Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Linus

Medlem
 • Antal inlägg

  97
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Linus

 • Medlemstitel
  På gång
 • Födelsedag 1975-03-01

Kontakt

 • Webbsida
  http://www.shapestyle.se

Profil

 • Plats
  Östersund - Göteborg - Strängnäs
 1. Absolut. http://www.areng.se/linus/ http://www.construct.se/
 2. Linus

  Bildvisartråden

  Det var tusan vilken mängd vackra naturliga ting det fanns i denna tråd.
 3. Jag kan tänka mig att funktionen (automatisk konvertering) inte finns för att Apple inte vill få skit för ljudkvaliteten som blir sämre till följd av denna åter-/omkonverting. Men det är ren spekulation. MP3 är ju en bred "standard" och det finns en hel del hårdvara som stödjer det/spelar det. AAC är väl Apple's egna format, och är till följd väsentligt mindre. Vill man spela musiken någon annanstans än sin Mac eller iPod (någon annanstans: mp3-spelare i bilar m.m) så är det bäst att importera som mp3 från början. Efter vad jag läst är kvalitetsskillnaden inte märkbar vid högre bitrate, däremot är AAC bäst när det är låg bitrate. Så AAC har inget noterbart övertag över mp3, som jag kan se. Varje fall inte för mig, som importerar med 320 kbps (hårddisk är billigt, dåligt ljud är jobbigt).
 4. Illustrator är grymt att göra annonser i, ibland. Några hundra meg eller mer är vanvett vilket program man än använder.
 5. Gammalt argument att man kan läsa det man vill. Det är sant till råga på allt, men inte särskilt relevant. Helhetskänslan på ett forum och forumets kvalitet kommer från alla inlägg, alla trådar, alla invånare, därmed blir allt relevant även om jag kan hoppa över enskilda trådar. Nåväl, mitt inlägg var en skriven *suck*, inget mer. Det finns några alternativ i den lilla cesspool som är Macsverige så jag ska inte förstöra festen för er här på MacWorlds forum.
 6. Tråden är ganska träffande för vad detta forum har kommit att fokusera kring.
 7. Vilket lågvattenmärke.
 8. Eller så vänsterklickar du så slipper du det övriga kontextmenydravlet och kommer mer rakt på sak...
 9. Tror du Hollywood hittar på sina egna historier? Pah.
 10. En av de få combos där både boken och filmen har existensberättigande. Båda är bra.
 11. Du är medveten om att du installerar Apache 2 vid sidan av den gamla Apachen som medföljer systemet? Hur som helst, Apache 2's httpd.conf kan du smidigt redigera från System Inställningen för Apache 2 installationen. Lägg till raderna i slutet. Du har säkert bra ursäkter, men det skadar inte att fråga, varför installerar du allt? För att få fungerande grejor räcker det med MySQL då det inte kommer med systemet. PHP och Apache kommer installerat från början i OS X. Sen vill du uppdatera och köra det absolut senaste är det ju en annan sak Det är ju vad jag själv gjort fast jag kommer nog gå tillbaka, jag vill utveckla på samma grejor som är målet, dvs lite äldre Apache framförallt.
 12. Du har #maclounge på Quakenet som har något/några år på nacken, dock har invånarna blivit inventarier vid det här laget men nytt blod alltid välkommet! Vi kastar ut och sanningar om Macen både högt och lågt på daglig basis. Ibland är det väldigt tyst, ibland väldigt med fart. På Quakenet finns också #mac.se, som jag inte riktigt vet något om. Båda rummen/kanalerna handlar om IRC, första och största chatvarianten som löper över TCP/IP (antar jag).
 13. Du behöver lägga till några rader i Apache's konfigurationsfil, httpd.conf. # PHP4 configuration LoadModule php4_module modules/libphp4.so AddType application/x-httpd-php .php AddType application/x-httpd-php-source .phps Edit: Du kanske bör lägga till DirectoryIndex index.php så att index.php känns igen som index-sida.
 14. Har rattat in monkeyradio och ämnar ägna några timmar åt att skapa 80 pdf'er sen skriva ut dom på en skrivare 40 mil härifrån. Gotta love internet.
×
×
 • Skapa nytt...