Just nu i M3-nätverket
Gå till innehåll

Uppohoppa

Medlem
 • Antal inlägg

  82
 • Gick med

 • Senaste besök

Anseende på webbplatsen

0 Neutralt

Om Uppohoppa

 • Medlemstitel
  På gång

Macanvändare

 • Macanvändare sedan
  2013
 • Appleprylar
  MacBookPro2012 och 2015, Ipad2, Iphone8, ATV3 & 4
 • Bytt från pc
  Ja
 1. Tack för bra tips, både från Telly82 när behov finns att bara sudda lite grann. Polken... enstaka månader är nog inte heller aktuellt eftersom det verkligen rör sig om enstaka redigeringar. Ronny.... pdfexpert verkar vara någon annan betalvariant om än något billigare. Jag har inte laddat hem gratisversionen men är det någon som vet vad det kostar egentligen?
 2. Jag har behov av att redigera pdf-filer och normalt vore ju att ha acrobat pro för detta. Kostnaden är dock inte i paritet med behov som är kanske 5-6 redigeringar/år. Någon som har något tips på vad jag skulle kunna ha istället för att betala 120 kr/mån för acrobat pro? Jag betalar redan för photoshop och Lightroom men tycker att steget till att även ha acrobat pro är lite för mycket.
 3. Jag har monterat in en SSD på platsen för min DVD-läsare men skulle nu behöva skaffa mig en extern DVD-läsare. Finns det något som hindrar mig från att skaffa en LG/Samsung/Asus till min Mac? Det är väl USB-anslutning och DVD-läsaren ska väl kunna användas på en Mac utan problem, eller är det något särskilt med installationen som gör att det inte skulle funka? Jag har en MacBook Pro med några år på nacken som är uppdaterad till High Sierra
 4. Jag har bara 2,4 GHz (Telia) och jag använder endast Telias router som kom med bredbandspaketet (fiber). Någon annan som kör med både iPad och Mac och gjort jämförelser? Jag kan ju inte vara den ende med skillnader??
 5. Min iPad air 2 (wifimodellen) verkade långsam så jag testade plattan med Bredbandskollen och gjorde även en jämförelse med min Macbook Pro. Jag har ett bredband (Telia) med 100 Mbit nedströms Resultat: iPad Air 2 - 15-20 Mbit Macbook Pro 95-100 Mbit (båda testerna via wifi) Är detta normalt? Paddan är inköpt för en dryg månad sedan. Bör jag gå tillbaka med den?
 6. Tamejfan.... det funkade precis som du utlovade. Stort tack! Själva appen tar lika stor plats som tidigare, men bilder som ligger i molnet ligger nu inte längre kvar (OCKSÅ) i telefonen. J-a skitapp typ...
 7. Nu är du något på spåren... Antingen installera om alltså eller göra som det står i tråden du länkade till... skrota Dropbox för ändamålet att spara bilder i molnet och installera/konfigurera något annat. Det jag varit orolig för är att bilderna jag rensar i telefonen ska "synkas" bort från Dropbox.
 8. Tack för att du försöker hjälpa mig, men kanske förklarar jag eller ställer frågan dåligt. Mitt problem är inte att få min iPhone att skjuta iväg filerna/fotona till Dropbox. Det ser ut att fungera alldeles utmärkt. Men varför upptar då Dropbox så mycket utrymme i TELEFONEN? Min tanke var ju att lagra bilderna utanför telefonen, i Dropbox/molnet. Ska inte det fungera, och i så fall hur?
 9. På något sätt har jag fått till så att filerna/fotona laddas upp automatiskt på Dropbox. Det jag är rädd för är om jag tar bort bilderna i telefonen att det sker någon form av synkronisering, dvs att Dropbox ska känna av att bilderna är raderade från telefonen och att de inte ska behållas (=raderas även från Dropbox). Känner inte att jag har koll eller kontroll på detta.
