Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

HoXoH

Medlem
 • Antal inlägg

  3
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om HoXoH

 • Medlemstitel
  Nykomling

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2012
 • Appleprylar
  MB Air 2015
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för svar! 🙌🏼 Ja jag har iCloud bibliotek påslaget och uppdaterat samt optimera Mac lagring, det är där jag tror att jag misslyckats, jag har ju jättemycket utrymme kvar på min externa hdd varav den inte ”sparar som miniatyrer”. (Min gissning) En kompletterande fråga, ska jag ändra det bibliotek som ligger på datorn till primärt då (eller vad det nu hette) eller fortsätta att använda det som ligger på min USB hdd som primärt efter att jag skapat ett nytt? Jag testar detta imorgon, lät ju som en väldigt smidig lösning! Stort tack för hjälpen!
 2. Hej, Jag har stött på patrull med Bilder alternativt biblioteket, förmodligen för att jag är rätt ny med Mac. Jag flyttade alla mina bilder lagrade på Dropbox över till iCloud/bilder men har fått lite problem. Utrymmet på min hårddisk på min MacBook tog ganska snabbt slut då jag fick ladda ner alla bilder från Dropbox till datorn för att sedan importera dom i bilder så att jag flyttade biblioteket till en extern hårddisk för att frigöra utrymme. Nu ligger alla mina bilder på iCloud och i bildbiblioteket (på min externa hårddisk). Så långt allt gott. Problemet uppstår nu när jag inser att bildbiblioteket fortsatt är 286 GB och jag har en MacBook Air från tidigt 2015 med 128 GB Hårddisk. Således kan jag inte flytta tillbaka biblioteket till datorn som planerat. I min plan låg att biblioteket skulle komprimeras på något sätt som jag läst om. (att sällan använda bilder lagras i molnet och laddas ner vid tryck?) Men, dom komprimeras inte då min externa hårddisk är på 2 TB och Bilder ser då såklart ingen anledning till varför den ska komprimera bilderna när det är så gott om utrymme. Någon som har en idé hur jag kan lösa detta dilemma? Eller är jag rentutav helt ute och cyklar angående det här med att kunna ha ett stort bildbibliotek på hårddisken? Jag ber på förhand om ursäkt för min kanske förvirrade beskrivning av problemet. :-) Tacksam för svar Roger
 3. Hej, Jag är relativt ny med Mac så att det kan tänkas att min fråga kan te sig rätt korkad nu men jag har sökt med ljus och lykta i en massa forum men hittar inte något svar på det jag undrar. Det är nämligen som så att jag även skaffat mig en sån där Time Capsule, vilket inte riktigt var vad jag väntade mig, men hur som helst. Den ska jag i alla fall använda med Time Machine och då hade jag tänkt exkludera mappen som huserar de låtar man har tankat ner för "offline mode" i Spotify. Vet någon var den mappen hamnar som standard? (Jag antar att låtarna hamnar i någon form av mapp i och med att man kan använda dom lokalt utan uppkoppling.) Det känns dumt att säkerhetskopiera dom helt enkelt. Hoppas någon förstår min fråga och har ett svar.
×
×
 • Skapa nytt...