MacWorld forum Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

RedHead

Medlem
 • Antal inlägg

  37
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

1 Neutralt

Om RedHead

 • Medlemstitel
  På gång
 1. Jag menar alltså efter en ny formatering och installation av nytt system
 2. Nu testade jag att starta från en extern disk och då funkade det att ändra rättigheter och lägga till mig själv som användare med full behörighet på den interna disken också. Men när jag nu startade om med den interna igen och det system och användare jag hade på den gamla disken då låser sig disken igen. När man tittar på i så är jag som användare grå och det står att den hämtar... Men inget verka hända eller bli färdigt. Är det troligt att det är själva systemet som det ligger i då? Kan man kopiera över alla mappar med program, filer och användare manuellt sedan tror ni om ?
 3. Jo det var ju just det. Vad kan det vara som kajkar upp hårddisken på den gamla och hur kan man utesluta det vid överföringen?
 4. Jag köpte en begagnad iMac, sen 2015 med Fusiondrive. När jag använder flyttassistenten för att flytta över mina grejer från min äldre iMac så visar det sig att jag även får med något från min gamla så att jag inte längre kan ändra rättigheterna eller lägga till mig själv som användare. Hur kan jag lättast lösa detta problem. dvs att flytta över allt utan att få med att hårddiskens rättigheter låses?
 5. Jag antar att jag måste formatera på nytt och göra en helt ny installation. Hur kan jag göra för att slippa installera alla program, användare och inställningar på nytt utan att jag får med den skiten från den gamla hårddisken som skapar låsningen på hårddisken? Måste jag göra nya installationer av allt?
 6. Kollade den gamla nu och det är från den hårddisken felet kommer och när det uppstått har jag inge aning om.
 7. Vad trött jag blir. igår raderade jag hela disken och gjorde en helt ny installation av systemet på min Fusiondrive. Kollade rättigheterna och det gick bra att ändra och lägga till mig själv. Sedan så satte jag igång att flytta över allt från min gamla iMac och det fick gå över natten. Nu satte jag mig för att börja installera uppdateringar av bland annat Adobe paket och Office 365. Under tiden jag började ta ner så kollade jag disken igen och tror du inte att fanskapet är lika dan igen. Jag kan inte genomföra någonting då jag har inte den behörighet som krävs.
 8. Ok jag antar att jag får formatera om då. Men jag får säkerställa att jag har en bra backup. Om jag återställer disken efter formateringen från Time Machine får jag då med felaktigheter igen då?
 9. Jag vet inte om den var nyformaterad men förra ägaren hade ju kört en återställning på den
 10. Jag har problem med rättigheterna på min Fusiondrive som jag köpte nyss begagnad och kan inte ändra rättigheter på den. finns inge val att bortse från ägarskap. iMac sen 2015 uppdaterad till senaste system
 11. RedHead

  Vill ha en ny iMac!

  Tack!
 12. RedHead

  se på TV och jobba samtidigt! Möjligt?

  Hur gör man för att placera en flik på valfri skärm?
 13. RedHead

  se på TV och jobba samtidigt! Möjligt?

  men det handlar det inte om 🙂
 14. RedHead

  Vill ha en ny iMac!

  ok då vet jag det också 🙂 så då är det bara mer RAM kan behövas då... Får se hur det ter sig när man skall arbeta lite mer krävande i Adobesviten och vill ha ett antal program öppet samtidigt 🙂 Den har ju två lediga platser så man ju slänga in åtminstone 2 x 8 till för 2 x 16 är väl betydligt dyrare? Tar gärna emot tips på vart man hittar RAM till bästa pris nu.
×