har ju en MAC så jag försöker väl. Jag har råkat ut för ett märkligt fel på YouTube. När jag startar en film på YouTube men kanske upptäcker att jag vill se något annat och klickar på en annan film. så går den möjligen i 5 sekunder innan allt låser sig och den snurrande badbollen kommer fram. Då måste jag starta om YouTube och göra ett nytt försök. Så har jag aldrig behövt hålla på förr. Vad kan det vara för fel?
 16. Arvid Kriklund

  YouTube

  Det verkar hjälpa med att rensa historiken i Safari Nu rensade jag bara för två dagar tillbaka. Jag fegade lite, men det kan väl inte hända så mycket om jag rensar från tidernas begynnelse?
 17. Arvid Kriklund

  YouTube

  Det verkar inte finnas någon mer OS uppdatering, och nu har jag laddat ner senaste FlashPlayern, men tyvärr
 18. Arvid Kriklund

  YouTube

  Tack Axelman, men det hjälpte inte
 19. Arvid Kriklund

  YouTube

  iMac (21,5 tum, sent 2012) 2,9 GHz Intel Core i5 8 GB 1600 MHz DDR3 OS X EL Capitan Vebbläsaren är väl Safari
 20. Nu har jag kontaktats av en ledsen tjej som tydligen uppdaterade sin iPhone4s till med ett senare operativsystem och då blev det väldigt lite minne kvar. Hon hade frågat någon av sina vänninor där hon bor om det inte gick att göra uppdateringen ogjord, men fick då veta att gjort är liksom gjort och går inte att göra ogjort. Är det så, eller kan hon på något vis få tillbaka "Sin gamla mobil"?
 21. Arvid Kriklund

  DropBox

  Hejsan. Jag installerade dumt nog Dropbox någon gång. Jag har ju molnet så det är lite onödigt, och sedan så verkar det inte funka så bra tillsammans med DropBox. Jag skulle vilja avinstallera DropBox, men kommer fan inte på hur jag ska göra det. Det verkar svårt, eller så är det väl som vanligt jag som är dum. Någon som kan förklara hur jag ska bära mig åt? // A Kriklund
 22. Arvid Kriklund

  Bilder som inte går att ta bort i luren

  Jag har en iPhone 5s och när den var ny så satt jag och lekte lite med kameran. Jag provade lite allt möjligt och det blev rätt så många rent värdelösa foton. Bilderna har fått ligga kvar, men igår så tänkte jag att jag skulle ta bort dem. Det är ju onödigt att de ligger där och tar upp plats. Speciellt som det av någon anledning var en hel serie på samma motiv, men det är rent förgjort. När jag öppnar en bild så finns det ingen papperskorg nere i högra hörnet. Det står visserligen "Ändra" uppe i högra hörnet, men det innebär tydligen bara att jag kan Duplicera, eller ändra bilden rent tekniskt, beskära, skärpa, ljus och så. Någon annan som stött på detta problemet, och kommit på en lösning på hur man får bort bilderna?
 23. Arvid Kriklund

  Alarm Clock

  Jag letar efter en bra alarmclock-app. En som både slår av och på vid bestämda tider, och som då spelar någon av mina favorit spellistor. Jag har laddat ner några applikationer som inte verkar hålla måttet. Finns det någon som hittat en bra sådan app? Jag vill kunna somna in till musik/Radio på kvällen och vakna upp till detsamma på morgonen. Samt kunna få datorn att spela lite nu och då när jag t.ex. är på semester. Kanske kan skrämma en och annan tjuv som lyssnar vid ytterdörren.
 24. Arvid Kriklund

  Alarm Clock

  Nä det gick inte att installera den p.g.a. okänd upphovsman eller något sådant. Jag trodde mig ha hittat en annan på App Store istället som jag somnade till igår, och vaknade till nu på morgonen. Verkade funka bra tills jag insåg att jag var tvungen att stänga av hela datorn för att få den att sluta spela.
×