 10. Molntjänster hit o dit... jag har de flesta för att superlagra allt jag gör. Vet knappt själv vad som lagras på de olika tjänsterna. Men en sak undrar jag verkligen över. Jag har appen Dropbox på min iPhone. Huvudanledningen är utrymmesproblem i iPhone som jag trodde skulle lösas med Dropbox. Exempelvis att bilder "flyttas över" till Dropbox istället för att ligga kvar och ta plats i telefonen. Kanske har jag ställt in något fel men utrymmesproblemen i min iPhone består. Dessutom visar det sig att Dropbox upptar drygt 1 Gb i telefonen. Vad?? Hur ser jag till att Dropbox inte lagrar en massa skit (förmodligen foton som jag visserligen inte vill slänga) i telefonen utan i molnet? Är det någon inställning jag missat?
 11. Tack för förslag och hjälpförsök, men ingen kunde riktigt bidra med det jag önskade. Att lägga en ipad bredvid.... har aldrig sett nyttan med en ipad (förrän nu kanske) då jag har en mbpro och en iphone. Är rädd att det bara blir ytterligare en grej att släpa på, eller kan jag ta bort något? Installera engelsk version... jag är inte så pigg på det bara. Har alla mina program från os, office, adobe och rubbet på svenska. Det är en vanesak. Det som Apple borde göra är att sätta samman allt det som finns skrivet i skärmhjälpen till en tryckt eller nedladdningsbar produkt. Ok, jag skulle kunna göra det själv men det är säkert fler som skulle vara intresserade av detta.
 12. Logic... verkar bara finnas på utrikiska och är av modellen manual på skärmen där man ska klicka runt. Så är även länken till mac om garageband, även om den är på svenska. Jag hittar ingen variant för oldschool utskrift. Jag tycker det är skönt med boken/utskriften bredvid mig.
 13. Ja, finns det någon bra och aktuell instruktionsbok för Garageband på svenska att köpa eller ladda ned? (Garageband 10)
 14. AppCleaner - Nej, jag har aldrig haft för avsikt att avinstallera program, endast deaktivera om det blir absolut nödvändigt innan jag i så fall blåser disken och formaterar om den. Säker start - Jodå, jag förstod principen att göra säker omstart en gång för rensning och städning. Därefter normal start. Nej, det är inte Photoshop som är utpräglat segt. Jag tycker datorn är seg rent allmänt. Jag kan visserligen slänga in en SSD och kanske bygga ut RAM-minnet. I inget av fallen kommer jag undan det jag helst vill komma undan, att börja om med en tom disk. Men det tar emot. Adobe-programmen är en sak. Diverse nätverkskopplingar, time machine-inställningar. Spara undan bokmärken…. det finns hur mycket som helst och innebär ett stort jobb som jag får se när jag får tid med. Jag tackar stort för alla tips, men det verkar tyvärr inte finnas någon slö väg via verktyg mer än knepet med säker omstart som kanske löst en del. Och det kanske aldrig går att få datorn att bli en raket, vilket jag nästan upplevde den som när den var ny. Fast det där med att laga filträdet... funderar över det. Är det att rekommendera?
 15. Nu har jag klockat hur lång tid det tar att starta datorn efter rensningen med säker omstart. Inser, för sent, att jag borde ha klockat i ursprungligt läge eftersom jag inte tycker att det hänt något. Resultat: Från helt avstängt läge tills inloggningsikonen (där jag kan välja användare och skriva lösenord) dyker upp - 1 min 11 sek Från att ha skrivit in lösenordet till ikonerna hamnar på plats på skrivbordet (enklaste mätmöjligheten) - ytterligare nästan en minut. Är det rimligt för en MacBook Pro, intel i7 2,9 ghz, 8 GB Ram, MacOs 10.11.6, ingen SSD utan endast konventionell hårddisk på 750 Gb?
×
×
 • Skapa nytt...