Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Scratchen

Medlem
 • Antal inlägg

  789
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Scratchen

 • Medlemstitel
  Utmärkt
 • Födelsedag 1986-01-07

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.jeroenhartings.com

Profil

 • Kön
  Male
 • Plats
  Visby
 • Intressen
  Fotografering, snowboard, motorsport/bilar

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2005
 • Appleprylar
  Mac Mini i7, Mac mini C2D, PowerBook G4 12", iPhone 4, iPad 2
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Ja gör det, men kör på minidisplayporten direkt, då ska det funka. Ja jag tog i, sysslar med bildbehandling, och det orkar den lätt med. 16GB RAM och 2.6 Core i7 kommer nog duga ett tag framöver. Är kanonnöjd!
 2. Ja, det ska funka vad jag har läst. Det är Intel som har problem med drivisarna för HDMI-ut-porten på Mac minin.
 3. Jag tröttnade och köpte en Thunderbolt (mini displayport) -> Displayport adapter och avnjuter nu finfin bild utan blackouts eller brus.
 4. Jag har samma problem, fast utan nån stärkare emellan. Jag kör bara HDMI-kabel, och ett par gånger om dagen så får jag blackouts, oftast drygt 5-6 sekunder långa. Hoppas på snabb fix, verkar va väldigt många som har problemet.
 5. Hittade samma adapter till nästan halva priset. Får bli en sådan. http://www.clickok.se/PartDetail.aspx?q=p:3755962
 6. Hittade denna, men satan vad dyr den var.. http://www.macoteket.se/Categories/Datortillbehor/Kablar/Videokablar/Kanex_Mini_DisplayPort__HDMI-adapter_med_digitalt_ljud/prd21002886.aspx
 7. Jag har en "äldre" Mac mini, som nu ska bli mediadator till TVn. Det är en Mac mini early 2009, och stödjer därför inte ljudöverföring via Mini displayporten. Däremot kan jag skicka digitalt ljud via optiska utgången. Jag har för mig att jag läst någonstans hur man med hjälp av en adapter kan sammanföra bilden från Mini displayport och optiskt ljud till HDMI, för att sedan gå till recievern. Kan dock inte minnas vart jag läst detta.. Kan någon hjälpa mig?
 8. Jag är på jakt efter en lösning för att strömma musik (från tex Spotify) från min iPhone till bilens stereo. Bilen är en Ford Focus -05 med största originalstereon. I handskfacket finns en 3,5mm stereoingång. Finns ju bluetoothmottagare som man kan koppla in där, men de batteridrivna klarar ungefär 8h speltid. Sen finns det de modeller som tar ström från cigguttaget, men i handskfacket finns inget sånt uttag. Därför har jag tittat på FM-sändare som tar emot musiken via BT. Har hittat dessa: http://www.teknikproffset.se/BIL/FM-saendare/Utan-inbyggt-minne/Sound-fly-FM-saendare-med-bluetooth-SD-USB.htm http://www.temnet.se/fm-sandare/fm-sandare-bluetooth-med-mp3-och-rds.html Fördelen med dessa är att de har RDS-funktion, så att man kan se låttiteln på bilstereon. Frågan är vilken ljudkvalite dessa levererar. Någon som har provat? Har ni koll på fler av denna typ? Finns det något annat sätt att smidigt streama musiken? Tacksam för hjälp!
 9. Jag har ett par frågor kring min timanställning och huruvida jag har rätt till övertidsersättning eller ej. Jag har varit i kontakt med både facket (kommunal) och arbetsgivaren om detta, men ingen verkar kunna ge mig ett rakt svar och/eller hänvisa till någon paragraf där det står att "det här gäller". Jag har varit timanställd (den rätta benämningen är väl tidsbegränsad allmän visstidsanställning) i snart 3 år. Vår grundarbetstid är 168 timmar / månad. I mitt anställningskontrakt står dock "Arbetstid per vecka (enligt kollektivavtalet): 00.00/40.00" Vidare står det: Tidsbegränsad anställning: 2012-01-01 -- 2012-12-31 Tillämpligt kollektivavtal: AB Utbetalningsfrekvens: En gång per månad Övrigt: Tjänstgör enl T5:a med lön per timme. Det är två månader som jag har funderingar kring. Juli 2010 och mars 2012: I juli 2010 var jag schemalagd 240 timmar. Vad säger lagar och regler kring det? Fick inte en spänn i övertid när jag frågade arbetsgivaren om jag hade rätt till det. "Du är timanställd, och har ingen begränsning". I mars 2012 var jag schemalagd 182 timmar. 1. Har jag rätt till övertidsersättning? 2. Får man bli schemalagd 240 reps. 182 timmar på en månad? 3. Spelar det någon roll hur brytpunkterna för arbetstid ligger (månadsvis eller förskjutet)? 4. Får man skriva ett anställningsavtal som löper över ett helt år på tidsbegränsad anställning? Jag har som sagt varit i kontakt med facket om det här, men damen jag pratade med verkar inte ha koll överhuvudtaget. Det enda hon sa var att det var "alldeles uppåt väggarna" att bli arbetstidsplanerad 240 timmar. Fick ingen vidare hänvisning till vad som egentligen gäller. Jag vill gärna ha svar med hänvisning till lagar och paragrafer som jag sedan i mina samtal med arbetsgivaren kan hänvisa till.
 10. Har skickat in det som en bug till Adobe nu. Får se om något händer.
 11. Hittade inte vart jag ställer in det i Flashplayer 11? Hittade det, högerklicka på filmen, och sen under "Settings". Dock gjorde det ingen skillnad
 12. Sen nya Flashplayer 11 kom ut så har alla 1080p flash-videor hackat både på Youtube och Vimeo för mig. Oerhört störande. Provade för skojs skull nedgradera Flashplayer till 10.0.45 och då fungerar det hur bra som helst. Vad beror detta på? Taskigt kodat? Inte ska man väl behöva använda en gammal version.. Datorn klarar ju bevisligen av 1080p flash-video utan problem, så varför ska det hacka? Den klarar ju även av Bluray 1080p-rippar med hög bitrate. Kan man felanmäla detta till Adobe på något vis? Datorn är en Mac mini (early 2009) med C2D 2.26Ghz och 8GB RAM. Kör OS X Lion 10.7.1.
 13. Finns i Appstore. Det är en universell iOS-applikation.
×
×
 • Skapa nytt...